Ero sivun ”Bergues” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Thijs!bot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: es:Bergues
TXiKiBoT (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: ceb:Bergues
Rivi 34: Rivi 34:
[[Luokka:Ranskan kaupungit]]
[[Luokka:Ranskan kaupungit]]


[[ceb:Bergues]]
[[en:Bergues]]
[[en:Bergues]]
[[es:Bergues]]
[[es:Bergues]]

Versio 20. helmikuuta 2007 kello 01.20

Bergues
vaakuna sijainti
Sijainti 50°58′09″N, 2°26′06″E
Valtio Ranska
Région Nord
Väkiluku 4 209 (2004)
Pinta-ala 1,32 km² km²
Väestötiheys 2 188 as./km²
Korkeus 78
Kaupunginjohtaja André Declercq
Sivusto bergues.fr

Bergues (holl. Sint-Winoksbergen, länsiflaamiksi Bergen) on ranskalainen kaupunki, joka sijaitsee Nord departementissa ja Nord-Pas-de-Calais. Kaupunki on tunnettu Unescon maailmanperintoluetteloon merkitystä kellotornistaan.

Maantiede ja yhteydet

Kaupunki sijaitsee "Bootlandin" alueella, joka on Ranskassa, Belgian rajan läheisyydessä, sijaitseva alankoalue. Alueen nimi tulee flaamista ja se tarkoittaa alastonta maata. Suurempiin kaupunkeihin Dunkerqueen on matkaa kymmenen kilometriä ja Lilleen 70 kilometriä.

Alueella on hyvät liikenneyhteydet, jotka takaava kaksi moottoritieta. Kanaalin tunneli on vain 40 kilometrin päässä kaupungista.

Historia

Bergues oli tuomiokunnan keskuspaikka aina Ranskan suureen vallankumoukseen saakka. Kaupunki valloitettiin takaisin Ranskalle Aurinkokuninkaan toimesta vuonna 1658 ja Aachenin rauhassa 1668 virallistettiin kaupungin paluu Ranskan yhteyteen.

Kaupungissa ovat säilyneet sen vanhat puolustuslinnoitukset, josta varhaisimmat ajoittuvat 1200-luvulle ja 1400-luvulla. Osa linnoituksista on tehty Vaudanin toimesta.

Toinen maailmansota kohteli kaupunkia kaltoin ja sen vanha kellotorni raunoitui pahoin, mutta rakennettiin uudelleen sodan jälkeen. Alueella on myös nähtävillä vanhan, flanderin kreivin Baudouin IV:n rakennuttaman (1022) luostarin rauniot.