Ero sivun ”Shao Kahn” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Olimar (keskustelu | muokkaukset)
p l
Thijs!bot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti muokkasi: es:Shao Kahn
Rivi 46: Rivi 46:


[[en:Shao Kahn]]
[[en:Shao Kahn]]
[[es:Shao Kahn (Mortal Kombat)]]
[[es:Shao Kahn]]
[[fr:Shao Kahn]]
[[fr:Shao Kahn]]
[[pl:Shao Kahn]]
[[pl:Shao Kahn]]

Versio 2. helmikuuta 2007 kello 18.37

Shao Kahn Mortal Kombat: Shaolin Monks pelissä.

Shao Kahn on kuvitteellinen hahmo Mortal Kombat peleissä ja elokuvissa. Hänen uskotaan syntyneen Outworldissa, vaikka tähän ei ole todisteita.

Liittolaiset ja viholliset

Huomattavia tekoja

  • Kitanan hetkittäinen isäpuoli.
  • Outworldin keisarina ennen Onagan paluuta.
  • Jerrodin (Edenian entisen kuninkaan) murhaaja.
  • Entinen Edenian hallitsija (hän yhdisti Edenian ja Outworldin)

Taistelutyylit

Useissa Mortal Kombat -peleissä Shao Kahn käyttää pelkästään raakaa voimaa voittaakseen vihollisensa taistelussa. Mortal Kombat: Deceptionissa hänen tyylinään on kuitenkin Tai Tzu, Lui He ja aseena "Wrath Hammer".

Hahmon historiaa

Shao Kahn palveli alun perin Onagaa, kun tämä hallitsi Outworldia lohikäärmekuninkaana. Onagan imperiumista oli tullut maailmoista mahtavin ja hän alkoi etsiä keinoa tulla kuolemattomaksi. Shao Kahn kuitenkin myrkytti Onagan ja ryhtyi itse Outworlin hallitsijaksi.

Paljon myöhemmin Kahn valitsi seuraavan paikan Mortal Kombat -turnauksen pitämiseen Edenian jälkeen ja hän valitsi Earthrealmin. Hän lähetti Shang Tsungin ja Goron Earthrealmiin valmistelemaan turnausta. Yhdeksän sukupolvea kestävä Prinssi Goron voittoputki alkoi, kun hän voitti mahtavan Kung Laon. Kymmenes Mortal Kombat kuitenkin loppui Shang Tsungin ja Goron tappioon Liu Kangin ja näyttelijä Johhny Cagen voitettua turnauksen. Tämän takia Shao Kahnin viidensadan vuoden urakka oli pilalla. Shang Tsung rukoili Shao Kahnia säästämään elämänsä ja keksi suunnitelman houkutella Earthrealmin sankarin Outworldiin toiseen turnaukseen. Jos sankarit häviäisivät, Shao Kahn voittaisi ja voisi yhdistää Earthrealminkin Outworldiin.

Kanon kaapattua Sonya Bladen syötiksi ja Barakan raivostutettua Liu Kangin lähettämällä joukkonsa tuhoamaan Shaolin temppelit, he odottivat toiveikkaana Earthrealmin sankareita lankeamaan ansaan. Huolimatta Kahnin voimista, Liu Kang voitti tämän. Kahn raivostui ja kutsui armeijansa tuhoamaan Earthrealmin sankarit, jotka kuitenkin pakenivat takaisin Earthrealmiin.

Mutta Shang Tsungilla oli kuitenkin hyviä uutisia Shao Kahnille: hän voisi herättää henkiin kuningatar Sindelin Earthrealmissa ja Kahn voisi päästä sinne vedoten Sindeliin (joka oli Kahnin vaimo ennen kuolemaansa). Kahn toteutti suunnitelmansa ja pääsi joukkojensa kanssa Earhrealmiin. Tästä syntyi tietenkin taistelu Earthrealmin sankareiden ja Kahnin joukkojen välillä. Taistelu loppui Kahnin häviöön; Sindelin tytär, Kitana, oli saanut Sindelin puolelleen ja samalla Edenian itsenäiseksi. Lisäksi Kahn oli menettänyt kolme armeijansa merkittävintä päällikköään taistelussa. Kahn pakeni takaisin Outworldiin.

Nyt Shao Kahn oli heikentynyt erittäin paljon ja hänen luokseen saapuivat Shang Tsung sekä velho Quan Chi. He vannoivat uskollisuutta Outworldin hallitsijalle. Tehtyään tämän, he juoksivat Shao Kahnin luokse, ottivat tämän kypärän pois ja surmasivat hänet. He luulivat tappaneensa keisarin ja julistautuivat Outworldin hallitsijoiksi. Todellisuudessa he murhasivat ainoastaan Kahnin kloonin.

Edeltäjä:
Onaga
Outworldin hallitsija Seuraaja:
Deadly Alliance
Edeltäjä:
Kuningas Jerrod
Edenian hallitsija Seuraaja:
Kuningatar Sindel
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.