Ero sivun ”Kuudes aisti” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
pEi muokkausyhteenvetoa
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
{{Tämä artikkeli| käsittelee ihmisen kuudetta aistia. [[Kuudes aisti (elokuva)|Kuudes aisti]] on myös elokuva.}}
{{Tämä artikkeli| käsittelee ihmisen kuudetta aistia. [[Kuudes aisti (elokuva)|Kuudes aisti]] on myös elokuva.}}


'''Kuudes aisti''' on ihmisen "näkymätön" aisti. Tavanomaiset [[aisti]]t ovat [[näkö]], [[kuulo]], [[haju]], [[tunto]] ja [[Makuaisti|maku]]. Kuudes aisti katsotaan ennakoivaksi, vaarasta varoittavaksi aistiksi. Tässä mielessä se liittyy läheisesti myös [[intuitio]]n käsitteeseen. Useilla eläimillä sanotaan olevan ns. kuudes aisti, tästä ei kuitenkaan tarkkaa tutkimustietoa tiettävästi ole. Eläinten kuudennen aistin katsotaan usein johtuvan niiden paremmista aisteista verrattuna ihmiseen.
'''Kuudes aisti''' on ihmisen "näkymätön" aisti. Tavanomaiset [[aisti]]t ovat [[näkö]], [[kuulo]], [[haju]], [[tunto]] ja [[Makuaisti|maku]]. Kuudes aisti katsotaan ennakoivaksi, vaarasta varoittavaksi aistiksi, vaistoksi. Tässä mielessä se liittyy läheisesti myös [[intuitio]]n käsitteeseen. Useilla eläimillä sanotaan olevan ns. kuudes aisti, tästä ei kuitenkaan tarkkaa tutkimustietoa tiettävästi ole. Eläinten kuudennen aistin katsotaan usein johtuvan niiden paremmista aisteista verrattuna ihmiseen.


Useissa [[elokuva|elokuvissa]] on innoittajana ollut ns. kuudes aisti.
Useissa [[elokuva|elokuvissa]] on innoittajana ollut ns. kuudes aisti.

Versio 21. tammikuuta 2007 kello 17.31

Tämä artikkeli käsittelee ihmisen kuudetta aistia. Kuudes aisti on myös elokuva.

Kuudes aisti on ihmisen "näkymätön" aisti. Tavanomaiset aistit ovat näkö, kuulo, haju, tunto ja maku. Kuudes aisti katsotaan ennakoivaksi, vaarasta varoittavaksi aistiksi, vaistoksi. Tässä mielessä se liittyy läheisesti myös intuition käsitteeseen. Useilla eläimillä sanotaan olevan ns. kuudes aisti, tästä ei kuitenkaan tarkkaa tutkimustietoa tiettävästi ole. Eläinten kuudennen aistin katsotaan usein johtuvan niiden paremmista aisteista verrattuna ihmiseen.

Useissa elokuvissa on innoittajana ollut ns. kuudes aisti.

Eläinten kuudes aisti

Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.