Ero sivun ”Varjokissa” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
81 merkkiä lisätty ,  15 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
pEi muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
'''Varjokissa''', oikealta nimeltään '''Katherine Pryde''', on [[Marvel]]in sarjakuvahahmo, joka seikkailee [[Ryhmä-X]]:n joukoissa. Hänen lempinimensä on Kitty tai Katja.
 
Kittyn mutanttikykynä on kyky muuttaa [[molekyyli]]rakennettaan ja näin kävellä esimerkiksi seinän lävitse. Hän pystyy myös muuttamaan jonkun muun aineettomaksi pääsee myös maan alle. Kitty on myös tietokonenero sekä lahjakas tanssija. Kittyllä on pienikokoinen [[Lohikäärme (taruolento)|lemmikkilohikäärme]] nimeltä [[Lockheed]].
 
Kitty liittyi Ryhmä-X:ään, kun professori [[Professori X|Xavier]] oli havainnut Kittyn voimat [[Cerebro]]-laitteellaan. Xavier tuli [[Kolossi (sarjakuvahahmo)|Kolossi]]n, [[Storm]]in ja [[Wolverine]]n kanssa kysymään Kittyn vanhemmilta saako hän liittyä "Professori Xavierin lahjakkaiden nuorten kouluun" (Ryhmä-X 4/1985), jotta Kitty voisi opetella hallitsemaan voimiaan. Professorin jäätyä juttelemaan vanhemmille muu joukko vei Kittyn kahville läheiseen kuppilaan jossa Ryhmä-X joutui [[Emma Frost|Valkoisen Kuningattaren]] väijytykseen. Myöhemmin Varjokissa (joka on tunnettu myös nimillä Ariel ja Sprite) ihastui Kolossiin ja he seurustelivat pitkään. Heidän suhteensa katkesi myöhemmin, ja aikanaan Kitty siirtyi [[Yhdysvallat|Yhdysvalloista]] [[Iso-Britannia]]an Excaliburin riveihin yhdessä [[Painajainen (sarjakuvahahmo)|Painajaisen]] kanssa.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko