Ero sivun ”Nils Erik Enkvist” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
w
p kielenhuoltoa, Typos fixed: ttin → ttiin, AWB
Rivi 1: Rivi 1:
'''Nils Erik Enkvist''' on suomalainen kielitieteen professori ja [[akateemikko]]. Hän oli [[Åbo Akademi]]n kansleri ja tyylin- ja tekstintutkimuksen tutkijaprofessori.
'''Nils Erik Enkvist''' on suomalainen kielitieteen professori ja [[akateemikko]]. Hän oli [[Åbo Akademi]]n kansleri ja tyylin- ja tekstintutkimuksen tutkijaprofessori.


Enkvist oli perustamassa 1960-luvun lopulla yliopistoihin Kielikeskuksia, joissa opetettin vieraita kieliä muita pääaineita kuin kieliä opiskeleville. Hän on korostanut kielitaidon merkitystä suomalaiselle tiedemaailmalle ja laajemminkin yhteiskunnalle, jo ennen [[Eurooppa|Euroopan]] yhdentymisen ja [[globalisaatio]]n aiheuttamaa paniikkia.
Enkvist oli perustamassa 1960-luvun lopulla yliopistoihin Kielikeskuksia, joissa opetettiin vieraita kieliä muita pääaineita kuin kieliä opiskeleville. Hän on korostanut kielitaidon merkitystä suomalaiselle tiedemaailmalle ja laajemminkin yhteiskunnalle, jo ennen [[Eurooppa|Euroopan]] yhdentymisen ja [[globalisaatio]]n aiheuttamaa paniikkia.


{{tynkä/Henkilö}}
{{tynkä/Henkilö}}

Versio 15. helmikuuta 2007 kello 17.23

Nils Erik Enkvist on suomalainen kielitieteen professori ja akateemikko. Hän oli Åbo Akademin kansleri ja tyylin- ja tekstintutkimuksen tutkijaprofessori.

Enkvist oli perustamassa 1960-luvun lopulla yliopistoihin Kielikeskuksia, joissa opetettiin vieraita kieliä muita pääaineita kuin kieliä opiskeleville. Hän on korostanut kielitaidon merkitystä suomalaiselle tiedemaailmalle ja laajemminkin yhteiskunnalle, jo ennen Euroopan yhdentymisen ja globalisaation aiheuttamaa paniikkia.

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.