Ero sivun ”Rituaali” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 10: Rivi 10:


*[[Riitti]]
*[[Riitti]]

[[Luokka: Kulttuuri]]
[[Luokka: Uskonto]]
[[Luokka: Okkultismi]]

Versio 11. tammikuuta 2007 kello 14.28

Laajassa merkityksessä mikä tahansa toistuva teko on rituaali. Sellainen voi olla aamurituaali: aamukahvi + kaksi voileipää - aamulehden sarjakuvien lukeminen - hammasten pesu - hiusten föönaus. Usein rituaaleihin liittyy jotain symbolista merkitystä, jota kuvastavat liput, eleet (esim. natsitervehdys), laulut, kunniamerkit tai palkinnot. Monet rituaalit ovat osa uskonnnollisia menoja.

Rituaaleja voi esiintyä eri yhteyksissä: Kun jääkiekkojoukkue ennen pelin alkua kerääntyy maalin ympärille nostattamaan joukkkuehenkeä, tai kun pelaaja pukee varusteensa päälleen aina tietyssä järjestyksessä jalkapallo-otteluissa, voidaan puhua rituaalista. Samoin saunomisen vakiintuneiden menojen yhteydessä. Myös maljojen nostamista voidaan pitää rituaalina.

Jokerien fanisivuilla (http://www.jokerifanit.net/n/?m=forum&a=viewtopic&t=2381&id=1) eräs fani kertoo: "Mulla on myös sellainen rituuali et tuntia ennen peliin lähtöä meen omaan huoneeseen ja siellä pitää kuunnella ne kaikki tietyt biisit samassa järjestyksessä jotta Jokerit voittaisi. Sitten viimeisenä biisinä tietenkin GONNA FLY NOW !"

Usein "riittiä" ja "rituaalia" käytetään synonyymeinä.

Katso myös