Ero sivun ”Clash Royale” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
tieto päivityksestä päivitykset-osioon
→‎Pelaaminen: päivitystä
Rivi 30: Rivi 30:


== Pelaaminen ==
== Pelaaminen ==
''Clash Royale'' on tornipuolustuspeli, jossa pelaaja kerää ja kehittää erilaisia ''[[Clash of Clans]]'' -pelimaailman hahmoihin perustuvia kortteja. Korteilla taistellaan eri areenoilla muita pelaajia vastaan. Jokainen kortti on yksilöllinen ja niitä voi olla taistelupakassa (''Battle Deck'') vain 8 kappaletta kerrallaan. Korttien avulla laitetaan erilaisia joukkoja, rakennuksia ja loitsuja taisteluareenalle. Korttien käyttäminen maksaa 1–10 eliksiiriä (''Elixir'') kortista riippuen ja yksi eliksiiri kertyy ensimmäisten kahden minuutin aikana 2,8 sekunnissa ja sen jälkeen 1,4 sekunnissa. Eliksiiriä voi olla korkeintaan 10 kerrallaan.


Pakan kahdeksan korttia kiertävät niin, että pelaajan kädessä on aina neljä korttia, ja kun kortin käyttää tilalle tulee uusi (näkyy kulmassa). Samaa korttia ei voi käyttää heti uudestaan, paitsi jos käyttää peili (''Mirror'') -korttia. Voittamalla taistelun saa arkkuja (''Chest''). Arkkuja voi olla samaan aikaan vain neljä, joista yhden kerrallaan voi laittaa avautumaan. Taistelun voittamisesta saa myös peliin kuuluvaa rahaa, mutta vain tietyn määrän päivässä. Arkuista saa kortteja, rahaa, jalokiviä (''Gem'') ja taikaesineitä arkusta riippuen. Pelaaja voi avata uusia areenoita, haastaa muita pelaajia verkossa sekä muodostaa klaaneja korttien jakamiseksi ja kaveriotteluiden pelaamiseksi.
''Clash Royale'' on tornipuolustuspeli, jossa pelaaja kerää ja kehittää erilaisia ''[[Clash of Clans]]'' -pelimaailman hahmoihin perustuvia kortteja. Korteilla taistellaan eri areenoilla muita pelaajia vastaan. Jokainen kortti on yksilöllinen ja niitä voi olla taistelupakassa (''Battle Deck'') vain 8 kappaletta kerrallaan. Korttien avulla laitetaan erilaisia joukkoja, rakennuksia tai loitsuja taisteluareenalle. Korttien käyttäminen maksaa 1–10 eliksiiriä (''Elixir'') kortista riippuen ja yksi eliksiiri kertyy ensimmäisten kahden minuutin aikana 2,8 sekunnissa ja sen jälkeen 1,4 sekunnissa. Eliksiiriä voi olla korkeintaan 10 kerrallaan.


Aina kun pelaaja voittaa ''1v1''-taistelun, pelaajan pokaalimäärä kasvaa jonkin verran. Jokaiselle areenalle pääsyyn tarvitaan tietty määrä pokaaleja esimerkiksi Loitsulaakso = 1300. Samalla areenalla olevat pelaajat taistelevat toisiaan vastaan, joten vastustajat ovat periaatteessa samantasoisia pelaamaan kuin pelaaja itse.
Pakan kahdeksan korttia kiertävät niin, että pelaajan kädessä on aina neljä korttia, ja kun kortin käyttää tilalle tulee uusi (näkyy kulmassa). Samaa korttia ei voi käyttää heti uudestaan, paitsi jos käyttää peili (''Mirror'')-korttia. Voittamalla taistelun saa arkkuja (''Chest''). Arkkuja voi olla samaan aikaan vain neljä, joista yhden kerrallaan voi laittaa avautumaan. Taistelun voittamisesta saa myös peliin kuuluvaa rahaa, mutta vain tietyn määrän päivässä. Arkuista saa aina kortteja, rahaa ja joskus myös jalokiviä (''Gem'') arkusta riippuen. Pelaaja voi avata uusia areenoita, haastaa muita pelaajia verkossa sekä muodostaa klaaneja korttien jakamiseksi ja kaveriotteluiden pelaamiseksi.


Pelien voittamisesta saatavien arkkujen lisäksi pelaaja voi avata kruunuarkkuja (''Crown Chest''), joiden avaamiseen pitää kerätä kruunuja otteluista. Näiden lisäksi pelinsisäisestä korttikaupasta (''Card Shop'') voi ostaa harvinaisempia arkkuja jalokivillä, ja joskus myös pelirahalla. Sieltä voi myös ostaa nimensäkin mukaisesti kortteja.
Aina kun pelaaja voittaa ''1v1'' -taistelun, pelaajan pokaalimäärä kasvaa jonkin verran. Jokaiselle areenalle pääsyyn tarvitaan tietty määrä pokaaleja esimerkiksi Loitsulaakso = 1300. Samalla areenalla olevat pelaajat taistelevat toisiaan vastaan, joten vastustajat ovat periaatteessa samantasoisia pelaamaan kuin pelaaja itse.

Pelien voittamisesta saatavien arkkujen lisäksi pelaaja voi avata 24 tunnin välein kruunuarkkuja (''Crown Chest''), jonka avaamiseen pitää kerätä yhteensä 10 kruunua kasaan. Näiden lisäksi pelinsisäisestä korttikaupasta (''Card Shop'') voi ostaa harvinaisempia arkkuja jalokivillä, ja joskus myös pelirahalla. Sieltä voi myös ostaa nimensäkin mukaisesti kortteja.


=== Pelitilat ===
=== Pelitilat ===
Clash Royalessa on neljä erilaista pelitilaa: tavallinen taistelu, kaksi vastaan kaksi, klaanisotataistelut sekä turnaukset ja haasteet (''Tournaments & Challenges''). Lisäksi pelissä on mahdollisuus pelata kaveritaisteluita.
''Clash Royalessa'' on neljä erilaista pelitilaa: tavallinen taistelu, kaksi vastaan kaksi, klaanisotataistelut sekä turnaukset ja haasteet (''Tournaments & Challenges''). Lisäksi pelissä on mahdollisuus pelata kaveritaisteluita.


Tavallisessa taistelussa on kaksi pelaajaa vastakkain. Pelissä on aikaa kolme minuuttia ja tarvittaessa kolmen minuutin lisäaika. Taistelun voittaa se, jolla on eniten tuhottuja torneja. Jos pelaaja tuhoaa kaikki kolme tornia, hän voittaa heti, vaikka aikaa olisikin vielä jäljellä. Kun pelin voittaa, saa arkun (jos tilaa) ja kultaa.
Tavallisessa taistelussa on kaksi pelaajaa vastakkain. Pelissä on aikaa kolme minuuttia ja tarvittaessa kahden minuutin lisäaika. Taistelun voittaa se, jolla on eniten tuhottuja torneja. Jos pelaaja tuhoaa kaikki kolme tornia, hän voittaa heti, vaikka aikaa olisikin vielä jäljellä. Kun pelin voittaa, saa arkun (jos tilaa) ja kultaa.


Kaksi vastaan kaksi taistelussa (''2v2'') on muuten samanlainen kuin tavallinen taistelu, paitsi että siinä on yhteensä neljä pelaajaa. Taisteluun voi mennä halutessaa klaanilaisen kanssa tai kaverin kanssa. Siihen voi kuitenkin mennä myös pelin arpoman tuntemattoman pelaajan kanssa.
Kaksi vastaan kaksi taistelussa (''2v2'') on muuten samanlainen kuin tavallinen taistelu, paitsi että siinä on yhteensä neljä pelaajaa. Taisteluun voi mennä halutessaa klaanilaisen kanssa tai kaverin kanssa. Siihen voi kuitenkin mennä myös pelin arpoman tuntemattoman pelaajan kanssa.


Turnauksissa ja haasteissa käytetään erillisiä sääntöjä (''Tournament Rules''). Säännöt määräävät kaikkiin taisteluihin kaikille samat korttitasot, jolloin kaikki pelaajat ovat periaatteessa saman tasoisia. Turnauksia voi tehdä kahdeksannelta tasolta alkaen. Turnauksen tekeminen käytetään jalokiviä, joiden määrä perustuu turnauksen pääpalkinnon mukaan. Turnaukseen pystyy osallistumaan enintään 1000 pelaajaa, mutta vähintään 50 pelaajaa. Osallistujat pelaavat keskenään ja eniten voittoja saanut voittaa pääpalkinnon.
Turnauksissa ja haasteissa käytetään erillisiä sääntöjä (''Tournament Rules''). Säännöt määräävät kaikkiin taisteluihin kaikille samat korttitasot, jolloin kaikki pelaajat ovat periaatteessa saman tasoisia. Turnauksia voi tehdä kahdeksannelta tasolta alkaen. Turnauksen tekeminen käytetään jalokiviä, joiden määrä perustuu turnauksen pääpalkinnon mukaan. Turnaukseen pystyy osallistumaan 50–1000 pelaajaa. Osallistujat pelaavat keskenään ja eniten voittoja saanut voittaa pääpalkinnon.


Haasteisiin osallistuminen maksaa jalokiviä haasteen tyypistä riippuen. Joskus haasteisiin pääsee myös ilmaiseksi. Haasteissa erikoista on se, että jos häviää yhteensä kolme kertaa, häviää haasteen. Haasteesta saa palkinnoksi arkun, jonka sisältö riippuu haasteessa voitetuista taisteluista. Arkun saa, vaikka ei olisi voittanut yhtäkään peliä.
Haasteisiin osallistuminen maksaa jalokiviä haasteen tyypistä riippuen. Joskus haasteisiin pääsee myös ilmaiseksi. Haasteissa erikoista on se, että jos häviää yhteensä kolme kertaa, häviää haasteen. Haasteesta saa palkinnoksi arkun, jonka sisältö riippuu haasteessa voitetuista taisteluista. Arkun saa, vaikka ei olisi voittanut yhtäkään peliä.


=== Päivitykset ===
=== Päivitykset ===
Joulukuun 2016 päivityksessä Clash Royaleen lisättiin klaaniarkku (''Clan Chest''). Klaanin kaikki jäsenet, (lukuun ottamatta pelaajia jotka ovat tulleet arkun kruunujen keräämisen aikana) keräsivät joka viikko kolmen vuorokauden aikana kruunuja yhteiseen arkkuun, jossa on kymmenen vaikenevaa tasoa joihin tarvitsee aina enemmän kruunuja, mutta joista tulee suurempi palkkio. Ajan päätyttyä tai arkun päästyä tasolle 10 kaikki saivat yhtä suuren palkkion. Arkun taso määritteli arkusta tulevien korttien ja kullan määrän. Klaaniarkku poistettiin pelistä huhtikuussa 2018.
Joulukuun 2016 päivityksessä ''Clash Royaleen'' lisättiin klaaniarkku (''Clan Chest''). Klaanin kaikki jäsenet, (lukuun ottamatta pelaajia jotka ovat tulleet arkun kruunujen keräämisen aikana) keräsivät joka viikko kolmen vuorokauden aikana kruunuja yhteiseen arkkuun, jossa on kymmenen vaikenevaa tasoa joihin tarvitsee aina enemmän kruunuja, mutta joista tulee suurempi palkkio. Ajan päätyttyä tai arkun päästyä tasolle 10 kaikki saivat yhtä suuren palkkion. Arkun taso määritteli arkusta tulevien korttien ja kullan määrän. Klaaniarkku poistettiin pelistä huhtikuussa 2018.


Maaliskuun 2017 päivityksessä lisättiin klaanitaistelut (''Clan Battle'') myöhemmin ''2v2''. Klaanin jäsenet voivat aloittaa taistelun tavallisen taistelun tapaan. Taistelussa erikoista on se, että siinä on kaksi pelaajaa vastaan kaksi pelaajaa. Kaksi oman klaanin jäsentä ja kaksi toisen klaanin jäsentä. Taisteluun voi myös mennä tuntemattoman pelaajan kanssa kahta muuta pelaajaa vastaan. Taistelun voitosta molemmat voittajat saavat arkun (jos tilaa), kultaa ja kruunuja kruunuarkkuun.
Maaliskuun 2017 päivityksessä lisättiin klaanitaistelut (''Clan Battle''), myöhemmin ''2v2''. Klaanin jäsenet voivat aloittaa taistelun tavallisen taistelun tapaan. Taistelussa erikoista on se, että siinä on kaksi pelaajaa vastaan kaksi pelaajaa: kaksi oman klaanin jäsentä ja kaksi toisen klaanin jäsentä. Taisteluun voi myös mennä tuntemattoman pelaajan kanssa kahta muuta pelaajaa vastaan. Taistelun voitosta molemmat voittajat saavat arkun (jos tilaa), kultaa ja kruunuja kruunuarkkuun.


Lokakuussa 2017 Clash Royaleen tuli suuri päivitys. Päivitys sisältää uuden pelitilan, ''Touchdownin'', tehtävät (''Questit'') sekä pieniä muita muutoksia. Päivityksessä poistettiin ''Free Chestit'', jotka korvattiin tehtävillä.<ref>{{Verkkoviite|osoite= https://clashroyale.com/blog/release-notes/epic-quests-update |nimeke=Epic Quests Update! |julkaisu=Clash Royale |viitattu=2017-10-11 |ietf-kielikoodi=en }}</ref>
Lokakuussa 2017 ''Clash Royaleen'' tuli suuri päivitys. Päivitys sisälsi uuden pelitilan, ''Touchdownin'', tehtävät (''Questit'') sekä pieniä muita muutoksia. Päivityksessä poistettiin ''Free Chestit'', jotka korvattiin tehtävillä.<ref>{{Verkkoviite|osoite= https://clashroyale.com/blog/release-notes/epic-quests-update |nimeke=Epic Quests Update! |julkaisu=Clash Royale |viitattu=2017-10-11 |ietf-kielikoodi=en }}</ref>


Joulukuussa 2017 Suomen 100-vuotissyntymäpäivän kunniaksi Clash Royaleen lisättiin kielivaihtoehdoksi suomen kieli.
Joulukuussa 2017 Suomen 100-vuotissyntymäpäivän kunniaksi ''Clash Royaleen'' lisättiin kielivaihtoehdoksi suomen kieli.


Huhtikuussa 2018 Clash Royaleen tuli klaanisodat. Samassa päivityksessä klaaniarkku poistettiin pelistä.
Huhtikuussa 2018 ''Clash Royaleen'' tuli klaanisodat. Samassa päivityksessä klaaniarkku poistettiin pelistä.


Vuonna 2020 peliin tuli päivitys, jossa normaalit kruunuarkut korvattiin eräänlaisella "battle pass" -systeemillä.
Vuonna 2020 peliin tuli päivitys, jossa normaalit kruunuarkut korvattiin "battle pass" -systeemillä. Pelaaja voi halutessaan hankkia maksullisen passin, jolla hän saa lisäpalkintoja.


=== Areenat ===
=== Areenat ===
Rivi 75: Rivi 74:
* ''Viidakkoareena'' (+2&nbsp;600 pokaalia)
* ''Viidakkoareena'' (+2&nbsp;600 pokaalia)
* ''Karjuvuori'' (+3&nbsp;000 pokaalia)
* ''Karjuvuori'' (+3&nbsp;000 pokaalia)
* ''Salama-areena'' (+3&nbsp;300 pokaalia)
* ''Salama-areena'' (+3&nbsp;400 pokaalia)
* ''Aavekaupunki'' (+3&nbsp;600 pokaalia)
* ''Aavekaupunki'' (+3&nbsp;800 pokaalia)
* ''Legendaarinen areena'' (+4&nbsp;000 pokaalia)
* ''Riiviön piilopaikka'' (+4&nbsp;200 pokaalia)
**''Haastaja I'' (+4&nbsp;000 pokaalia)
* ''Seesteinen huippu'' (+4&nbsp;600 pokaalia)
** ''Haastaja II'' (+4&nbsp;300 pokaalia)
* ''Legendaarinen areena'' (+5&nbsp;000 pokaalia)
** ''Haastaja III'' (+4&nbsp;600 pokaalia)
**''Haastaja I'' (+5&nbsp;000 pokaalia)
** ''Taituri I'' (+5&nbsp;000 pokaalia)
** ''Haastaja II'' (+5&nbsp;300 pokaalia)
** ''Taituri II'' (+5&nbsp;300 pokaalia)
** ''Haastaja III'' (+5&nbsp;600 pokaalia)
** ''Taituri III'' (+5&nbsp;600 pokaalia)
** ''Taituri I'' (+6&nbsp;000 pokaalia)
** ''Mestari'' (+6&nbsp;000 pokaalia)
** ''Taituri II'' (+6&nbsp;300 pokaalia)
** ''Suurmestari'' (+6&nbsp;300 pokaalia)
** ''Taituri III'' (+6&nbsp;600 pokaalia)
** ''Kuninkaallinen mestari'' (+6&nbsp;600 pokaalia)
** ''Mestari'' (+7&nbsp;000 pokaalia)
** ''Mestareiden mestari'' (+7&nbsp;000 pokaalia)
** ''Suurmestari'' (+7&nbsp;300 pokaalia)
** ''Kuninkaallinen mestari'' (+7&nbsp;600 pokaalia)
** ''Mestareiden mestari'' (+8&nbsp;000 pokaalia)


== Vastaanotto ==
== Vastaanotto ==

Versio 14. kesäkuuta 2021 kello 20.44

Clash Royale
Kehittäjä Supercell
Julkaisija Supercell
Jakelija Supercell
Julkaistu
  • 2. maaliskuuta 2016
Lajityyppi areenataistelu
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 7,[1] Apple: 9+[2]
Alusta Android, iOS
Hinnoittelutapa ilmaispeli (mahdollisuus mikromaksuihin)
Jakelumuoto Google Play, iTunes
Vaatimukset Android 4.1 tai uudempi[1]
iOS 7.0 tai uudempi[2]
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Clash Royale on Supercellin kehittämä ja vuonna 2016 julkaisema freemium-strategiapeli iOS- ja Android-laitteille. Peli on yhdistelmä keräilykortti- ja tornipuolustus- sekä reaaliaikaista toimintastrategiapeliä[3]. Peli julkaistiin maailmanlaajuisesti 2. maaliskuuta 2016[4] ja se nousi Applen App Storen tuottavimmaksi sovellukseksi ohi Pokémon Go:n syyskuussa 2016.[5]

Pelaaminen

Clash Royale on tornipuolustuspeli, jossa pelaaja kerää ja kehittää erilaisia Clash of Clans -pelimaailman hahmoihin perustuvia kortteja. Korteilla taistellaan eri areenoilla muita pelaajia vastaan. Jokainen kortti on yksilöllinen ja niitä voi olla taistelupakassa (Battle Deck) vain 8 kappaletta kerrallaan. Korttien avulla laitetaan erilaisia joukkoja, rakennuksia ja loitsuja taisteluareenalle. Korttien käyttäminen maksaa 1–10 eliksiiriä (Elixir) kortista riippuen ja yksi eliksiiri kertyy ensimmäisten kahden minuutin aikana 2,8 sekunnissa ja sen jälkeen 1,4 sekunnissa. Eliksiiriä voi olla korkeintaan 10 kerrallaan.

Pakan kahdeksan korttia kiertävät niin, että pelaajan kädessä on aina neljä korttia, ja kun kortin käyttää tilalle tulee uusi (näkyy kulmassa). Samaa korttia ei voi käyttää heti uudestaan, paitsi jos käyttää peili (Mirror) -korttia. Voittamalla taistelun saa arkkuja (Chest). Arkkuja voi olla samaan aikaan vain neljä, joista yhden kerrallaan voi laittaa avautumaan. Taistelun voittamisesta saa myös peliin kuuluvaa rahaa, mutta vain tietyn määrän päivässä. Arkuista saa kortteja, rahaa, jalokiviä (Gem) ja taikaesineitä arkusta riippuen. Pelaaja voi avata uusia areenoita, haastaa muita pelaajia verkossa sekä muodostaa klaaneja korttien jakamiseksi ja kaveriotteluiden pelaamiseksi.

Aina kun pelaaja voittaa 1v1-taistelun, pelaajan pokaalimäärä kasvaa jonkin verran. Jokaiselle areenalle pääsyyn tarvitaan tietty määrä pokaaleja esimerkiksi Loitsulaakso = 1300. Samalla areenalla olevat pelaajat taistelevat toisiaan vastaan, joten vastustajat ovat periaatteessa samantasoisia pelaamaan kuin pelaaja itse.

Pelien voittamisesta saatavien arkkujen lisäksi pelaaja voi avata kruunuarkkuja (Crown Chest), joiden avaamiseen pitää kerätä kruunuja otteluista. Näiden lisäksi pelinsisäisestä korttikaupasta (Card Shop) voi ostaa harvinaisempia arkkuja jalokivillä, ja joskus myös pelirahalla. Sieltä voi myös ostaa nimensäkin mukaisesti kortteja.

Pelitilat

Clash Royalessa on neljä erilaista pelitilaa: tavallinen taistelu, kaksi vastaan kaksi, klaanisotataistelut sekä turnaukset ja haasteet (Tournaments & Challenges). Lisäksi pelissä on mahdollisuus pelata kaveritaisteluita.

Tavallisessa taistelussa on kaksi pelaajaa vastakkain. Pelissä on aikaa kolme minuuttia ja tarvittaessa kahden minuutin lisäaika. Taistelun voittaa se, jolla on eniten tuhottuja torneja. Jos pelaaja tuhoaa kaikki kolme tornia, hän voittaa heti, vaikka aikaa olisikin vielä jäljellä. Kun pelin voittaa, saa arkun (jos tilaa) ja kultaa.

Kaksi vastaan kaksi taistelussa (2v2) on muuten samanlainen kuin tavallinen taistelu, paitsi että siinä on yhteensä neljä pelaajaa. Taisteluun voi mennä halutessaa klaanilaisen kanssa tai kaverin kanssa. Siihen voi kuitenkin mennä myös pelin arpoman tuntemattoman pelaajan kanssa.

Turnauksissa ja haasteissa käytetään erillisiä sääntöjä (Tournament Rules). Säännöt määräävät kaikkiin taisteluihin kaikille samat korttitasot, jolloin kaikki pelaajat ovat periaatteessa saman tasoisia. Turnauksia voi tehdä kahdeksannelta tasolta alkaen. Turnauksen tekeminen käytetään jalokiviä, joiden määrä perustuu turnauksen pääpalkinnon mukaan. Turnaukseen pystyy osallistumaan 50–1000 pelaajaa. Osallistujat pelaavat keskenään ja eniten voittoja saanut voittaa pääpalkinnon.

Haasteisiin osallistuminen maksaa jalokiviä haasteen tyypistä riippuen. Joskus haasteisiin pääsee myös ilmaiseksi. Haasteissa erikoista on se, että jos häviää yhteensä kolme kertaa, häviää haasteen. Haasteesta saa palkinnoksi arkun, jonka sisältö riippuu haasteessa voitetuista taisteluista. Arkun saa, vaikka ei olisi voittanut yhtäkään peliä.

Päivitykset

Joulukuun 2016 päivityksessä Clash Royaleen lisättiin klaaniarkku (Clan Chest). Klaanin kaikki jäsenet, (lukuun ottamatta pelaajia jotka ovat tulleet arkun kruunujen keräämisen aikana) keräsivät joka viikko kolmen vuorokauden aikana kruunuja yhteiseen arkkuun, jossa on kymmenen vaikenevaa tasoa joihin tarvitsee aina enemmän kruunuja, mutta joista tulee suurempi palkkio. Ajan päätyttyä tai arkun päästyä tasolle 10 kaikki saivat yhtä suuren palkkion. Arkun taso määritteli arkusta tulevien korttien ja kullan määrän. Klaaniarkku poistettiin pelistä huhtikuussa 2018.

Maaliskuun 2017 päivityksessä lisättiin klaanitaistelut (Clan Battle), myöhemmin 2v2. Klaanin jäsenet voivat aloittaa taistelun tavallisen taistelun tapaan. Taistelussa erikoista on se, että siinä on kaksi pelaajaa vastaan kaksi pelaajaa: kaksi oman klaanin jäsentä ja kaksi toisen klaanin jäsentä. Taisteluun voi myös mennä tuntemattoman pelaajan kanssa kahta muuta pelaajaa vastaan. Taistelun voitosta molemmat voittajat saavat arkun (jos tilaa), kultaa ja kruunuja kruunuarkkuun.

Lokakuussa 2017 Clash Royaleen tuli suuri päivitys. Päivitys sisälsi uuden pelitilan, Touchdownin, tehtävät (Questit) sekä pieniä muita muutoksia. Päivityksessä poistettiin Free Chestit, jotka korvattiin tehtävillä.[6]

Joulukuussa 2017 Suomen 100-vuotissyntymäpäivän kunniaksi Clash Royaleen lisättiin kielivaihtoehdoksi suomen kieli.

Huhtikuussa 2018 Clash Royaleen tuli klaanisodat. Samassa päivityksessä klaaniarkku poistettiin pelistä.

Vuonna 2020 peliin tuli päivitys, jossa normaalit kruunuarkut korvattiin "battle pass" -systeemillä. Pelaaja voi halutessaan hankkia maksullisen passin, jolla hän saa lisäpalkintoja.

Areenat

  • Harjoitusleiri
  • Hiisistadion (+0 pokaalia)
  • Luumonttu (+300 pokaalia)
  • Barbaariareena (+600 pokaalia)
  • P.E.K.K.A:n leikkimökki (+1 000 pokaalia)
  • Loitsulaakso (+1 300 pokaalia)
  • Rakentajan paja (+1 600 pokaalia)
  • Kuninkaallinen areena (+2 000 pokaalia)
  • Hyytävä huippu (+2 300 pokaalia)
  • Viidakkoareena (+2 600 pokaalia)
  • Karjuvuori (+3 000 pokaalia)
  • Salama-areena (+3 400 pokaalia)
  • Aavekaupunki (+3 800 pokaalia)
  • Riiviön piilopaikka (+4 200 pokaalia)
  • Seesteinen huippu (+4 600 pokaalia)
  • Legendaarinen areena (+5 000 pokaalia)
    • Haastaja I (+5 000 pokaalia)
    • Haastaja II (+5 300 pokaalia)
    • Haastaja III (+5 600 pokaalia)
    • Taituri I (+6 000 pokaalia)
    • Taituri II (+6 300 pokaalia)
    • Taituri III (+6 600 pokaalia)
    • Mestari (+7 000 pokaalia)
    • Suurmestari (+7 300 pokaalia)
    • Kuninkaallinen mestari (+7 600 pokaalia)
    • Mestareiden mestari (+8 000 pokaalia)

Vastaanotto

Clash Royale on saanut ylipäätään melko hyvät arvostelut ja se on ollut vuoden 2016 suosituin mobiilipeli. [7]

Peli on voittanut Finnish Game Awards -palkinnon kategoriassa Vuoden 2016 kotimainen peli.

Lähteet

  1. a b Clash Royale Google Play. Viitattu 7.8.2018. (englanniksi)
  2. a b Clash Royale iTunes. Viitattu 7.8.2018. (englanniksi)
  3. Renaudin, Clement: Supercell's mix of TCG and MOBA Clash Royale set for global release in March Pocket Gamer. 8.2.2016. Viitattu 14.3.2016. (englanniksi)
  4. Clash Royale: Now available everywhere! Clash Royale. Supercell. Viitattu 14.3.2016. (englanniksi)
  5. Pokemon Go:n valtakausi päättyi - suomalaispeli nousi ohi Iltalehti. Viitattu 21.9.2016.
  6. Epic Quests Update! Clash Royale. Viitattu 11.10.2017. (englanniksi)
  7. Hodapp, Eli: Clash Royale Review - A Hybrid of Card Games, RTS, MOBA and Awesome 2.3.2016. Touch Arcade. Viitattu 16.12.2016. (englanniksi)