Ero sivun ”Talvivaaran rata” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Tve4 (keskustelu | muokkaukset)
pEi muokkausyhteenvetoa
Tve4 (keskustelu | muokkaukset)
maakuntakaavasta reitti
Rivi 1: Rivi 1:
'''Talvivaaran rata''' on suunnitteluvaiheessa oleva [[rautatie]]yhteys [[Iisalmi–Kontiomäki-rata|Iisalmen ja Kontiomäen väliseltä radalta]] [[Sotkamo]]n kunnan alueelle avattavalle [[Talvivaaran kaivos|Talvivaaran nikkelikaivokselle]]. Suunnitellun rataosuuden pituus on noin 26 kilometriä, rakentamiskustannukset noin 40 miljoonaa euroa ja sen suunnittelu aloitetaan [[maaliskuu]]ssa [[2007]]. Radan on arvioitu valmistuvan vuosina [[2009]]–[[2010]], ja sen suunnittelee, rahoittaa ja rakentaa Talvivaaran kaivososakeyhtiö. Rata tullee erkanemaan Iisalmen–Kontiomäen väliseltä radalta [[Kajaani]]n eteläpuolella.
'''Talvivaaran rata''' on suunnitteluvaiheessa oleva [[rautatie]]yhteys [[Iisalmi–Kontiomäki-rata|Iisalmen ja Kontiomäen väliseltä radalta]] [[Sotkamo]]n kunnan alueelle avattavalle [[Talvivaaran kaivos|Talvivaaran nikkelikaivokselle]]. Suunnitellun rataosuuden pituus on noin 26 kilometriä, rakentamiskustannukset noin 40 miljoonaa euroa ja sen suunnittelu aloitetaan [[maaliskuu]]ssa [[2007]]. Radan on arvioitu valmistuvan vuosina [[2009]]–[[2010]], ja sen suunnittelee, rahoittaa ja rakentaa Talvivaaran kaivososakeyhtiö. Rata tullee erkanemaan Iisalmen–Kontiomäen väliseltä radalta [[Kajaani]]n eteläpuolella. Radalle on kaavavaraus Kainuun maakuntakaavassa. Varauksen mukaan ratalinja noudattelisi [[Murtomäen rautatieasema]]lta alkavan ja Talvivaaraan päättyvän sähkölinjan reittiä.


==Lähteet==
==Lähteet==

Versio 4. maaliskuuta 2007 kello 13.21

Talvivaaran rata on suunnitteluvaiheessa oleva rautatieyhteys Iisalmen ja Kontiomäen väliseltä radalta Sotkamon kunnan alueelle avattavalle Talvivaaran nikkelikaivokselle. Suunnitellun rataosuuden pituus on noin 26 kilometriä, rakentamiskustannukset noin 40 miljoonaa euroa ja sen suunnittelu aloitetaan maaliskuussa 2007. Radan on arvioitu valmistuvan vuosina 20092010, ja sen suunnittelee, rahoittaa ja rakentaa Talvivaaran kaivososakeyhtiö. Rata tullee erkanemaan Iisalmen–Kontiomäen väliseltä radalta Kajaanin eteläpuolella. Radalle on kaavavaraus Kainuun maakuntakaavassa. Varauksen mukaan ratalinja noudattelisi Murtomäen rautatieasemalta alkavan ja Talvivaaraan päättyvän sähkölinjan reittiä.

Lähteet

Tämä rautateihin tai rautatieliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.