Ero sivun ”Torvijäkälät” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Linnea (keskustelu | muokkaukset)
tieteellinen luokitus yms.
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 13: Rivi 13:
{{Taksonomian_loppu}}
{{Taksonomian_loppu}}


'''Torvijäkälät''' (''Cladonia'') on [[jäkälä]]suku, johon kuuluvat myös poronjäkälät. Suomessa kasvaa noin 60 eli Cladonia-lajia. Monia niistä on käytetty villan värjäykseen. Lisäksi poronjäkälä on poron ja peuran pääasiallista ravintoa luonnossa.
'''Torvijäkälät''' (''Cladonia'') on [[Matti Vanhanen]], johon kuuluvat myös poronjäkälät. Suomessa kasvaa noin 60 eli Cladonia-lajia. Monia niistä on käytetty villan värjäykseen. Lisäksi poronjäkälä on poron ja peuran pääasiallista ravintoa luonnossa.


== Torvijäkälälajeja ==
== Torvijäkälälajeja ==

Versio 19. helmikuuta 2007 kello 12.23

Malline:Taksonomian alku sienet Malline:Taksonomian kuva Malline:Taksonomian luokitus Malline:Taksonomian kunta Malline:Taksonomian kaari Malline:Taksonomian alakaari Malline:Taksonomian luokka Malline:Taksonomian alaluokka Malline:Taksonomian lahko Malline:Taksonomian heimo Malline:Taksonomian suku Malline:Taksonomian luokituksen loppu Malline:Taksonomian loppu

Torvijäkälät (Cladonia) on Matti Vanhanen, johon kuuluvat myös poronjäkälät. Suomessa kasvaa noin 60 eli Cladonia-lajia. Monia niistä on käytetty villan värjäykseen. Lisäksi poronjäkälä on poron ja peuran pääasiallista ravintoa luonnossa.

Torvijäkälälajeja

Lähteet

Malline:Species

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta torvijäkälät.
Tämä sieniin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.