Ero sivun ”Pidätys (musiikki)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Envy (keskustelu | muokkaukset)
p Musiikkitynkä
Ei muokkausyhteenvetoa
Merkkaus: Tämä muokkaus on kumottu
Rivi 1: Rivi 1:
'''Pidätys''' on musiikillinen ilmiö, jossa soinnun terssi korvataan normaalisti [[Intervalli|sekunnilla]] tai [[Intervalli|kvartilla]]. Sointu purkautuu yleensä saman asteen [[duuri]]- tai [[molli]]sointuun. Pidätyksen sisältävän soinnun sointumerkin perään kirjoitetaan pääte -sus (englannin kielen sanasta suspension) ja pidätyksen luonne. Esimerkiksi Csus2 tai Fsus4. Jos pidätyksen luonteen merkitsevä numero puuttuu, tarkoitetaan sillä yleensä sus4-sointua.
Ärr! '''Pidätys''' on musiikillinen ilmiö, jossa soinnun terssi korvataan normaalisti [[Intervalli|sekunnilla]] tai [[Intervalli|kvartilla]]. Sointu purkautuu yleensä saman asteen [[duuri]]- tai [[molli]]sointuun. Pidätyksen sisältävän soinnun sointumerkin perään kirjoitetaan pääte -sus (englannin kielen sanasta suspension) ja pidätyksen luonne. Esimerkiksi Csus2 tai Fsus4. Jos pidätyksen luonteen merkitsevä numero puuttuu, tarkoitetaan sillä yleensä sus4-sointua.


{{tynkä/Musiikki}}
{{tynkä/Musiikki}}

Versio 20. marraskuuta 2021 kello 07.04

Ärr! Pidätys on musiikillinen ilmiö, jossa soinnun terssi korvataan normaalisti sekunnilla tai kvartilla. Sointu purkautuu yleensä saman asteen duuri- tai mollisointuun. Pidätyksen sisältävän soinnun sointumerkin perään kirjoitetaan pääte -sus (englannin kielen sanasta suspension) ja pidätyksen luonne. Esimerkiksi Csus2 tai Fsus4. Jos pidätyksen luonteen merkitsevä numero puuttuu, tarkoitetaan sillä yleensä sus4-sointua.

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.