Ero sivun ”Kangasalan lukio” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
viilausta
Kekkone (keskustelu | muokkaukset)
mainospuhetta veks
Rivi 15: Rivi 15:
| kotisivut = https://www.kangasalanlukio.fi
| kotisivut = https://www.kangasalanlukio.fi
}}
}}
'''Kangasalan lukio''' on [[kangasala]]lainen [[lukio]]. Lukio on perustettu vuonna 1921, jolloin se oli yksityinen oppikoulu nimellä ''Kangasalan yhteiskoulu''.<ref>http://www.yksityiskoulut.fi/yksityiskoulujenmatrikkeli/kangasalan.htm</ref> Opiskelijoita on noin 400 ja opettajia 30. Koulun [[rehtori]]na toimii Silja Silvennoinen ja apulaisrehtorina Tommi Helminen.
'''Kangasalan lukio''' on [[kangasala]]lainen [[lukio]]. Lukio on perustettu vuonna 1921, jolloin se oli yksityinen oppikoulu nimellä ''Kangasalan yhteiskoulu''.<ref>http://www.yksityiskoulut.fi/yksityiskoulujenmatrikkeli/kangasalan.htm</ref> Opiskelijoita on noin 400 ja opettajia 30. Koulun [[rehtori]]na toimii Silja Silvennoinen ja apulaisrehtorina Tommi Helminen. Lukiossa toimii myös musiikkilinja.

== Erikoispiirteet ==

Kangasalan lukiossa panostetaan [[pedagogiikka|pedagogiseen]] kehittämiseen eli opiskelun laadun ylläpitoon ja monipuolisten opetusmenetelmien käyttöön. Kangasalan lukiossa toimii myös musiikkilinja.


== Lukiorakennus ==
== Lukiorakennus ==
Rivi 27: Rivi 23:
== Kansainvälisyys ==
== Kansainvälisyys ==


Kangasalan lukio tunnetaan kansainvälisyystoiminnastaan ja laajasta kielten opiskeluvalikoimasta. Lukiolla on [[ystävyyskoulu]]t [[Italia]]ssa, [[Alankomaat|Hollannissa]] ja [[Saksa]]ssa. Kouluihin pääsee vaihto-oppilaaksi, ja kyseisten koulujen oppilaat pääsevät vaihto-oppilaaksi Kangasalan lukioon. Nämä ovat yleensä noin viikon matkoja.
Lukiolla on [[ystävyyskoulu]]t [[Italia]]ssa, [[Alankomaat|Hollannissa]] ja [[Saksa]]ssa. Kouluihin pääsee vaihto-oppilaaksi, ja kyseisten koulujen oppilaat pääsevät vaihto-oppilaaksi Kangasalan lukioon. Nämä ovat yleensä noin viikon matkoja.


== Yhteistyö ==
== Yhteistyö ==

Versio 18. syyskuuta 2021 kello 19.36

Kangasalan lukio
Sijainti Finnentie 42, Kangasala
Tyyppi lukio
Perustettu 1921
Rehtori Silja Silvennoinen
Luokat 1–4 (lukio)
Oppilaita 400
Verkkosivut

Kangasalan lukio on kangasalalainen lukio. Lukio on perustettu vuonna 1921, jolloin se oli yksityinen oppikoulu nimellä Kangasalan yhteiskoulu.[1] Opiskelijoita on noin 400 ja opettajia 30. Koulun rehtorina toimii Silja Silvennoinen ja apulaisrehtorina Tommi Helminen. Lukiossa toimii myös musiikkilinja.

Lukiorakennus

Kangasalan vanha lukiorakennus kärsi kosteus- ja homevaurioista, jotka aiheuttivat opettajille ja oppilaille erilaisia oireita. Kesän 2009 aikana lukion liikuntasalin lattia avattiin ja pahimmat homepesäkkeet löytyivät sieltä. Korjaustöiden jälkeen ja kunnan Ruotsista hankkimien uusien ilmanvaihtokoneiden asentamisen jälkeen oireet vähentyivät selkeästi ja ilmanlaatu parantui. Syksyllä 2012 lukion toiminta siirtyi uuteen rakennukseen, Kangasalan uuteen lukioon, joka sijaitsee samalla tontilla Pikkolan koulun kanssa.

Kansainvälisyys

Lukiolla on ystävyyskoulut Italiassa, Hollannissa ja Saksassa. Kouluihin pääsee vaihto-oppilaaksi, ja kyseisten koulujen oppilaat pääsevät vaihto-oppilaaksi Kangasalan lukioon. Nämä ovat yleensä noin viikon matkoja.

Yhteistyö

Kangasalan lukio tekee yhteistyötä muun muassa Tampereen yliopiston, Hämeen ammattikorkeakoulun, Aamulehden sekä kangasalalaisten urheiluseurojen kanssa.

Lähteet

Aiheesta muualla