Ero sivun ”Jun’ichi Inamoto” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Sechine (keskustelu | muokkaukset)
lähde - en wiki
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 26: Rivi 26:
[[ja:稲本潤一]]
[[ja:稲本潤一]]
[[pt:Junichi Inamoto]]
[[pt:Junichi Inamoto]]
[[tr:Junichi Inamoto]]
[[zh:稻本润一]]
[[zh:稻本润一]]

Versio 2. tammikuuta 2007 kello 14.55

Junichi Inamoto (稲本 潤一, Inamoto Jun'ichi, s. 18. syyskuuta 1979) on japanilainen jalkapalloilija. Inamoto pelaa Japanin maajoukkueessa ja Galatasaray SK:ssa.

Viimeisenä luokiovuotenaan Inamoto pelasi japanilaisessa Gamba Osakassa, johon hän liittyi vuonna 1998. Myöhemmin hän siirtyi Eurooppaan pelaamaan Arsenal:iin, mutta ei päässyt ensimmäiseen FA Premier League -joukkueeseen. Hän pelasi vain Carling Cup:ssa. Inamoto laukoi kaksi maalia Japanin joukkueessa vuoden 2002 jalkapallon MM-kisoissa. Tämän jälkeen hän teki pitkäaikaisen sopimuksen Fulhamin kanssa, missä eurooppalainen joukkue lainasi pelaajaa Gamba Osakalta. Hän sopi hyvin lontoolaiseen joukkueeseen ja sai mainetta kovana keskikentän taklaajana, joka pystyisi myös upeisiin maaleihin. Kansaivälisessä ystävyyspelissä Englantia vastaan Inamoto mursi sääriluunsa ja palasi Gamba Osakaan tekemään promootiotyötä. Fulham halusi tehdä hänen kanssaan vielä yhden sopimuksen, mutta loukkaantuminen herätti epäilyksiä eikä sopimusta syntynyt.

Inamoto lopulta teki sopimuksen West Bromwich Albionin kanssa 200,000 punnan siirtomaksun kera, joka maksettaisiin vasta kun hän pelasi Midlandsissa. Pian tämän jälkeen Gary Megson erosi West Bromwich Albionista ja hänen seuraajansa Bryan Robson ei ollut varma japanilaisen taidoista. Inamoto lainattiin Cardiff City FC:hen vuosien 2004-05 loppujaksoksi. Joukkueessa tekemänsä vaikutuksen vuoksi hänet kutsuttiin pelaamaan takaisin West Bromwich Albioniin Premiership:iin. Vuosina 2005-06 hän pelasi usein WBA:ssa ja hänet kutsuttiin vuoden 2006 FIFA:n Maailmanmestaruuskisoihin ollen näin ensimmäinen West Bromwichin pelaaja kyseisessä kisassa 20:een vuoteen. Vuoden 2006 elokuussa hän siirtyi Galatasaray SK:hon.

Joukkueet