Ero sivun ”Cornelius Vanderbilt” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p kh voikko
Tve4 (keskustelu | muokkaukset)
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Cornelius Vanderbilt''' (1794-1877) oli amerikkalainen [[liikemies]], joka tunnettiin ''rautateiden kuninkaana''. Hän loi mittavan omaisuutensa [[huolinta]]- ja kuljetusliiketoiminnallaan. Hän aloitti jo nuorena [[New York]]in lauttaliikenteessä, laajensi [[Hudson-joki|Hudson-joelle]] ja rannikkoliikenteeseen [[Uusi Englanti|Uudessa Englannissa]]. [[Kultakuume]]en aikana hän liikennöi [[höyrylaiva]]lla [[New York]]ista [[Kalifornia]]an [[Nicaragua]]n kautta.
'''Cornelius Vanderbilt''' (1794-1877) oli amerikkalainen [[liikemies]], joka tunnettiin ''rautateiden kuninkaana''. Hän loi mittavan omaisuutensa [[huolinta]]- ja kuljetusliiketoiminnallaan. Hän aloitti jo nuorena [[New York]]in lauttaliikenteessä, laajensi [[Hudson-joki|Hudson-joelle]] ja rannikkoliikenteeseen [[Uusi Englanti|Uudessa Englannissa]]. [[Kalifornia]]n [[Kultaryntäys|kultaryntäyksen]] aikana hän liikennöi [[höyrylaiva]]lla [[New York]]ista Kaliforniaan [[Nicaragua]]n kautta.


Vuodesta [[1844]] alkaen Vanderbilt laajensi toimintaansa [[rautatie|rautateille]] ja kävi katkeraa kilpailua saadakseen riittävän [[markkinaosuus|markkinaosuuden]]. Kaiken kaikkiaan Vanderbiltin sanotaan hankkineen vähän ystäviä mutta paljon vihamiehiä.
Vuodesta [[1844]] alkaen Vanderbilt laajensi toimintaansa [[rautatie|rautateille]] ja kävi katkeraa kilpailua saadakseen riittävän [[markkinaosuus|markkinaosuuden]]. Kaiken kaikkiaan Vanderbiltin sanotaan hankkineen vähän ystäviä mutta paljon vihamiehiä.

Versio 4. tammikuuta 2007 kello 13.04

Cornelius Vanderbilt (1794-1877) oli amerikkalainen liikemies, joka tunnettiin rautateiden kuninkaana. Hän loi mittavan omaisuutensa huolinta- ja kuljetusliiketoiminnallaan. Hän aloitti jo nuorena New Yorkin lauttaliikenteessä, laajensi Hudson-joelle ja rannikkoliikenteeseen Uudessa Englannissa. Kalifornian kultaryntäyksen aikana hän liikennöi höyrylaivalla New Yorkista Kaliforniaan Nicaraguan kautta.

Vuodesta 1844 alkaen Vanderbilt laajensi toimintaansa rautateille ja kävi katkeraa kilpailua saadakseen riittävän markkinaosuuden. Kaiken kaikkiaan Vanderbiltin sanotaan hankkineen vähän ystäviä mutta paljon vihamiehiä.

Cornelius Vanderbilt on yksi kaikkien aikojen rikkaimmista henkilöistä. Hänen omaisuutensa on arvioitu olevan (dollarin nykykurssin huomioon ottaen) n. 100 miljardia dollaria. Hän lahjoitti miljoona dollaria Vanderbiltin yliopiston perustamiseksi Nashvilleen.

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.