Ero sivun ”Artemis Fowl: Kadonnut siirtokunta” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 6: Rivi 6:
| kustantaja = [[WSOY]]
| kustantaja = [[WSOY]]
| genre = fantasia
| genre = fantasia
| vuosi = 2006
| vuosi = 2007
| tyyppi = kovakantinen
| tyyppi = kovakantinen
| sivu = 385
| sivu = 385
Rivi 21: Rivi 21:
{{juonipaljastus loppu}}
{{juonipaljastus loppu}}


Tämän kirjan alareunassa on tekstiä maahiseksi, jota voi lukea, jos vain osaa kirjaimet. (Näiden kirjainten koodiavain löytyy kirjasta [[Artemis Fowl: Salaiset kansiot]].) Teksti menee näin:

''´´Demonien kirjoituskääröissä kerrotaan velhosta joka tulee pelastamaan kansamme mutta minä en luottaisi kääröihin liikoja. Niissä sanotaan myös että kaniinit ovat kaikkivaltiaita ja että paras lääke kurkkukipuun on lannasta ja vanhoista sukista tehty haude. Neuvoisin siis lukemaan niitä harkiten. Niissä kerrotaan kuitenkin muutamia vihjeitä joista voi olla hyötyä. Jos olet sanotaanko ihminen etkä ole koskaan tavannut demonia. Mikä tietysti on aika epätodennäköistä. Jos nimittäin olet ihminen et pysty edes lukemaan tätä. Eli miten tullaan toimeen demonien kanssa. Ensinnäkin älä koskaan lyö demonia hänen omalla miekallaan. Se on pahin mahdollinen loukkaus ja siitä saattaa seurata sukupolvesta toiseen kestävä verikosto. Voit aivan hyvin lyödä demonia omalla miekallasi, silloin hän onnittelee sinua hyvästä suorituksesta, mutta vain taitamaton soturi menettää miekkansa niin että se joutuu vihollisen käsiin. Jos saat sellaisen tilaisuuden, älä käytä sitä. Toiseksi demoneilla on ilmeikäs elekieli, jossa pakaroiden läimäyttelyllä on suuri merkitys. Tärkeintä on että ei läimäytä väärää pakaraa. Älä koskaan läimäytä kenenkään muun pakaraa paitsi jos hän lyö sinua omalla miekallasi, se ei kuulu hyviin tapoihin. Pidä myös mielessä oikean ja vasemman pakaran ero. Jos ohikulkija kääntää takamuksensa sinua kohti ja läimäyttää vasenta pakaraansa, se tarkoittaa että sinä yönä paistaa täysikuu ja hän kutsuu sinut mukaansa perinteiselle metsästysretkelle. Jos hän läimäyttää oikeaa pakaraansa, se tarkoittaa vain että olet hänen mielestään hänen oikean pakaransa näköinen. Kuten huomaat, väärinkäsityksen vaara on suuri. Kolmanneksi älä koskaan pane kättä suun eteen kun aivastat. Päästä aina aivastus lentämään vapaasti. Lääkintädemonien mukaan jokaisessa aivastuksessa on miljoonittain pikkuruisia demoneja jotka leijuvat ympäri maailmaa kunnes löytävät sopivan ihmisen. Sitten ne laskeutuvat ihmisen päälle ja alkavat hakata hänen päänahkaansa pienillä kirveillään. Siitä ihmiset saavat kauhean päänsäryn ja heidät on helppo voittaa taistelussa. Eli aina kun demoni aivastaa läimäytä oikeaa pakaraasi aivastuksen suuntaan jotta pikkuruiset demonit voivat viedä sellaisen terveisen ihmiselle kun laskeutuvat heidän päälleen.´´''


{{tynkä/Kirjallisuus}}
{{tynkä/Kirjallisuus}}

Versio 26. helmikuuta 2007 kello 11.30

Artemis Fowl: Kadonnut siirtokunta
Kirjailija Eoin Colfer
Genre fantasia
Sarja: Artemis Fowl
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Artemis Fowl: Kadonnut siirtokunta on Eoin Colferin kirjoittaman Artemis Fowl -kirjasarjan viides teos. Kirja ilmestyi vuoden 2006 lopussa ja suomennos seurasi helmikuussa 2007. Kirjan on suomentanut Jaakko Kankaanpää.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

HAL:illa ei mene hyvin: Komentaja Julius Root on kuollut, Holly Short on eronnut ja Rootin tilalle on tullut Ark Sool. Mutta hyvin ei mene Artemiksellakaan: Hän on laskenut, mihin demoneja tulla tupsahtaa. Holly Short, joka on kutsuttu salaiseen erikoisyksikköön Osasto kahdeksaan, lähtee auttamaan Artemista, ennen kuin demonit pääsevät takaisin Maahan. He huomaavat yllätyksekseen, että eräs tyttö nimeltä Minerva Paradizo on päässyt selville keijuista ja aikoo kaapata demonin. Apunaan heillä on velho nimeltä Qwan sekä para nimeltä Nro 1. Saavatko Artemis ja Holly pelastettua demonit Limbosta ennen kuin aikaloitsu purkautuu?

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Tämän kirjan alareunassa on tekstiä maahiseksi, jota voi lukea, jos vain osaa kirjaimet. (Näiden kirjainten koodiavain löytyy kirjasta Artemis Fowl: Salaiset kansiot.) Teksti menee näin:

´´Demonien kirjoituskääröissä kerrotaan velhosta joka tulee pelastamaan kansamme mutta minä en luottaisi kääröihin liikoja. Niissä sanotaan myös että kaniinit ovat kaikkivaltiaita ja että paras lääke kurkkukipuun on lannasta ja vanhoista sukista tehty haude. Neuvoisin siis lukemaan niitä harkiten. Niissä kerrotaan kuitenkin muutamia vihjeitä joista voi olla hyötyä. Jos olet sanotaanko ihminen etkä ole koskaan tavannut demonia. Mikä tietysti on aika epätodennäköistä. Jos nimittäin olet ihminen et pysty edes lukemaan tätä. Eli miten tullaan toimeen demonien kanssa. Ensinnäkin älä koskaan lyö demonia hänen omalla miekallaan. Se on pahin mahdollinen loukkaus ja siitä saattaa seurata sukupolvesta toiseen kestävä verikosto. Voit aivan hyvin lyödä demonia omalla miekallasi, silloin hän onnittelee sinua hyvästä suorituksesta, mutta vain taitamaton soturi menettää miekkansa niin että se joutuu vihollisen käsiin. Jos saat sellaisen tilaisuuden, älä käytä sitä. Toiseksi demoneilla on ilmeikäs elekieli, jossa pakaroiden läimäyttelyllä on suuri merkitys. Tärkeintä on että ei läimäytä väärää pakaraa. Älä koskaan läimäytä kenenkään muun pakaraa paitsi jos hän lyö sinua omalla miekallasi, se ei kuulu hyviin tapoihin. Pidä myös mielessä oikean ja vasemman pakaran ero. Jos ohikulkija kääntää takamuksensa sinua kohti ja läimäyttää vasenta pakaraansa, se tarkoittaa että sinä yönä paistaa täysikuu ja hän kutsuu sinut mukaansa perinteiselle metsästysretkelle. Jos hän läimäyttää oikeaa pakaraansa, se tarkoittaa vain että olet hänen mielestään hänen oikean pakaransa näköinen. Kuten huomaat, väärinkäsityksen vaara on suuri. Kolmanneksi älä koskaan pane kättä suun eteen kun aivastat. Päästä aina aivastus lentämään vapaasti. Lääkintädemonien mukaan jokaisessa aivastuksessa on miljoonittain pikkuruisia demoneja jotka leijuvat ympäri maailmaa kunnes löytävät sopivan ihmisen. Sitten ne laskeutuvat ihmisen päälle ja alkavat hakata hänen päänahkaansa pienillä kirveillään. Siitä ihmiset saavat kauhean päänsäryn ja heidät on helppo voittaa taistelussa. Eli aina kun demoni aivastaa läimäytä oikeaa pakaraasi aivastuksen suuntaan jotta pikkuruiset demonit voivat viedä sellaisen terveisen ihmiselle kun laskeutuvat heidän päälleen.´´

Tämä kirjallisuuteen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.