Ero sivun ”Kovanaama” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Argus (keskustelu | muokkaukset)
lisää
Argus (keskustelu | muokkaukset)
lisää
Rivi 20: Rivi 20:
}}
}}


'''Kovanaama''' on [[suomi|suomalainen]] [[elokuva]] vuodelta [[1954]]. Sen ohjasi ja käsikirjoitti [[Aarne Tarkas]]. Elokuvan ensi-ilta oli [[29. tammikuuta]] [[1954]] Helsingissä ''Rex''issä ja ''Tuulensuu''ssa.
'''Kovanaama''' on [[suomi|suomalainen]] [[elokuva]] vuodelta [[1954]]. Sen ohjasi ja käsikirjoitti [[Aarne Tarkas]]. Elokuvan ensi-ilta oli [[29. tammikuuta]] [[1954]] Helsingissä ''Rex''issä ja ''Tuulensuu''ssa. [[Uljas Kandolin]] palkittiin miessivuosasta elokuvassa [[Jussi-palkinto|Jussilla]] vuonna 1954. Kriitikoiden arvioissa elokuvaa sanottiin paikoin hauskaksi ja näyttelijävalintoja osuviksi.


Työnimenä oli ''Säilyketölkki-Jim'', ''Etusivun juttu'', ''Etusivun uutinen'' ja ''Tiirikka-Jim''.
Työnimenä oli ''Säilyketölkki-Jim'', ''Etusivun juttu'', ''Etusivun uutinen'' ja ''Tiirikka-Jim''.

Versio 8. maaliskuuta 2007 kello 22.27

Kovanaama
Hårdkokt
Ohjaaja Aarne Tarkas
Käsikirjoittaja Aarne Tarkas
Tuottaja Mauno Mäkelä
Pääosat Lasse Pöysti
Sirkka-Liisa Wilén
Valmistustiedot
Valmistusmaa Suomi
Tuotantoyhtiö Fennada-Filmi
Ensi-ilta 1954
Kesto 95 min
Alkuperäiskieli Suomi
Budjetti 12 733 642 mk
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Kovanaama on suomalainen elokuva vuodelta 1954. Sen ohjasi ja käsikirjoitti Aarne Tarkas. Elokuvan ensi-ilta oli 29. tammikuuta 1954 Helsingissä Rexissä ja Tuulensuussa. Uljas Kandolin palkittiin miessivuosasta elokuvassa Jussilla vuonna 1954. Kriitikoiden arvioissa elokuvaa sanottiin paikoin hauskaksi ja näyttelijävalintoja osuviksi.

Työnimenä oli Säilyketölkki-Jim, Etusivun juttu, Etusivun uutinen ja Tiirikka-Jim.


Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Lasse Pöystin esittämä nuori toimittaja Esko Pekuri uskoo tehneensä jymyjutun lehteen mutta se julkaistaankin pikku-uutisena. Turhautuneena hän suostuu juttu-ideaan jossa hän tekeytyy amerikkalaiseksi gangsteriksi Larry Petersiksi ja aikoo viettää kaksi viikkoa vankilassa juttua varten. Peitetarinan mukaan hän odottaa sähkötuolituomion täytäntöönpanoa ja saakin kovanaaman nimen. Rikollispomo Anders järjestää Pekurin, eli Säilyketölkki-Larryn vapaaksi sillä hän tarvitsee tätä avuksi seuraavaan keikkaan. Keikalla gangsterit saavat Pekurin oikean henkilöllisyyden selville sanomalehden kuvasta. Miss Judith, rikollisjoukkoon veljensä murhan kostamiseksi soluttautunut nainen saa pelastettua Pekurin viime hetkellä saapumalla poliisit mukanaan.

Elokuvan juonessa on viitteitä Suomen Filmiteollisuuden elokuvaan Radio tekee murron joka puolestaan pohjautui toimittaja Usko Santavuoren legendaariseen radioreportaasiin.

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.