Ero sivun ”Charlotte Lewis” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Coen (keskustelu | muokkaukset)
p kh. Yksityiskohtainen juoniselostus pois johdannosta
Coen (keskustelu | muokkaukset)
→‎Hahmo: Tiivistämistä, kh
 
Rivi 29: Rivi 29:


== Hahmo ==
== Hahmo ==
Näyttelijää etsittäessä Charlottea kuvailtiin ”kuumaksi, jotain-vuotiaaksi, varhaiskypsäksi, puheliaaksi ja hauskaksi… erittäin menestyneeksi akateemikoksi, joka osaa pitää huolta itsestään oikeassa maailmassa”. Hänellän on myös ”paljon tuhahdutettuja tunteita” pinnan alla. ''Lostin'' tuottajat kuvasivat häntä [[Indiana Jones]]in naisvastineeksi. Charlottea esittävä [[Rebecca Mader]] kuvaili hahmoa ”tosi kovaksi”, ”sellaiseksi jota ei kiehdo kukaan” ja ”erittäin ärsyttäväksi, sarkastiseksi ja ämmämäiseksi”. Charlotte pitää eri kielistä ja geneologiasta, eikä pidä auktoriteettisista henkilöistä. ''Time''-lehden mukaan Charlotte on ”kaikkein salamyhkäisin ja arveluttavimman tuntuinen koko joukosta”. Mader piti Charlotten ja Faradayn välisestä suhteesta koska ”se on ainut kerta - tai yksi muutamasta kerrasta, jolloin yleisö saa nähdä pehmeämmän puolen Charlottesta, jolloin hän ei ole vain arveluttava. Voi nähdä, että hänellä on oikeasti sydän ja että hän tuntee ilmeisimmin jonkin sortin vetoa tähän mieheen”.
Näyttelijää etsittäessä Charlottea kuvailtiin ”kuumaksi, jotain-vuotiaaksi, varhaiskypsäksi, puheliaaksi ja hauskaksi… erittäin menestyneeksi akateemikoksi, joka osaa pitää huolta itsestään oikeassa maailmassa”. Hänellän on myös ”paljon tuhahdutettuja tunteita” pinnan alla. ''Lostin'' tuottajat kuvasivat häntä [[Indiana Jones]]in naisvastineeksi. Charlottea esittävä [[Rebecca Mader]] kuvaili hahmoa ”tosi kovaksi”, ”sellaiseksi jota ei kiehdo kukaan” ja ”erittäin ärsyttäväksi, sarkastiseksi ja ämmämäiseksi”. Charlotte pitää eri kielistä ja geneologiasta, eikä pidä auktoriteettisista henkilöistä. ''Time''-lehden mukaan Charlotte on ”kaikkein salamyhkäisin ja arveluttavimman tuntuinen koko joukosta”. Mader piti Charlotten ja Faradayn välisestä suhteesta. koska ”se on ainut kerta - tai yksi muutamasta kerrasta, jolloin yleisö saa nähdä pehmeämmän puolen Charlottesta, jolloin hän ei ole vain arveluttava”.


=== Tuotanto ===
=== Tuotanto ===
[[Naomi Dorrit|Naomin]] laskeuduttua saarelle [[Lost (3. tuotantokausi)|kolmannella tuotantokaudella]] tuottajat alkoivat suunnitella muita samalla laivalla olleita. He halusivat uusien hahmojen olevan tutkijoita, jotka olisivat kiinnostuneita saaren löytämisestä henkilökohtaisista syistä. Tuottajat päättivät luoda jonkun, joka olisi kiinnostunut hävinneestä sivilisaatiosta, esimerkiksi antropologistin tai arkeologin, koska se olisi hyödyllinen sarjan suunnan kannalta. [[Kristen Bell]]ille tarjottiin roolia Charlottena, mutta hän valitsi mieluummin ''[[Heroes (televisiosarja)|Heroes]]''-sarjan Elle Bishopin roolin. Tuottajat valitsivat englantilaisen näyttelijän Rebecca Maderin, koska ”hän voitti heidät puolelleen charmillaan, läsnäolollaan ja karismallaan”. Ollessaan koe-esiintymässä rooliin, tuottajat huomasivat, että kaikki sarjat joissa Mader oli näytellyt olivat BBC:n ohjelmia, joten he pyysivät häntä lukemaan käsikirjoituksen englantilaisella aksentilla. ''Lostin'' tuottaja Damon Lindelofin mukaan, tämä ”avasi toisen ulottuvuuden hahmoon, jota tuottajat eivät olleet nähneet”, joten Charlotten kansalaisuus vaihdettiin amerikkalisesta englantilaiseen. Koe-esiintymisten aikana tuottajat keksivät valeotoksia, jotta he voisivat pitää uusien hahmojen henkilöllisyyden salassa. Rebecca Maderin koe-esiintyminen oli valetakauma, ja hän oli pettynyt ettei sitä käytetty sarjassa. Mader alkoi katsoa ''Lostin'' ensimmäisiä kolmea tuotantokautta ja oli juuri katsomassa neljättä jaksoa kuullessaan tulleensa valituksi rooliin. Hän katsoi kaikki ''Lostin'' jaksot muutaman viikon aikana, ennen aloittamistaan sarjassa työskentelyä. Kun Mader valittiin rooliin, hän ei tiennyt oliko hän vain vieraileva tähti vai tulisiko hänestä yksi sarjan vakiohahmoista. Alun perin hahmon piti olla sarjassa vain kahdeksan jakson ajan, mutta kirjoittajien lakon takia hänen hahmonsa olikin vielä viidennelläkin kaudella, ja hahmo esiintyi yhteensä 20 jaksossa.
[[Naomi Dorrit|Naomin]] laskeuduttua saarelle [[Lost (3. tuotantokausi)|kolmannella tuotantokaudella]] tuottajat alkoivat suunnitella muita samalla laivalla olleita. He halusivat uusien hahmojen olevan tutkijoita, jotka olisivat kiinnostuneita saaren löytämisestä henkilökohtaisista syistä. Tuottajat päättivät luoda jonkun, joka olisi kiinnostunut hävinneestä sivilisaatiosta, esimerkiksi antropologistin tai arkeologin, koska se olisi hyödyllinen sarjan suunnan kannalta. [[Kristen Bell]]ille tarjottiin roolia Charlottena, mutta hän valitsi mieluummin ''[[Heroes (televisiosarja)|Heroes]]''-sarjan Elle Bishopin roolin. Tuottajat valitsivat englantilaisen näyttelijän Rebecca Maderin, koska ”hän voitti heidät puolelleen charmillaan, läsnäolollaan ja karismallaan”. Koe-esiintymisen aikana tuottajat pyysivät Maderia lukemaan käsikirjoituksen englantilaisella aksentilla. [[Damon Lindelof]]in mukaan tämä ”avasi toisen ulottuvuuden hahmoon, jota tuottajat eivät olleet nähneet”, joten Charlotten kansalaisuus vaihdettiin amerikkalisesta englantilaiseen.


Koe-esiintymisten aikana tuottajat keksivät valeotoksia, jotta he voisivat pitää uusien hahmojen henkilöllisyyden salassa. Maderin koe-esiintyminen oli valetakauma, ja hän oli pettynyt ettei sitä käytetty sarjassa. Mader katsoi kaikki ''Lostin'' jaksot muutaman viikon aikana ennen aloittamistaan sarjassa työskentelyä. Alun perin hahmon piti olla sarjassa vain kahdeksan jakson ajan, mutta kirjoittajien lakon takia hänen hahmonsa olikin vielä viidennelläkin kaudella, ja hahmo esiintyi yhteensä 20 jaksossa. Mader itse ei tiennyt hahmon taustasta jakson ''[[Lost (4. tuotantokausi)#Todettu menehtyneiksi (Confirmed Dead)|Todettu menehtyneiksi]]'' takauman lisäksi, sanoen samalla: ”Tunnen olevani melkein samalla ’istuimella’ kuin katsojat.”
Charlotten löydettyä jääkarhu, jolla oli Dharma Initiativen kaulapanta, johti spekulaatioihin, että Charlotte on yhteydessä saareen. Mader itse ei tiennyt Charlotten historiasta jakson ''[[Lost (4. tuotantokausi)#Todettu menehtyneiksi (Confirmed Dead)|Todettu menehtyneiksi]]'' takauman lisäksi, sanoen samalla: ”Tunnen olevani melkein samalla ’istuimella’ kuin katsojat, kuin ’Mitä hemmettiä on okein meneillään?’” ja että: ”’Mitä hemmettiä tapahtuu seuraavaksi?’, oikeastaan se on aika jännittävää.” Mader oli myös innoissaan siitä, ettei hänen hiuksilleen ja meikilleen tarvinnut tehdä lähes mitään, sanoen ”Halusin vain riehua. Halusin kieriä mudassa aseen kanssa.” Mader piti Charlotten ja Faradayn suhdetta ”söpönä”, sanoen: ”Luulen, että meillä on tosi hyvä kemia… Työskentelemme melko hyvin yhdessä ja hän on tosi hyvä”. Mader oli innoissaan saadessaan tietää, että Charlotte on alun perin saarelta, ja erittäin pettynyt kuullessaan hahmonsa kuolevan. Mader sanoi palaavansa mielellään sarjaan kuudennelle kaudelle, jos häntä pyydettäisiin.


Kolme jaksoa Charlotten kuoleman jälkeen Faraday näkee nuoren Charlotten vuodessa 1974. Tämä aiheutti ristiriitaa, koska jaksossa ''Todettu menehtyneiksi'' Charlotten syntymäajaksi kerrotaan 2. heinäkuuta 1979. Tuottajat Damon Lindelof ja [[Carlton Cuse]] selittivät virallisessa Lost Audio Podcastissa, että Mader vaihtoi Charlotten ikää, ettei tämän tarvitsisi esittää jotakuta 35-vuotiasta. Mader kuitenkin kertoi Facebook-sivuillaan, että aikajanan täsmäämättömyys oli tuottajien vika, ja ettei hän ole iloinen siitä, että häntä syytetään asiasta. Lindelof ja Cuse selvensivät, että virhe oli heidän ja pahoittelivat Maderin syyttämistä. Toinen ''Lostin'' tuottaja Greggory Nations on huomauttanut, että Mader on kahdeksan vuotta nuorempi kuin Charlotten piti alun perin olla, joten hän ehdotti Charlotten syntymäpäivän muuttamista Maderin syntymäpäiväksi, tajuamatta muutoksen merkitystä seuraavaan kauteen.
Kolme jaksoa Charlotten kuoleman jälkeen Faraday näkee nuoren Charlotten vuodessa 1974. Tämä aiheutti ristiriitaa, koska jaksossa ''Todettu menehtyneiksi'' Charlotten syntymäajaksi kerrotaan 2. heinäkuuta 1979. Tuottajat Damon Lindelof ja [[Carlton Cuse]] selittivät virallisessa Lost Audio Podcastissa, että Mader vaihtoi Charlotten ikää, ettei tämän tarvitsisi esittää jotakuta 35-vuotiasta. Mader kuitenkin kertoi Facebook-sivuillaan, että aikajanan täsmäämättömyys oli tuottajien vika, ja ettei hän ole iloinen siitä, että häntä syytetään asiasta. Lindelof ja Cuse selvensivät, että virhe oli heidän ja pahoittelivat Maderin syyttämistä. Toinen ''Lostin'' tuottaja Greggory Nations on huomauttanut, että Mader on kahdeksan vuotta nuorempi kuin Charlotten piti alun perin olla, joten hän ehdotti Charlotten syntymäpäivän muuttamista Maderin syntymäpäiväksi, tajuamatta muutoksen merkitystä seuraavaan kauteen.

Nykyinen versio 13. syyskuuta 2021 kello 01.45

Charlotte Staples Lewis
Näyttelijä(t) Rebecca Mader
Ensiesiintyminen Todettu menehtyneiksi
Viimeinen
esiintyminen
Loppu
Keskeiset jaksot Todettu menehtyneiksi
Henkilötiedot
Koko nimi Charlotte Staples Lewis
Ammatti antropologisti
Asuinpaikka Essex, Englanti

Tri. Charlotte Staples Lewis on kuvitteellinen hahmo ABC:n televisiosarjassa Lost, jossa häntä esittää Rebecca Mader. Charlotte esitellään neljännen tuotantokauden toisessa jaksossa antropologistiksi, joka on palkattu tehtävään saarelle, jolle Oceanic Airlinesin lento 815 putosi.

Charlotten nimi tulee C. S. Lewisistä, kuuluisasta kirjailijasta joka tunnetaan parhaiten Narnian tarinoiden kirjoittajana. Lostin tuottaja Damon Lindelof sanoi sen olevan ”tärkeä vihje paikoille, joihin sarjan neljäs tuotantokausi päättyisi”. Aluksi hahmon piti olla yhdysvaltalainen, mutta Maderin koe-esiintymisen jälkeen he muuttivat hahmon englantilaiseksi Maderin aksentin takia. Charlotten piti esiintyä vain kahdeksassa jaksossa, mutta vuosien 2007–2008 käsikirjoittajien lakon takia Charlotten rooli jatkui viidennelle kaudelle. Charlotten ja muiden Kahana-laivalla olleiden vastaanotto oli hyvä. Vaikka viimeisimpien jaksojen reaktiot olivatkin sekoittuneempia, Maderin näyttelemistä kehuttiin.

Rooli sarjassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laivan vakoojana Michael sai selville, että Charlottella on kaksi siskoa, tämä syntyi Essexissä, Englannissa ja kasvoi Bromsgrovessa vanhempiensa Davidin sekä Jeanetten kanssa. Neljännen tuotantokauden viimeisessä jaksossa Charlotte kuitenkin kertoo etsivänsä paikkaa jossa syntyi. Charlotte kävi Kentin yliopistoa ja valmistui antropologistiksi Oxfordin yliopistosta. Tunisiassa ollessaan hän käy Saharassa ja löytää jääkarhun jäänteet, jolla on kaulassaan Dharma Initiativen logo. Charlotten on määrätty työskentelevän yhdessä Faradayn, Milesin ja Frankin kanssa ja etsimään saari, jolle Oceanicin lento 815 putosi. Matkalla hänet pakotetaan hyppäämään helikopterista salama osuessa siihen.

Charlotte saapuu saarelle 23. joulukuuta 2004, ja tapaa Locken sekä muita selviytyjiä, jotka uskovat laivan väen olevan vaarallisia. Hän kertoo olevansa saarella jotta voisi pelastaa heidät, mutta Locke ei usko. Myöhemmin Charlotte sanoo olevansa ryhmän jäsen, mutta kun kukaan ei halua etsiä muita ryhmän jäseniä, hänestä tulee kärsimätön ja hän aikoo lähteä etsimään heitä yksin, minkä vuoksi Ben ampumaan hänet. Charlotte pelastuu luotiliivin ansiosta, minkä jälkeen Ben paljastaa, että ryhmän oikea tehtävä on löytää tämä. Ryhmä lähtee parakeille, jossa he tapaavat muita Katen ja Sayidin sekä Milesin, jonka he haluavat vaihtaa Charlotteen. Samana yönä rannalla Charlotte testaa Faradayn muistia pelaamalla korttia, ja huomauttaa Faradayn kehittyneen muistamalla nyt kaksi kolmesta kortista. Sinä yönä Charlotte ja Faraday hiipivät Myrsky-asemalle ja neutralisoivat myrkkykaasun lähteen. Hakiessaan lääketieteellisiä tarvikkeita lääkintäasemalta, Jin huomaa Charlotten hymyilevän Jinin vaimon Sunin sanottua koreaksi, että Charlotte tietää Faradayn pitävän hänestä, koska hän on nainen. Jin kiristää Charlottea sanoen satuttavansa Faradayta, jollei tämä vie Sunia pois saarelta. Kun Faraday alkaa kuljettaa selviytyjiä laivalle, Charlotte suutelee Faradayta ja katsoo tämän lähtevän. Charlotte katoaa saaren ja sen muiden jäljelle jääneiden asukkaiden mukana, kun Ben ”siirtää” saaren uuteen paikkaan, jossa he alkavat siirtyä ajasta toiseen. Pian Charlotte alkaa kärsiä nenäverenvuodoista ja päänsäryistä, eikä enää muista äitinsä tyttönimeä. Yhden aikahypyn aikana Toiset sieppaavat Charlotten, Faradayn ja Milesin vuonna 1954, jolloin Faraday tunnustaa rakkautensa Charlottelle. Muutamien aikahyppyjen jälkeen Charlotten nenästä alkaa vuotaa verta yhä useammin ja lopulta hän pyörtyy. Charlotte paljastaa Faradaylle asuneensa saarella ollessaan lapsi osana Dharma Initiativea, ja että ”hullu mies”, jonka hän nyt tunnistaa Faradayksi, sanoi hänelle, että lähtiessään saarelta, hän ei saa tulla enää ikinä takaisin tai hän kuolisi. Pian sen jälkeen Charlotte kuolee Faradayn käsivarsille. Jaksossa Sijainen paljastuu, että Charlotten nimi oli kirjoitettu luolan seinään ja oli yliviivattu. Charlottea kuvasi numero 140. Majakan rattaassa Charlotten numero oli 104.

Vaihtoehtoinen aikajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaihtoehtoisessa aikajanassa Charlotte työskentelee arkeologina tohtori Changille Los Angelesissa. Miles järjestää hänelle sokkotreffit Sawyerin kanssa. He keskustelevat työstään ja syövät yhdessä. Kaksikko päätyy sänkyyn keskenään. Charlotten etsiessään T-paitaa piirongin laatikosta, hän löytää vahingossa kansion, jossa on lehtileikkeitä Sawyerin vanhemmista ja vihjeitä Sawyerista. Sawyerin huomattua tämän, hän raivoissaan heittää Charlotten ulos asunnostaan. Myöhemmin Sawyerin mentyä Charlotten asunnolle pyytämään anteeksi, Charlotte sanoo Sawyerin tyrineen mahdollisuutensa ja sulkee oven. Myöhemmin Faraday kertoo Desmondille nähneensä Charlotten museossa ja rakastuneen tähän heti, aivan kuin hän olisi jo tuntenut tämän.

Kun Miles kertoo Sawyerille myös Charlotten tulevan konserttiin, Sawyer kieltäytyy kutsusta. Konsertissa Charlotte yrittää herätellä sammunutta Charlieta. Charlotte kohtaa Faradayn, joka esittelee itsensä Charlottelle. Charlotte seuraa Faradayn konserttia yleisöstä.

Hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijää etsittäessä Charlottea kuvailtiin ”kuumaksi, jotain-vuotiaaksi, varhaiskypsäksi, puheliaaksi ja hauskaksi… erittäin menestyneeksi akateemikoksi, joka osaa pitää huolta itsestään oikeassa maailmassa”. Hänellän on myös ”paljon tuhahdutettuja tunteita” pinnan alla. Lostin tuottajat kuvasivat häntä Indiana Jonesin naisvastineeksi. Charlottea esittävä Rebecca Mader kuvaili hahmoa ”tosi kovaksi”, ”sellaiseksi jota ei kiehdo kukaan” ja ”erittäin ärsyttäväksi, sarkastiseksi ja ämmämäiseksi”. Charlotte pitää eri kielistä ja geneologiasta, eikä pidä auktoriteettisista henkilöistä. Time-lehden mukaan Charlotte on ”kaikkein salamyhkäisin ja arveluttavimman tuntuinen koko joukosta”. Mader piti Charlotten ja Faradayn välisestä suhteesta. koska ”se on ainut kerta - tai yksi muutamasta kerrasta, jolloin yleisö saa nähdä pehmeämmän puolen Charlottesta, jolloin hän ei ole vain arveluttava”.

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naomin laskeuduttua saarelle kolmannella tuotantokaudella tuottajat alkoivat suunnitella muita samalla laivalla olleita. He halusivat uusien hahmojen olevan tutkijoita, jotka olisivat kiinnostuneita saaren löytämisestä henkilökohtaisista syistä. Tuottajat päättivät luoda jonkun, joka olisi kiinnostunut hävinneestä sivilisaatiosta, esimerkiksi antropologistin tai arkeologin, koska se olisi hyödyllinen sarjan suunnan kannalta. Kristen Bellille tarjottiin roolia Charlottena, mutta hän valitsi mieluummin Heroes-sarjan Elle Bishopin roolin. Tuottajat valitsivat englantilaisen näyttelijän Rebecca Maderin, koska ”hän voitti heidät puolelleen charmillaan, läsnäolollaan ja karismallaan”. Koe-esiintymisen aikana tuottajat pyysivät Maderia lukemaan käsikirjoituksen englantilaisella aksentilla. Damon Lindelofin mukaan tämä ”avasi toisen ulottuvuuden hahmoon, jota tuottajat eivät olleet nähneet”, joten Charlotten kansalaisuus vaihdettiin amerikkalisesta englantilaiseen.

Koe-esiintymisten aikana tuottajat keksivät valeotoksia, jotta he voisivat pitää uusien hahmojen henkilöllisyyden salassa. Maderin koe-esiintyminen oli valetakauma, ja hän oli pettynyt ettei sitä käytetty sarjassa. Mader katsoi kaikki Lostin jaksot muutaman viikon aikana ennen aloittamistaan sarjassa työskentelyä. Alun perin hahmon piti olla sarjassa vain kahdeksan jakson ajan, mutta kirjoittajien lakon takia hänen hahmonsa olikin vielä viidennelläkin kaudella, ja hahmo esiintyi yhteensä 20 jaksossa. Mader itse ei tiennyt hahmon taustasta jakson Todettu menehtyneiksi takauman lisäksi, sanoen samalla: ”Tunnen olevani melkein samalla ’istuimella’ kuin katsojat.”

Kolme jaksoa Charlotten kuoleman jälkeen Faraday näkee nuoren Charlotten vuodessa 1974. Tämä aiheutti ristiriitaa, koska jaksossa Todettu menehtyneiksi Charlotten syntymäajaksi kerrotaan 2. heinäkuuta 1979. Tuottajat Damon Lindelof ja Carlton Cuse selittivät virallisessa Lost Audio Podcastissa, että Mader vaihtoi Charlotten ikää, ettei tämän tarvitsisi esittää jotakuta 35-vuotiasta. Mader kuitenkin kertoi Facebook-sivuillaan, että aikajanan täsmäämättömyys oli tuottajien vika, ja ettei hän ole iloinen siitä, että häntä syytetään asiasta. Lindelof ja Cuse selvensivät, että virhe oli heidän ja pahoittelivat Maderin syyttämistä. Toinen Lostin tuottaja Greggory Nations on huomauttanut, että Mader on kahdeksan vuotta nuorempi kuin Charlotten piti alun perin olla, joten hän ehdotti Charlotten syntymäpäivän muuttamista Maderin syntymäpäiväksi, tajuamatta muutoksen merkitystä seuraavaan kauteen.