Ero sivun ”Honda Monkey” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
564 merkkiä lisätty ,  10 kuukautta sitten
→‎Honda Monkey nykyään: Tieto tuotannon loppumisesta
p (Käyttäjän 62.106.61.150 muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Nitraus tekemään versioon.)
Merkkaus: Pikapalautus Palauta-työkalulla
(→‎Honda Monkey nykyään: Tieto tuotannon loppumisesta)
Yksi Monkeyn heikkous Suomen malleissa oli kevyt ja heikkorakenteinen etuhaarukka. Monkeyn nelitahtimoottori oli painava, ja suureksi osaksi siitä syystä mopon paino ylitti sen aikaiset mopojen painorajoitukset. Maahantuoja joutui vaihtamaan etupään kevyempään ja heikompaan, joka varsinkin kovassa käytössä väljähtyy helpostikin. Alkuperäistä (ei-kevennettyä) sekä kevennettyä etupäätä vahvempaa mallia saanee vieläkin tilattua eri varaosakaupoista.
 
Honda Z50 Monkey onoli nykyään2010-luvulla myynnissä ainoastaan Euroopan ja Yhdysvaltojen ulkopuolella<ref>http://www.hondaminitrail50.com/mini-bikes/history/z50-history-3/</ref> pääasiassa Aasiassa, mutta innokkaat harrastelijat tuovattoivat niitä Eurooppaan yksityisinä, joten uusia Hondan valmistamia Monkey'ja saasai vielä esimerkiksi Englannista sekä Saksasta tilaamalla. Erään internetsivun mukaan sen valmistaminen näille markkinoilla lopetettiin, koska se olisi pitänyt viedä EU:n vaatimiin jarrutesteihin.<ref name="koti.mbnet.fi/Honda Z50"/>
 
Keväällä 2017 Honda juhli malliston 50-vuotisjuhlaa rajoitetulla erikoismallilla, mutta ilmoitti samalla tuotannon päättyvän elokuussa 2017 Japanin tiukentaessa päästölakejaan kuten EU:ssa tehtiin jo vuonna 2005.<ref>{{Verkkoviite|osoite=https://japanesenostalgiccar.com/news-honda-monkey-celebrates-50th-anniversary-to-be-discontinued-in-august/|nimeke=NEWS: Honda Monkey celebrates 50th anniversary, to be discontinued in August|tekijä=Ben Hsu|julkaisu=Japanese Nostalgic Car|ajankohta=2017-04-04|viitattu=2021-08-13|ietf-kielikoodi=en-US}}</ref>
 
Suomessa on myöhemmin markkinoille tullut myytäväksi monia EU:n hyväksymiä, lähinnä kiinalaisvalmisteisia Honda Monkeyn kopiomalleja esimerkiksi Skyteam, [[Kinroad]], Glans Power, Skygo, Honlei, Baotian, Zhen Hua ja [[Jincheng (konevalmistaja)|Jincheng]]. Näissä on mallista riippuen erilaisia uudistuksia sekä parannuksia alkuperäiseen Monkeyhyn verrattuna, mm. vahvempi etuhaarukka, 12-voltin sähköjärjestelmä, vilkut, sähköstartti, levyjarru etupyörässä ja lisää merkkivaloja. Monet osat Monkeyn ja Jinchengin välillä ovat yhteensopivia.
2 442

muokkausta

Navigointivalikko