Ero sivun ”Waldemar Erfurth – sotapäiväkirja 1942–1943” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p
juu
(jouti --> joutui)
p (juu)
 
Erfurtin ''Sotapäiväkirja 1942–1943'' on osa hänen noin 1&nbsp;100-sivuista sotapäiväkirjaansa, jonka käsikirjoitusta säilytetään [[Suomen kansallisarkisto]]ssa ja toista kappaletta [[Bundesarchiv-Militärarchiv|Saksan sota-arkistossa]] (Bundesarchiv-Militärarchiv) Freiburgissa. Kopio on myös Kansallisarkiston [[Sota-arkisto]]ssa. Sotapäiväkirja on kirjoitettu koneella puhtaaksi alkuperäisistä käsinkirjoitetuista muistiinpanoista, joita ei ole säilynyt arkistoituna, mutta Erfurth on vakuuttanut, ettei tekstiin ole tehty muita muutoksia kuin pieniä kielellisiä korjauksia.<ref>Sotapäiväkirja. Johdanto s. 10, 12</ref>.
 
Alkusanoissa Visuri huomauttaa, että teoksen ''Sotapäiväkirja 1942–1943'' johdantoon hän on kirjoittanut päiväkirjan syntyhistoriasta ja luoteesta sekä laatinut tapahtumia Suomen näkökulmasta valaiseva historiallisen kehyksen,<ref name=SP8>Sotapäiväkirja. Alkusanat s. 8</ref> joiden laajuslaajuus on runsaat 40 sivua.
 
Visuri luonnehtii Erfurthia kirjoittajana huippuluokan ammattilaiseksi ja kokeneeksi havainnoitsijaksi, ja siksi päiväkirja ei tarvitse muiden selittelyjä.<ref name=SP8/> Vaikka kyseessä oli virkapäiväkirja, Erfurthin tarkoitus oli julkaista se sopivaan ajankohtaan. Vielä 1950-luvulla ei päiväkirjaa kuitenkaan ollut mahdollista julkaista kuin osittain.<ref name=SP12/>
80 960

muokkausta

Navigointivalikko