Ero sivun ”MBDA” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
105 merkkiä lisätty ,  13 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
p (t, asiasta muualla -> aiheesta muualla)
'''MBDA''' on länsieurooppalainenEU-alueella toimiva aseteollisuusyrityspuolustusvälineteollisuusyritys, joka on keskittynyt ohjusten[[ohjus]]ten tuotantoon. Se syntyi vuonna 2001, kun Aérospatiale-Matra Missiles (osa [[EADS]]ia), Alenia Marconi Systemsin ohjusyksiköt ja Matra BAe Dynamics yhdistyivät. Vuonna 2003 yhtiössä toimi 10000 työntekijää ja sen liikevaihto oli vuonna 2005 3kolme miljardia euroa.
 
==Historia==
Euroopan ohjusteollisuuden konsolidaatio alkoi vuonna 1996, kun osia [[MAtra [yhtymä)|Matra Defense]]- ja BAe Dynamics yhtiöistä fuusioitui ja muodosti täten Matra BAe Dynamics (MBD) yhtiön. Matra Hautes Technologies yhtiöön jäi ohjusteollisuutta, joka (Matra Missiles) fuusioitui Aérospatiale-Matra Missiles (AMM) yhtiöksi, kun Matra liittyi Aérospatialeen[[Aérospatiale]]en vuonna 1999. Vuonna 2000 Aérospatiale-Matra sulautui EADSiin.
 
Vuonna 1998 GEC-Marconi Radar and Defence Systems ja Alenia Difesa yhdistivät ohjus- ja tutkatuotantonsa. Tällöin syntyi Marconi Systems. Vuonna 1999 GEC-Marconi (eli Marconi Electronic Systems) myytiin British Aerospacelle.
 
Joulukuussa 2001 MBD (ml. AMMAérospatiale-Matra Missiles) ja AMS:nAlenia ohjusosuusMarconi Systemsin ohjusteollisuudet fuusioituivat. SyntyiTällöin syntyi MBDA.
 
Kesäkuussa 2005 [[LFK]], joka oli osa EADS Defence and Security Systems-yhtiötä, sulautui MBDA:han. 1.3.2006 LFK:sta tuli MBDA Deutschland.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko