Ero sivun ”Mieli (yhdistys)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Kaisat (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Albval (keskustelu | muokkaukset)
rv, copyvio järjestön nettisivuilta
Rivi 1: Rivi 1:
'''Suomen Mielenterveysseura''' on [[Suomi|suomalainen]] [[mielenterveys|mielenterveyttä]] edistävä järjestö. Se perustettiin vuonna [[1897]] ja nykyisellä nimellään se on toiminut vuodesta [[1952]] lähtien. Toimntaansa rahoittaakseen seura myy T-paitoja ja pipoja, joissa on kantaa ottavia tekstejä kuten ''Rajatapaus''. Näillä tehdään varainhankinnan lisäksi asenteiden muokkausta yhteiskunnassa.
Suomen Mielenterveysseura on valtakunnallinen järjestö, jonka tehtävä on edistää mielenterveyttä, kehittää vapaaehtoista kansalaistoimintaa, sekä tarjota tukea ja apua kriisitilanteissa.


== Aiheesta muualla ==
Toiminnallaan seura
*[http://www.mielenterveysseura.fi/ Suomen Mielenterveysseura]


{{tynkä/Järjestö}}
* edistää mielenterveyttä
* puolustaa ihmisen oikeutta henkiseen hyvinvointiin ja laadukkaisiin palveluihin
* vaikuttaa mielenterveyden huomioon ottamiseksi yhteiskunnassa
* tukee ja kehittää vapaaehtoista kansalaistoimintaa
* kehittää uusia mielenterveystyön sisältöjä ja malleja
* kouluttaa sekä tarjoaa tukea, kriisiapua ja kuntoutusta elämän eri tilanteisiin.


[[Luokka:Psykiatria]]
Kansanterveysjärjestönä Suomen Mielenterveysseura vaikuttaa yhteiskunnan ja palveluiden rakenteisiin, lisää mielenterveystietoutta ja mielenterveyden asiantuntijuutta, kouluttaa eri alojen työntekijöitä ja vapaaehtoisia ja täydentää julkisia palveluita. Seura ajaa tuen lisäämistä vaikeimmissa tilanteissa eläville, kuten pitkäaikaistyöttömille, mielenterveyspotilaille ja päihteiden käyttäjille.

Järjestöjen työllä täydennetään julkisia palveluita niin paljon, että ilman niitä tuhannet suomalaiset jäisivät vaille tukea ja apua. Seuran palveluilla autetaan kriiseissä ja vaikeissa elämäntilanteissa olevia, annetaan terapiapalveluita, tarjotaan tukihenkilöitä avuksi arjen jaksamiseen sekä tuetaan kuntoutuskursseilla ja ryhmillä traumaattisen kriisin kokeneita lapsia ja nuoria.

Suomen Mielenterveysseura tekee yhteistyötä valtion ja kuntien sekä muiden järjestöjen ja tahojen kanssa. Seura toimii yhteistyökumppanina valtakunnallisissa ja kansainvälisissä mielenterveyskysymyksissä, vaikuttaa aktiivisesti lainsäädäntöön sekä tekee aloitteita ja selvityksiä. Mielenterveysseuran toiminnan perustan muodostavat paikalliset mielenterveysseurat, yhdistysjäsenet sekä henkilöjäsenet.

Suomen Mielenterveysseura ylläpitää valtakunnallista kriisipuhelinta (puh.nro 0203 445 566) sekä verkkokriisikeskusta osoitteessa www.tukinet.net. Lisäksi Suomen Mielenterveysseura julkaisee Mielenterveys- ja Perheterapia -lehtiä sekä tietokirjoja ja käytännön oppaita mielen hyvinvoinnista, traumaattisista kriiseistä, henkisestä tuesta sekä selviytymisestä.

Seuran päättävä elin on liittokokous, joka kokoontuu joka kolmas vuosi. Kokous valitsee valtuuston puheenjohtajan ja valtuuston jäsenet. Liittokokousten välillä päätäntävaltaa käyttävät valtuusto ja liittohallitus. Mielenterveysseuran toimintaa rahoittavat Raha-automaattiyhdistys, ministeriöt, kunnat ja seurakunnat.
Mielenterveysseuran työtä voi tukea kannatusjäsenyydellä, lahjoituksilla, yritysyhteistyöllä sekä seuran tuotteita ostamalla.

Versio 17. tammikuuta 2007 kello 14.04

Suomen Mielenterveysseura on suomalainen mielenterveyttä edistävä järjestö. Se perustettiin vuonna 1897 ja nykyisellä nimellään se on toiminut vuodesta 1952 lähtien. Toimntaansa rahoittaakseen seura myy T-paitoja ja pipoja, joissa on kantaa ottavia tekstejä kuten Rajatapaus. Näillä tehdään varainhankinnan lisäksi asenteiden muokkausta yhteiskunnassa.

Aiheesta muualla

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai ei-kaupalliseen organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.