Ero sivun ”Chiclayo” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p ikävä kyllä mt
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Chiclayo''' on [[peru]]lainen kaupunki, joka perustettiin [[1560]]. Kaupungin asukasluku on noin 634.000 ja se on Perun neljänneksi suurin kaupunki.
'''Chiclayo''' on [[peru]]lainen kaupunki, maan pohjoisilla rannikkotasangoilla. Kaupungin asukasluku on noin 634 000 ja sen koko on noin 3288 [[neliökilometri]]ä. [[Espanja]]lainen [[pappi]] perusti kaupungin vuonna [[1560]] [[intiaani]]kylänä. Nykyään se on Perun neljänneksi suurin kaupunki.


Kaupunki sijaitsee hedelmällisessä laaksossa ja sillä on vahva [[maanviljely]]. Chiclayossa tuotetaan muun muassa [[riisi]]ä, [[sokeriruoko]]a ja [[puuvilla]]a. Kaupunki on nykyään myös tärkeä kauppapaikka.
{{minitynkä}}

Chiclayo on tunnettu [[arkeologia|arkeologisista]] kohteistaan, kuten [[Túcume]], [[Batán Grande]] ja [[Huaca Rajada]].

{{Tynkä/Peru}}


[[Luokka:Perun kaupungit]]
[[Luokka:Perun kaupungit]]

Versio 28. joulukuuta 2006 kello 03.19

Chiclayo on perulainen kaupunki, maan pohjoisilla rannikkotasangoilla. Kaupungin asukasluku on noin 634 000 ja sen koko on noin 3288 neliökilometriä. Espanjalainen pappi perusti kaupungin vuonna 1560 intiaanikylänä. Nykyään se on Perun neljänneksi suurin kaupunki.

Kaupunki sijaitsee hedelmällisessä laaksossa ja sillä on vahva maanviljely. Chiclayossa tuotetaan muun muassa riisiä, sokeriruokoa ja puuvillaa. Kaupunki on nykyään myös tärkeä kauppapaikka.

Chiclayo on tunnettu arkeologisista kohteistaan, kuten Túcume, Batán Grande ja Huaca Rajada.

Malline:Tynkä/Peru