Ero sivun ”Joonatan Sievinen” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Merkkaukset: Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
Rivi 62: Rivi 62:
* [[Cindy Rintala]]: suhde, päättyi kun Cindy ja [[Liisa Salo|Liisa]] varastivat [[Lasse Sievinen|Lassen]] ja Joonatanin rahat ja pakenivat maasta
* [[Cindy Rintala]]: suhde, päättyi kun Cindy ja [[Liisa Salo|Liisa]] varastivat [[Lasse Sievinen|Lassen]] ja Joonatanin rahat ja pakenivat maasta
* [[Iida Mustonen]]: suhde, päättynyt
* [[Iida Mustonen]]: suhde, päättynyt
* [[Marika Honkanen]]: ihastus joka torjui tämän kuultuaan ikäviä totuuksia Joonatanin menneisyydestä


== Lähteet ==
== Lähteet ==

Versio 16. marraskuuta 2021 kello 10.21

Joonatan Sievinen
Näyttelijä(t) Markku Pulli
Kesto 2007–2010, 2011–2015, 2021–
Ensi-
esiintyminen
Osa 1449: Niko valmistuu elämänsä koitokseen
(15. marraskuuta 2007)
Henkilötiedot
Sukupuoli mies
Kotipaikka Nurmes
Asuinpaikka Helsinki, Pihlajakatu 23 B7
Suhteet
Vanhemmat Leo Sievinen (kuollut)
Riitta Sievinen
Sisarukset Satu Sievinen
Jere Sievinen
Tädit ja sedät Lasse Sievinen
Serkut Katri Sievinen
Heli Sievinen
Annika Sievinen (kuollut)
Jiri Viitamäki
Severi Sievinen (sedän kasvattipoika)

Joonatan Sievinen (s. 1990) on Markku Pullin esittämä kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät. Hahmo oli sarjassa mukana vuosina 2007–2010 ja 2011–2015 sekä uudestaan syksystä 2021.[1] Joonatan oli myös yksi päähenkilöistä Salattujen elämien spin-off-sarjassa Tuuliranta.

Elokuussa 2021 uutisoitiin, että Joonatan palaa sarjaan syksyllä 2021.[2]

Yleistä

Perhe ja muut tärkeät ihmissuhteet

Joonatan Sievinen on Leo Sievisen ja tämän vaimon Riitan poika. Joonatan on kotoisin Pohjois-Karjalasta, Nurmeksesta. Lasse Sievinen on Joonatanin setä ja näin ollen Joonatan on Katrin, Helin, Annikan, Jirin ja Severin serkku. Joonatan muutti aikoinaan Lassen ja Paulan luo, koska häntä kiusattiin isänsä homoseksuaalisuuden takia. Joonatan kävi yläasteen loppuun Helsingissä ja meni lukioon, joka kyllä jäi kesken.

Joonatan ehti seurustella Pihlajakadulla usean eri naisen kanssa. Lukioaikana hän seurusteli muun muassa Sofia Salinin ja Oona Kivirannan kanssa. Heidän jälkeensä hän seurusteli pidemmän aikaa Juulia Aution kanssa, kunnes tämä menehtyi. Päästyään yli Juulian poismenosta Joonatan aloitti suhteen Heidi Aaltosen kanssa. Suhde ajautui karille, mutta myöhemmin he yrittivät vielä uudelleen. Suhde ei kuitenkaan saanut tuulta siipiensä alle ja Joonatan päätyi seurustelemaan Cindy Rintalan kanssa. Suhde päättyi eroon ja Joonatan ihastui Iida Mustoseen, jonka kanssa hän ehti seurustelemaan jonkin aikaa, kunnes poistui sarjasta.

Työelämä

Lukion jäätyä kesken Joonatan hankki itselleen töitä kuntosali Kehotuksesta. Hän alkoi harrastaa kehonrakennusta ja käytti steroideja. Myöhemmin Joonatan palasi lukioon, mutta lopetti uudelleen lähtiessään rekkakyydillä Norjaan mennäkseen töihin öljynporauslautalle. Matkan oli alun perin tilannut itselleen Jiri Viitamäki, mutta Joonatan lähti salaa hänen puolestaan.

Palattuaan Suomeen ja Cindyn lähdettyä maasta, Joonatan sai töitä Aki Nikkisen firmasta, Vinottaresta. Aki pyöritti yrityksensä sivussa seuralaispalvelua ja painosti Joonatania tekemään asioita, joita tämä ei halunnut tehdä, kuten pahoinpidellä erään miehen. Aki ei myöskään antanut Joonatanin irtisanoutua. Keväällä 2015 esitetyssä jaksossa Joonatanin jouduttua putkaan Iida antoi hänelle Kari Taalasmaalta varastetut rahat, jotta Joonatan voisi lähteä Suomesta. Joonatan ei kuitenkaan halunnut jättää Iidaa, eikä Iida kestänyt ajatusta siitä, ettei näkisi Joonatania enää koskaan. Iida päätti lähteä Joonatanin mukaan, mutta palasi sarjaan vielä samana keväänä ilman Joonatania.

Elämä Pihlajakadulla

Saapuminen sarjaan

Sarjaan saavuttuaan Joonatan aloitti opiskelun samalla luokalla Sofian, Oonan ja Nikon kanssa. Pian hän ja Sofia kuitenkin ystävystyivät ennemmin Nikon ja Oonan kiusaajien kanssa, vaikka oli itse juuri ollut pitkään koulukiusattuna Nurmeksessa. Joonatan ehti kuitenkin seurustella niin Sofia Salinin kuin Oona Kivirannankin kanssa tajuttuaan, ettei kiusaajien seura ollut parhaasta päästä.

Suhteet Juuliaan ja Heidiin ja vieroitushoito

Myöhemmin Joonatan tutustui Juulia Autioon, jonka kanssa hän seurusteli pidemmän aikaa. Parin suhde oli toisinaan koetuksella, mutta lopullisesti suhde päättyi, kun Juulia menehtyi Kentaurin räjähdyksessä ja Juulian menettäminen oli Joonatanille kova paikka. Hän aloitti kuitenkin seurustelemaan Heidi Aaltosen kanssa, mutta suhde päättyi Joonatanin lähdettyä Norjaan. Joonatan palatessa sarjaan vuonna 2011, poliisit toimittivat Joonatanin vieroitusklinikalle, jossa myös Peppi Puolakka oli. Joonatan paljasti Pepille olevansa pahasti koukussa steroideihin. Joonatan ja Peppi tukivat toisiaan. Sosiaalityöntekijä Anni Vatanen auttoi Joonatanin pois pakkohoidosta. Anni ystävystyi Sievisen perheen kanssa, mutta paljastui Aaro ja Eero Vaalanteen äidiksi. Aaro ja Anni sieppasivat perheen kuopuksen Severin, joka kuitenkin onnistuttiin palauttamaan kotiin.

Kun Joonatan palasi Pihlajakadulle, hän sai tietää entisen tyttöystävänsä Heidin seurustelevan Jirin kanssa. Jirin ja Heidin eron jälkeen Heidi ja Joonatan viettivät iltaa yhdessä ja päätyivät humaltuneina harrastamaan seksiä. Heidi ei muistanut tapahtuneesta mitään, mutta Joonatan myönsi seksin. Sittemmin Heidin tehdessä raskaustestiä ystävänsä Pepin kanssa, raskaustestit sekoittuivat, jolloin Heidi luuli olevansa raskaana. Todellisuudessa Peppi oli raskaana Sergei Kuulalle. Heidille ja Joonatanille totuus selvisi vasta ultraäänitutkimuksessa eikä pari enää jatkanut yhdessä, vaikka olivatkin vauvan takia olleet valmiita suhteeseen.

Suhteet Cindyyn ja Iidaan sekä poistuminen sarjasta

Myöhemmin Joonatan päätyi harrastamaan seksiä useita kertoja Cindyn kanssa, ja eräällä kerralla Ossi huomasi heidät suutelemassa Amadeuksessa. Joonatan lupasi Ossille pysyä erossa Cindystä, kunnes Ossin ja Cindyn eron jälkeen päätyivät he uudestaan harrastamaan seksiä, ja talon nuoriso näki heidät lähes alastomina tultuaan Rintaloille. Ossi oli mustasukkainen Cindystä hänen ja Heidin suhteen aikana. Myöhemmin Joonatan ja Cindy virallistivat suhteensa, Ossi ja Heidikin tahoillaan hyväksyivät uudet suhteet. Cindy ja Joonatan erosivat, kun Cindy ja Liisa varastivat Lassen ja Joonatanin rahat näiden pelifirmasta ja pakenivat maasta.

Joonatan kamppasi vahingossa Iida Mustosen kadulla ja kantoi tämän sairaalaan. Iida ihastui Joonataniin. Joonatan pyysi Iidaa pitsalle anteeksipyynnöksi, mutta ilta päättyi Joonatanin alkaessa naljailemaan pitseriassa töissä olleelle Lasselle. He saivat kuitenkin sovittua. Iida ja Joonatan alkoivatkin viettää aikaa enemmän yhdessä ja suutelivat. Suutelun jälkeen he sopivat olevansa pelkkiä ystäviä, mutta pientä ihastusta on ilmassa puolin ja toisin. Lopulta he päätyivät seurustelemaan, kun Iida kutsui Joonatania vahingossa poikaystäväkseen. He poistuivat yhdessä sarjasta keväällä 2015, mutta Iida palasi sarjaan vielä samana keväänä ilman Joonatania.

Paluu sarjaan

Joonatan palasi sarjaan lokakuussa 2021 Jeren soitettua tälle. Hän sai lähes heti kuulla Severin työntäneen Jeren Moosen ikkunasta ulos ja sätti tätä hieman. Hän törmäsi Cindyyn, joka miltei sanoi syyn Jeren ja Severin riitaan. Lasse kertoi lopulta totuuden ja Joonatan kertoi Jerelle totuuden Ainosta. Jeren muisti palautui Joonatanin ansiosta.

Suhteet

  • Sofia Salin: suhde, päättynyt, pysyivät myöhemmin ystävinä
  • Oona Kiviranta: suhde, päättynyt, pysyivät myöhemmin ystävinä
  • Juulia Autio: suhde, päättyi Juulian kuolemaan
  • Heidi Aaltonen: suhde, päättynyt, pysyivät myöhemmin ystävinä
  • Elias Vikstedt: suudelma ja yksipuolinen ihastus Eliaksen osalta, Joonatan ei vastanut heterona Eliaksen tunteisiin
  • Janita: yhden illan juttu
  • Cindy Rintala: suhde, päättyi kun Cindy ja Liisa varastivat Lassen ja Joonatanin rahat ja pakenivat maasta
  • Iida Mustonen: suhde, päättynyt
  • Marika Honkanen: ihastus joka torjui tämän kuultuaan ikäviä totuuksia Joonatanin menneisyydestä

Lähteet

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.