Ero sivun ”Lauantain toivotut levyt” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p
fix
p (Kuulutuskäytäntö)
p (fix)
'''Lauantain toivotut levyt''' on levytoivekonsertti ja [[Yleisradio]]n vanhimpia yhä lähetettäviä radio-ohjelmia. Sen ensimmäinen lähetys kuultiin [[2. marraskuuta]] [[1935]]. Alkuperäinen lähetysaika oli klo 17.00. Nykyisin ja ohjelmaa lähetetään nykyisin [[YLE Radio 1|YLE Radio 1:ssä]] lauantaisin klo 18.10-–19.00.
 
Ohjelmassa toteutetaan kuuntelijoiden musiikkitoiveita tavallisesti 10-–12 kappaleen verran. Ohjelmassa ei ole varsinaista juontajaa, vaan kunkin kappaleen soitua loppuun radiokanavan kuuluttaja lukee sen tekijätiedot. Lähetysaika on kautta vuosikymmenten jakautunut kahteen osaan: alkupuoliskolla soitetaan [[Taidemusiikki|klassista musiikkia]], loppupuoliskolla [[populäärimusiikki|populäärimusiikkia]]. Klassisen musiikin puolikkaan on katsottu palvelevan Yleisradion tehtävää kansaa sivistävänä laitoksena.
 
Aikana ennen [[televisio]]ta, populäärimusiikin osuuden radion musiikkitarjonnasta ollessa niukkaa, ohjelman suosio oli aivan omaa luokkaansa. Ohjelma onkin syöpynyt syvälle [[suuret ikäluokat|suurten ikäluokkien]] ja heitä vanhempien polvien muistoihin.
==Historiaa==
* [[Johannes Brahms|Brahmsin]] ''Unkarilainen tanssi'' oli ensimmäinen esitetty kappale.
* Yleisradion arkistossa on 300  000 kuuntelijoiden lähettämää kirjettä 40 ensimmäisen vuoden ajalta.
* Ohjelma oli ensimmäinen Suomessa, joka lähetti suoran lähetyksen sijaan levymusiikkia tauotta.
 
11 096

muokkausta

Navigointivalikko