Ero sivun ”Mieli (yhdistys)” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
271 merkkiä poistettu ,  9 kuukautta sitten
tiiviimmin, nimen kirjoitusasun korjaus
(Poistettu julkaisut joita ei enää julkaista. Lisätty esittelyyn "maailman vanhin mielenterveysalan järjestö.")
(tiiviimmin, nimen kirjoitusasun korjaus)
[[File:Maistraatinportti 4 Helsinki.jpg|thumb|MIELI Suomen Mielenterveys ry:n toimitilat Helsingin Länsi-Pasilassa.]]
'''Mieli,''' yhdistysrekisteriin merkityltä nimeltään '''MIELI Suomen Mielenterveys ry''' (ent. Suomen Mielenterveysseura) on [[Suomi|suomalainen]] järjestöyhdistys, jonka tehtävänä on edistää [[mielenterveys|mielenterveyttä]] ja tarjota tukea [[kriisi]]tilanteissa. MIELI ryMieli on maailman vanhin mielenterveysalan kansalaisjärjestö.
 
MIELI ryYhdistys puolustaa ihmisen oikeutta henkiseen hyvinvointiin, tukee ja kehittää vapaaehtoista kansalaistoimintaa ja uusia mielenterveystyön sisältöjä sekä tarjoaa tukea ja apua elämän kriisitilanteisiin. Se lisää mielenterveystietoutta ja mielenterveyden asiantuntijuutta, kouluttaa työntekijöitä ja vapaaehtoisia sekä täydentää julkisia palveluita sekä ylläpitää muun toiminnan lisäksi valtakunnallista kriisipuhelinta sekä verkkokriisikeskusta.
 
MIELI ry:n toimintaaToimintaa rahoittavat [[Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus]], ministeriöt, kunnat ja seurakunnat.
MIELI Suomen Mielenterveys ry toimii yhteistyössä varsinkin valtion ja kuntien kanssa. Se toimii valtakunnallisissa ja kansainvälisissä mielenterveystehtävissä ja muun muassa tekee aloitteita ja selvityksiä. Sen toiminnan perustan muodostavat paikalliset mielenterveysseurat.
 
MIELI Suomen Mielenterveys ry ylläpitää muun toiminnan lisäksi valtakunnallista kriisipuhelinta sekä verkkokriisikeskusta.
 
MIELI ry:n toimintaa rahoittavat [[Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus]], ministeriöt, kunnat ja seurakunnat.
 
== Historia ==

Navigointivalikko