Ero sivun ”GarageBand” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Grif3r (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Grif3r (keskustelu | muokkaukset)
Rivi 4: Rivi 4:


=== Kritiikkiä ===
=== Kritiikkiä ===
Moni muusikko on sanonut, että GarageBand opettaa käyttäjän alusta alkaen tekemään musiikkia väärin, koska sen toimintaperiaatteet eroavat huomattavasti jokaisesta muusta markkinoilla olevasta musiikinteko-ohjelmasta. Esimerkiksi [[Steinerberg]]in [[Cubase]] on toiminnallisesti huomattavasti lähempänä Applen omaa kehittyneille harrastajille suunnattua [[Logic Express]]iä kuin GarageBand.
Moni muusikko on sanonut, että GarageBand opettaa käyttäjän alusta alkaen tekemään musiikkia väärin, koska sen toimintaperiaatteet eroavat huomattavasti jokaisesta muusta markkinoilla olevasta musiikinteko-ohjelmasta. Esimerkiksi [[Steinberg]]in [[Cubase]] on toiminnallisesti huomattavasti lähempänä Applen omaa kehittyneille harrastajille suunnattua [[Logic Express]]iä kuin GarageBand.





Versio 22. tammikuuta 2007 kello 20.24

GarageBand on Applen luoma musiikinteko-ohjelma aloitteleville musiikintekijöille. Se myydään vain Applen omaan OS X-järjestelmään suunnatun kuluttajaohjelmisto iLifen mukana.

GarageBandissa on digitaalisten soittimien kirjasto, jossa on mm. syntetisaattori- ja rumpulooppeja. Käyttäjä voi tehdä myös itse omia looppeja joko käyttämällä oikeaa instrumenttia, midi-koskettimistoa tai nuotintamalla. Jos tietokoneessa on mikrofoni, GarageBandilla pystyy myös nauhoittamaan autenttisia WAV-muotoisia audioraitoja kytkemällä minkä tahansa analogista ääntä syöttävän laitteen Macin linjasisäänmenoon. GarageBand sisältää useita ennakkoefekktejä, joten esimerkiksi kitaran ja tietokoneen välille ei välttämättä tarvita erillistä efektilaatikkoa. Lisäksi käyttäjä voi itse tehdä erilaisia efektejä käyttöönsä.

Kritiikkiä

Moni muusikko on sanonut, että GarageBand opettaa käyttäjän alusta alkaen tekemään musiikkia väärin, koska sen toimintaperiaatteet eroavat huomattavasti jokaisesta muusta markkinoilla olevasta musiikinteko-ohjelmasta. Esimerkiksi Steinbergin Cubase on toiminnallisesti huomattavasti lähempänä Applen omaa kehittyneille harrastajille suunnattua Logic Expressiä kuin GarageBand.