Ero sivun ”Kiinni on ja pysyy” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Tve4 (keskustelu | muokkaukset)
p luokka takaisin oikeinkirjoitettuna
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 7: Rivi 7:
ohjaaja = [[Armand Lohikoski]] |
ohjaaja = [[Armand Lohikoski]] |
käsikirjoittaja = [[Reino Helismaa ]] |
käsikirjoittaja = [[Reino Helismaa ]] |
pääosat = [[Esa Pakarinen]]<br/>[[Masa Niemi]]<br/>[[Tommi Rinne]]<br/>[[Veikko Linna]]|
pääosat = [[Esa Pakarinen]]Veikko<br/>[[Masa Niemi]]<br/>[[Liisa Taxell]]<br/>[[Tommi Rinne]]|
tuottaja = [[T.J. Särkkä]]|
tuottaja = [[T.J. Särkkä]]|
yhtiö = [[Suomen Filmiteollisuus]] |
yhtiö = [[Suomen Filmiteollisuus]] |
Rivi 14: Rivi 14:
ikäraja = S |
ikäraja = S |
imdb = 0048253}}
imdb = 0048253}}
'''Kiinni on ja pysyy eli Pekan ja Pätkän uudet seikkailut''' ([[1955]]) on [[Suomen Filmiteollisuus|Suomen Filmiteollisuuden]] tuottaman [[Pekka Puupää]] -sarjan viides elokuva. Sen ohjasi [[Armand Lohikoski]] ja käsikirjoitti [[Reino Helismaa]]. Rooleissa ovat [[Esa Pakarinen]] (Pekka Puupää), [[Masa Niemi]] (Pätkä), [[Tommi Rinne]] (konstaapeli Antero Kangas),[[Liisa Taxell]] (neiti Soma Koivu), [[Veikko Linna]] (johtaja Vihtori Kiivas), [[Åke Lindman]] (roisto), [[Arvo Kuusla]] (Leksa), [[Einari Ketola]] (rikospomo), [[Uljas Kandolin]] (Teräsmies), [[Martti Seilo]] (posliinikauppias), [[Pentti Irjala]] (5. valokuvaaja) ja [[Ossi Elstelä]] (ohjaaja).
'''Kiinni on ja pysyy eli Pekan ja Pätkän uudet seikkailut''' ([[1955]]) on [[Suomen Filmiteollisuus|Suomen Filmiteollisuuden]] tuottaman [[Pekka Puupää]] -sarjan viides elokuva. Sen ohjasi [[Armand Lohikoski]] ja käsikirjoitti [[Reino Helismaa]].

== Näyttelijöitä ==

*[[Esa Pakarinen]] - ''Pekka Puupää''
*[[Masa Niemi]] - ''Pätkä''
*[[Liisa Taxell]] - ''Sihteeri Soma Koivu''
*[[Tommi Rinne]] - ''Konstaapeli Antero Kangas''
*[[Åke Lindman]] - ''Arpi, konna''
*[[Einari Ketola]] - ''Joonas, roistokoplan päällikkö''
*[[Arvo Kuusla]] - ''Leksa, konna''
*[[Veikko Linna]] - ''Isännöitsijä Vihtori Kiivas''
*[[Ossi Elstelä]] - ''1. elokuvaohjaaja''
*[[Thure Bahne]] - ''2. elokuvaohjaaja''
*[[Martti Seilo]] - ''Posliinikauppias''
*[[Uljas Kandolin]] - ''Teräsmies''
*[[Pentti Irjala]] - ''5. valokuvaaja''
*[[Matti Aulos]] - ''Ronski mies''
*[[Jalmari Parikka]] - ''4. valokuvaaja''
*[[Bertil Holmström]] - ''Rotta, konna''
*[[Lasse Saxelin]] - ''Mies kadulla / Mies studiolla''
*[[Paavo Hukkinen]], [[Kaarlo Wilska]] - ''"Gansterit"''
*[[Nestori Lampi]] - ''1. valokuvaaja''
*[[Pekka Törnvall]] - ''2. valokuvaaja''
*[[Pentti Taivainen]] - ''3. valokuvaaja / maskeeraaja studiolla''
*[[Kauko Kokkonen]] - ''Henkilökunnan päällikkö''
*[[Olavi Tuomi]], [[Aarre Koivisto]] - ''Elokuvaajia''
*[[Arttu Suuntala]] - ''Konstaapeli Riipinen''


== Juoniselostus ==
== Juoniselostus ==
Rivi 26: Rivi 53:
== Muuta tietoa ==
== Muuta tietoa ==


Kiinni on ja pysyy poikkeaa sekä nimeltään että tyyliltään muista Puupää-elokuvista. Reino Helismaa halusi vaihtelua Puupäihin ja kirjoitti tarinan kahdesta tohelosta keksijästä nimeltä Julius ja Jallu. Tämä ei kuitenkaan kelvannut SF:n johtajalle [[T. J. Särkkä|T. J. Särkälle]] joka vaati taloudellisesti tuottoisan Puupää-sarjan jatkamista, joten käsikirjoitus muokattiin Pekka ja Pätkä -elokuvaksi. Koska tarinan juoni ei sallinut Justiinan tuomista mukaan, hänelle kehitettiin korvike: yksi Pekan ja Pätkän keksinnöistä on häijyn näköinen Justiinan kuva joka pomppaa esiin aina kun kaksikko on tekemässä jotain luvatonta.
Kiinni on ja pysyy poikkeaa sekä nimeltään että tyyliltään muista Puupää-elokuvista. Reino Helismaa halusi vaihtelua Puupäihin ja kirjoitti tarinan kahdesta tohelosta keksijästä nimeltä Julius ja Jallu. Tämä ei kuitenkaan kelvannut SF:n johtajalle [[T. J. Särkkä|T. J. Särkälle]] joka vaati taloudellisesti tuottoisan Puupää-sarjan jatkamista, joten käsikirjoitus muokattiin Pekka ja Pätkä -elokuvaksi. Koska tarinan juoni ei sallinut Justiinan tuomista mukaan, hänelle kehitettiin korvike: yksi Pekan ja Pätkän keksinnöistä on häijyn näköinen Justiinan kuva joka pomppaa esiin aina kun kaksikko on tekemässä jotain luvatonta. Myös talonmies Pikkarainen loistaa poissaolollaan.


[[Luokka:Pekka ja Pätkä -elokuvat]]
[[Luokka:Pekka ja Pätkä -elokuvat]]

Versio 20. tammikuuta 2007 kello 17.01

Kiinni on ja pysyy
 
[[Tiedosto: |250px|]]
Ohjaaja Armand Lohikoski
Käsikirjoittaja Reino Helismaa
Tuottaja T.J. Särkkä
Pääosat Esa PakarinenVeikko
Masa Niemi
Liisa Taxell
Tommi Rinne
Valmistustiedot
Valmistusmaa Suomi
Tuotantoyhtiö Suomen Filmiteollisuus
Ensi-ilta 1955
Kesto  
Alkuperäiskieli Suomi
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Kiinni on ja pysyy eli Pekan ja Pätkän uudet seikkailut (1955) on Suomen Filmiteollisuuden tuottaman Pekka Puupää -sarjan viides elokuva. Sen ohjasi Armand Lohikoski ja käsikirjoitti Reino Helismaa.

Näyttelijöitä

Juoniselostus

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Johtaja Kiivas on huonolla tuulella, koska hänen vuokralaisensa Pekka ja Pätkä eivät maksa vuokraansa ja terrorisoivat naapureita omituisilla keksinnöillään. Kun johtaja ja hänen sihteerinsä neiti Soma Koivu saapuvat kovistelemaan Puupäitä, nämä ovat juuri keksineet ruudin ja räjäyttävät itsensä ulos talostaan. Lisäksi he liimaavat vahingossa johtajan kiinni tuoliin keksimällään superliimalla. Raivostunut johtaja erottaa sihteerinsä tämän nauraessa hänen kommelluksilleen ja marssii ulos. Pekka ja Pätkä palkkaavat neiti Koivun taloudenhoitajakseen koska Justiina on lähtenyt maalle rottasotaa pakoon.

Johtaja Kiivas usuttaa konstaapeli Kankaan Puupäiden kimppuun, mutta konstaapeli vain ihastuu heidän taloudenhoitajaansa. Pekka ja Pätkä keksivät aineen joka tekee astioista särkymättömiä, menevät esittelemään sitä posliinikauppaan ja onnistuvat särkemään suuren osan kaupan sisällöstä. Pätkä ryhtyy katuvalokuvaajaksi ja kuvaa tietämättään kolme pankkirosvoa näiden poistuessa pankista. Rosvot yrittävät saada kuvan haltuunsa kutsumalla Pekan ja Pätkän luokseen, mutta nämä pääsevät karkuun liimaamalla rosvot kiinni lattiaan.

Pekka ja Pätkä menevät Teräsmies-elokuvan koekuvauksiin. Pekka saa roolin Teräsmiehenä ja Pätkä gangsteripomona, heitä vaanivat pankkirosvot pestataan erehdyksessä gangsterirooleihin. Puupäät onnistuvat ajamaan kuvauspaikan kaaokseen, minkä seurauksena myös rosvot joutuvat kiikkiin ja kaksikko saa sievoisen palkkion. Myös konstaapeli ja taloudenhoitaja saavat luonnollisesti toisensa. Lopussa Pätkä paljastaa, ettei hänen kamerassaan edes ollut filmiä, koska hänellä ei ollut varaa siihen. Käsirautojen puutteessa rosvojen kädet liimataan superliimalla yhteen, johon kaverukset toteavat: "Kiinni on ja pysyy".

Muuta tietoa

Kiinni on ja pysyy poikkeaa sekä nimeltään että tyyliltään muista Puupää-elokuvista. Reino Helismaa halusi vaihtelua Puupäihin ja kirjoitti tarinan kahdesta tohelosta keksijästä nimeltä Julius ja Jallu. Tämä ei kuitenkaan kelvannut SF:n johtajalle T. J. Särkälle joka vaati taloudellisesti tuottoisan Puupää-sarjan jatkamista, joten käsikirjoitus muokattiin Pekka ja Pätkä -elokuvaksi. Koska tarinan juoni ei sallinut Justiinan tuomista mukaan, hänelle kehitettiin korvike: yksi Pekan ja Pätkän keksinnöistä on häijyn näköinen Justiinan kuva joka pomppaa esiin aina kun kaksikko on tekemässä jotain luvatonta. Myös talonmies Pikkarainen loistaa poissaolollaan.