Ero sivun ”John G. Avildsen” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
pEi muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''John G. Avildsen''' (s. [[21. joulukuuta]] [[1935]], [[Oak Park (Illinois)|Oak Park]], [[Illinois]]) tuli tunnetuksi Rocky-elokuvan Oscar-palkittuna ohjaajana. [[Sylvester Stallone]]n pääosittama ja käsikirjoittama menestyselokuva sai monta jatko-osaa, joista Avildsen ohjasi viidennen ( [[Rocky V]] ) 1990. Rocky-kaavaa Avildsen kokeili myös ''Karate Kid'' -elokuvilla 1980-luvulla. Samaa menestystä ei syntynyt. Avildsen ei ole ohjannut enää vuosiin.
'''John G. Avildsen''' (s. [[21. joulukuuta]] [[1935]], [[Oak Park (Illinois)|Oak Park]], [[Illinois]]) tuli tunnetuksi [[Rocky]] 1-elokuvan Oscar-palkittuna ohjaajana. [[Sylvester Stallone]]n pääosittama ja käsikirjoittama menestyselokuva sai monta jatko-osaa, joista Avildsen ohjasi viidennen ( [[Rocky V]] ) 1990. Rocky-kaavaa Avildsen kokeili myös ''Karate Kid'' -elokuvilla 1980-luvulla. Samaa menestystä ei syntynyt. Avildsen ei ole ohjannut enää vuosiin. Viimeksi hän on ohjannut vuonna [[1999]]. Hänet tunnetaan myös [[Karate Kid]] elokuva sarjan ohjauksista.


==Aiheesta muualla==
==Aiheesta muualla==

Versio 14. tammikuuta 2007 kello 01.07

John G. Avildsen (s. 21. joulukuuta 1935, Oak Park, Illinois) tuli tunnetuksi Rocky 1-elokuvan Oscar-palkittuna ohjaajana. Sylvester Stallonen pääosittama ja käsikirjoittama menestyselokuva sai monta jatko-osaa, joista Avildsen ohjasi viidennen ( Rocky V ) 1990. Rocky-kaavaa Avildsen kokeili myös Karate Kid -elokuvilla 1980-luvulla. Samaa menestystä ei syntynyt. Avildsen ei ole ohjannut enää vuosiin. Viimeksi hän on ohjannut vuonna 1999. Hänet tunnetaan myös Karate Kid elokuva sarjan ohjauksista.

Aiheesta muualla

Tämä elokuvaohjaajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.