Ero sivun ”Maanpuolustuskoulutus” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
4 merkkiä poistettu ,  14 vuotta sitten
kh; agenttipassiivit pois
(kh; agenttipassiivit pois)
Muuta maanpuolustukseen liittyvää koulutusta tai turvallisuuspolitiikkaan liittyvää opetusta annetaan reserviläisyhdistysten tai maanpuolustuskiltojen piirissä. Killat keskittyvät myös historian ja perinteiden vaalimiseen.
 
SuomessaSuojeluskuntajärjestö maanpuolustuskoulutusaloitti vapaaehtoistoimintanaSuomen alkoimaanpuolustuskoulutuksen suojeluskuntajärjestönvapaaehtoistoimintana toimestavuoden [[1918]] tapahtumien jälkeen, kun katsottiin yleisesti, että sotilaskunnon ylläpitäminen olisi maanpuolustukselle hyväksi. Talvisodan noin 350 000 suomalaissotilaasta noin 1/3kolmasosa oli hankkinut sotilaskoulutusta myös suojeluskunnassa.
 
Suojeluskuntajärjestö lakkautettiin Moskovan välirauhansopimuksen perusteella ja Suomessa kiellettiin järjestäytyminen sotilaallisilla perusteilla. Myös suojeluskuntainsuojeluskuntien naistoiminnasta vastannut Lotta Svärd -järjestö lakkautettiin. Yhdistyslaki on muodoltaan demokraattinen.
 
1990-luvulla virinnyttävirinnyt maanpuolustushenki loi edellytykset Maanpuolustuskoulutus ry:n perustamiselle, koska valtiovallanvaltiovalta taholta haluttiinhalusi järjestää maanpuolustuskenttämaanpuolustuskentän koordinoitavaksi kokonaisuudeksi. Valtion tukea nauttiva Maanpuolustuskoulutus ry koordinoikin nykyään monenlaisia toimintoja.
 
Maanpuolustuskoulutus ry:n toimintaan ei liity minkäänlaisia sotilaallisesti järjestäytyneitä joukkoja, vaan se toimii yksinomaan koulutuksen järjestäjänä. Kaikki muodostettavat joukot, myös maakuntajoukot ovat tavanomaisella tavalla osa puolustusvoimien kriisiajan organisaatiota. Maakuntajoukkojen koulutustavoitteet aluksi voivat liittyä vartiokomppania ja vartiopataljoonatoimintaan paikallisesti.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko