Ero sivun ”La Voix humaine” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p typo
Joonasl (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''La Voix humaine''' ({{k-fi|Ihmisen ääni}}) on [[Francis Poulenc]]in viimeinen ooppera, joka sai ensiesityksensä [[Milano]]n ''Piccolo Scala'' -oopperassa. [[Pariisi]]ssa se esitettiin ''Opéra-Comique'issa'' [[6. helmikuuta]] [[1959]]. Lyhyt, yksinäytöksinen teos perustuu [[Jean Cocteau]]n näytelmään. Oopperassa on vain yksi roolihahmo, nimetön nainen, joka keskustelee puhelimessa rakastettunsa kanssa. Oopperan aikana selviää, että suhde on kariutumassa ja ooppera päättyy epätoivoisen naisen kuiskatessa puhelimeen "rakastan sinua". Rooli sävellettiin alun perin sopraano Denise Duvalille.
'''La Voix humaine''' ({{k-fi|Ihmisääni}}) on [[Francis Poulenc]]in viimeinen ooppera, joka sai ensiesityksensä [[Milano]]n ''Piccolo Scala'' -oopperassa. [[Pariisi]]ssa se esitettiin ''Opéra-Comique'issa'' [[6. helmikuuta]] [[1959]]. Lyhyt, yksinäytöksinen teos perustuu [[Jean Cocteau]]n näytelmään. Oopperassa on vain yksi roolihahmo, nimetön nainen, joka keskustelee puhelimessa rakastettunsa kanssa. Oopperan aikana selviää, että suhde on kariutumassa ja ooppera päättyy epätoivoisen naisen kuiskatessa puhelimeen "rakastan sinua". Rooli sävellettiin alun perin sopraano Denise Duvalille.


== Lähteet ==
== Lähteet ==

Versio 4. helmikuuta 2007 kello 01.52

La Voix humaine (suom. Ihmisääni) on Francis Poulencin viimeinen ooppera, joka sai ensiesityksensä Milanon Piccolo Scala -oopperassa. Pariisissa se esitettiin Opéra-Comique'issa 6. helmikuuta 1959. Lyhyt, yksinäytöksinen teos perustuu Jean Cocteaun näytelmään. Oopperassa on vain yksi roolihahmo, nimetön nainen, joka keskustelee puhelimessa rakastettunsa kanssa. Oopperan aikana selviää, että suhde on kariutumassa ja ooppera päättyy epätoivoisen naisen kuiskatessa puhelimeen "rakastan sinua". Rooli sävellettiin alun perin sopraano Denise Duvalille.

Lähteet

  • La Voix humaine Duval, Orchestre de l'Opéra-Comique, Prêtre (Elatus, 2003) 2564 60680-2, Levynkansitekstit
  • The British Theatre Guide

Malline:Tynkä/Ooppera