Ero sivun ”Bartholomew Roberts” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p typo
p l
Rivi 1: Rivi 1:
[[Kuva:Bartholomew Roberts.png|thumb|Bartholomew Roberts]]
[[Kuva:Bartholomew Roberts.png|thumb|Bartholomew Roberts]]
'''Bartholomew Roberts''' ([[17. toukokuuta]] [[1682]] – [[10. helmikuuta]] [[1722]]) eli '''Musta Bart''' oli walesiläissyntyinen merirosvo, joka ryösteli laivoja [[Brasilia]]n, [[Newfoundland]]in ja [[Afrikka|Afrikan]] rannikoilla. Hän joutui alalle, kun merirosvot hyökkäsivät vuonna [[1719]] afrikkalaiselle kauppa-asemalle, jossa hän toimi orjien laivaajana. He ottivat hänet mukaansa ja pian hänestä tuli heidän johtajansa. Hän valtasi urallaan kaikkiaan 400 laivaa. Hän oli siinä mielessä poikkeuksellinen piraatti, että hän joi ennemmin teetä kuin alkoholijuomia, sillä hänen mielestään juopumus heikensi miehistön suorituskykyä. Roberts sai surmansa tykillä laukaistun kartessiammuksen osuessa häntä kaulaan 10. helmikuuta [[1722]], kun hänen laivansa vallattiin [[Gabon]]in rannikolla.
'''Bartholomew Roberts''' ([[17. toukokuuta]] [[1682]] – [[10. helmikuuta]] [[1722]]) eli '''Musta Bart''' oli [[wales]]iläissyntyinen merirosvo, joka ryösteli laivoja [[Brasilia]]n, [[Newfoundland]]in ja [[Afrikka|Afrikan]] rannikoilla. Hän joutui alalle, kun merirosvot hyökkäsivät vuonna [[1719]] afrikkalaiselle kauppa-asemalle, jossa hän toimi orjien laivaajana. He ottivat hänet mukaansa ja pian hänestä tuli heidän johtajansa. Hän valtasi urallaan kaikkiaan 400 laivaa. Hän oli siinä mielessä poikkeuksellinen piraatti, että hän joi ennemmin teetä kuin alkoholijuomia, sillä hänen mielestään juopumus heikensi miehistön suorituskykyä. Roberts sai surmansa tykillä laukaistun kartessiammuksen osuessa häntä kaulaan 10. helmikuuta 1722, kun hänen laivansa vallattiin [[Gabon]]in rannikolla.


[[Luokka:Merirosvot ja kaapparit]]
[[Luokka:Merirosvot ja kaapparit]]

Versio 28. tammikuuta 2007 kello 16.28

Bartholomew Roberts

Bartholomew Roberts (17. toukokuuta 168210. helmikuuta 1722) eli Musta Bart oli walesiläissyntyinen merirosvo, joka ryösteli laivoja Brasilian, Newfoundlandin ja Afrikan rannikoilla. Hän joutui alalle, kun merirosvot hyökkäsivät vuonna 1719 afrikkalaiselle kauppa-asemalle, jossa hän toimi orjien laivaajana. He ottivat hänet mukaansa ja pian hänestä tuli heidän johtajansa. Hän valtasi urallaan kaikkiaan 400 laivaa. Hän oli siinä mielessä poikkeuksellinen piraatti, että hän joi ennemmin teetä kuin alkoholijuomia, sillä hänen mielestään juopumus heikensi miehistön suorituskykyä. Roberts sai surmansa tykillä laukaistun kartessiammuksen osuessa häntä kaulaan 10. helmikuuta 1722, kun hänen laivansa vallattiin Gabonin rannikolla.

Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.