Ero sivun ”Fergie” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Thijs!bot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: csb:Fergie
Rivi 5: Rivi 5:
== Lapsuus ==
== Lapsuus ==


Fergie syntyi Whittierissä, Kaliforniassa Patrick Fergusonin ja Terri Goren esikoiseksi. Hänen uransa alkoi jo lapsena, kun hän näytteli monta vuotta sarjassa Kids Incorporated. Fergien salonkikelpoinen olemus sarjassa on varsin erilainen kuin hänen nykyinen "ghetto-funk"-tyylinsä. Fergie teki myös ääninäyttelijän työitä Salli Jokusena kahdessa Tenavat-elokuvassa. Fergien sisko [[Dana Ferguson|Dana]] on myös työskennellyt näyttelijänä.
Fergie syntyi Whittierissä, Kaliforniassa Patrick Fergusonin ja Terri Goren esikoiseksi. Hänen uransa alkoi jo lapsena, kun hän näytteli monta vuotta sarjassa Kids Incorporated. Fergien salonkikelpoinen olemus sarjassa on varsin erilainen kuin hänen nykyinen "ghetto-funk"-tyylinsä. Fergie teki myös ääninäyttelijän työitä Salli Jokusena kahdessa Tenavat-elokuvassa. Fergien sisko [[Dana Ferguson|Dana]] on myös työskennellyt näyttelijänä. Fergie on myös piereskellyt mikkiin keikalla.


== Wild Orchid ==
== Wild Orchid ==

Versio 8. helmikuuta 2007 kello 15.50

Tiedosto:Stacie Ferguson.jpg
Fergie (2005)

Stacy Ann Ferguson, paremmin tunnettu taitelijanimellä Fergie (s. 27. maaliskuuta 1975, Whittier, Kalifornia) on The Black Eyed Peas -yhtyeen ainoa naisjäsen ja on aiemmin esiintynyt myös Wild Orchid ja Kids.inc -yhtyeissä. Fergie esiintyy myös sooloartistina.

Lapsuus

Fergie syntyi Whittierissä, Kaliforniassa Patrick Fergusonin ja Terri Goren esikoiseksi. Hänen uransa alkoi jo lapsena, kun hän näytteli monta vuotta sarjassa Kids Incorporated. Fergien salonkikelpoinen olemus sarjassa on varsin erilainen kuin hänen nykyinen "ghetto-funk"-tyylinsä. Fergie teki myös ääninäyttelijän työitä Salli Jokusena kahdessa Tenavat-elokuvassa. Fergien sisko Dana on myös työskennellyt näyttelijänä. Fergie on myös piereskellyt mikkiin keikalla.

Wild Orchid

Pääartikkeli: Wild Orchid

Fergie ja hänen kanssanäyttelijänsä Renee Sands Kids Incorporated'sta perustivat yhdessä Stefanie Ridelin kanssa 1991 R&B/Pop/Dance-yhtyeen Wild Orchid. Ensimmäisen, yhtyeen mukaan nimetyn, albumin he julkaisivat vuonna 1997 ja sitä seurasivat Oxygen (1998), Fire (2001) ja Hypnotic (2003). Debyyttialbumia myytiin miljoona maailmanlaajuisesti, mutta sen jälkeen suosio oli laskusuhdanteinen. Kolmannen albumin julkaisun kynnyksellä levy-yhtiö vetäytyi ja tämä aiheutti Fergielle vakavan henkisen kriisin, joka vaati terapiaa. Pian albumin julkaisun jälkeen hän jätti yhtyeen eli neljännellä albumilla Fergie ei enää esiintynyt.

Huumeriippuvuus

Pettymys Wild Orchidin suhteen ajoi nuoren naisen käyttämään ekstaasia ja metamfetamiinia eli "kristallia". Fergien paino putosi 41 kiloon ja hän yritti vakuutella läheisilleen, ettei sairastanut bulimiaa. Lopulta huumeiden käyttö alkoi vaikuttaa Fergien psyykkiseen terveyteen ja hän pelkäsi tulevansa hulluksi. Syyskuussa 2006 Fergie kertoi Time-lehden haastattelussaan miten hän lopetti "kristallin" käytön ja sanoi sen olleen "vaikein poikaystävä, josta olen eronnut". Fergie uskoi hänen taustansa lapsitähtenä vaikuttaneen paljon, koska hän oli jo nuorena oppinut peittämään tunteensa.[1]

The Black Eyed Peas

Pääartikkeli: Black Eyed Peas

Vuonna 2000 Kim Hill lähti Black Eyed Peasista ja Fergie tuli täyttämään taustalaulajan paikkaa. Viisi kappaletta Fergien kanssa levytettyään will.i.am, apl.de.ap ja Taboo pyysivät hänet mukaan yhtyeen naisvokalistiksi. Fergien mukaantulon myötä yhtyeen nimi muutettiin nykyiseen muotoonsa The Black Eyed Peas ja ensimmäinen neljän jäsenen voimin tehty levy Elephunk toi yhtyeen koko maailman tietoisuuteen.

Vuonna 2006 Fergie aloitti BEP:in ohella oman soolouransa. Hänen ensimmäinen albuminsa The Dutchess julkaistiin 19. syyskuuta 2006 ja albumia oli edeltänyt single "London Bridge". Albumin nimi on tahallaan väärinkirjoitettu versio Sarah Fergusonin entisestä tittelistä "Yorkin herttuatar" (englanniksi the Duchess of York) - näitä naisia kun yhdistää sukunimen lisäksi sama lempinimi.

Diskografia

Sooloalbumit

Singlet

Aiheesta muualla