Ero sivun ”Konjunktio (tähtitiede)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p siirsi sivun ”Konjuktio” uudelle nimelle ”Konjunktio (tähtitiede)”: oikeinkirjoitus per perussanakirja
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Konjunktio''' on [[astronomia|astronominen]] tapahtuma, jossa 2 tai useampi [[planeetta]]a asetuvat [[Maa]]sta käsin katsottuna samalle linjalle. Konjunktiot ovat mahdollisia, koska planetat kiertävät ratojaan suurin piirtein samalla tasolla, mutta aina sitä hitaammin, mitä kauempana [[Aurinko|Auringosta]] kohde on.
{{Tämä artikkeli|käsittelee tähtitieteellistä ilmiötä. Kielitieteessä käytetään kuvaamaan vaihtoehtoa. [http://fi.wiktionary.org/wiki/Tai]}}


Aikaisemmin konjunktioiden oletettiin usein olevan ennusmerkkejä tulevista tapahtumista. Nykyäänkin [[astrologia|astrologit]] pitävät konjunktioita merkittävinä tapahtumina. Nykytieteen näkökulmasta ns. [[Betlehemin tähti]] saattoi olla [[Jupiter]]-[[Saturnus]] tai Jupiter-[[Venus]]-konjunktio.
[[Konjuktio]] on [[astronomia|astronominen]] tapahtuma, jossa 2 tai useampi [[planeetta]]a asetuvat [[Maa]]sta käsin katsottuna samalle linjalle. Konjuktiot ovat mahdollisia, koska planetat kiertävät ratojaan suurin piirtein samalla tasolla, mutta aina sitä hitaammin, mitä kauempana [[Aurinko|Auringosta]] kohde on.

Aikaisemmin konjuktioiden oletettiin usein olevan ennusmerkkejä tulevista tapahtumista. Nykyäänkin [[astrologia|astrologit]] pitävät konjuktioita merkittävinä tapahtumina. Nykytieteen näkökulmasta ns. [[Betlehemin tähti]] saattoi olla [[Jupiter]]-[[Saturnus]] tai Jupiter-[[Venus]] -konjuktio.


{{tynkä/Tähtitiede}}
{{tynkä/Tähtitiede}}

Versio 3. tammikuuta 2007 kello 09.59

Konjunktio on astronominen tapahtuma, jossa 2 tai useampi planeettaa asetuvat Maasta käsin katsottuna samalle linjalle. Konjunktiot ovat mahdollisia, koska planetat kiertävät ratojaan suurin piirtein samalla tasolla, mutta aina sitä hitaammin, mitä kauempana Auringosta kohde on.

Aikaisemmin konjunktioiden oletettiin usein olevan ennusmerkkejä tulevista tapahtumista. Nykyäänkin astrologit pitävät konjunktioita merkittävinä tapahtumina. Nykytieteen näkökulmasta ns. Betlehemin tähti saattoi olla Jupiter-Saturnus tai Jupiter-Venus-konjunktio.

Tämä tähtitieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.