Ero sivun ”Pinta-alamassa” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
p Tarkempi määritelmä
Rivi 1: Rivi 1:
'''Neliömassa''' ilmoittaa kappaleen painon suhteen sen [[tukipinta|tukipinnan]] [[pinta-ala]]an. Näin ollen neliömassa on paino- tai muusta voimasta riippuvainen. Se on erityisesti [[paperiteollisuus|paperiteollisuudessa]] käytetty [[suure]]. [[SI-järjestelmä]]n mukaisesti neliömassan [[perusyksikkö]] on [[newton|N]]/m², mutta yleisemmin käytetään voiman yksikön paikalla massan yksikköä.
'''Neliömassa''' ilmoittaa kappaleen painon suhteen sen maahan koskettavan pinnan [[pinta-ala]]an. Näin ollen neliömassa on paino- tai muusta voimasta riippuvainen. Se on erityisesti [[paperiteollisuus|paperiteollisuudessa]] käytetty [[suure]]. [[SI-järjestelmä]]n mukaisesti neliömassan [[perusyksikkö]] on [[newton|N]]/m², mutta yleisemmin käytetään voiman yksikön paikalla massan yksikköä.


[[Luokka:Suureet]]
[[Luokka:Suureet]]

Versio 9. helmikuuta 2007 kello 16.59

Neliömassa ilmoittaa kappaleen painon suhteen sen maahan koskettavan pinnan pinta-alaan. Näin ollen neliömassa on paino- tai muusta voimasta riippuvainen. Se on erityisesti paperiteollisuudessa käytetty suure. SI-järjestelmän mukaisesti neliömassan perusyksikkö on N/m², mutta yleisemmin käytetään voiman yksikön paikalla massan yksikköä.

Tämä artikkeli on minitynkä ja tarvitsee laajennusta. Voit auttaa Wikipediaa kirjoittamalla artikkelille kunnon alun.