Ero sivun ”Benjamin Taalasmaa” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Duudeli (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Merkkaukset: Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
Rivi 28: Rivi 28:
| tutut =
| tutut =
}}
}}
'''Benjamin Taalasmaa''' (ent. '''Autio''') on [[Aaron Bojang]]in esittämä kuvitteellinen henkilö [[saippuasarja]]ssa ''[[Salatut elämät]]''. Benjamin nähtiin sarjassa ensimmäistä kertaa Lucas Ahokkaan esittämänä vuosina 2009–2010, jolloin leikki-ikäisen Benjaminin adoptoinut [[Noora Autio]] toi tämän näytille Pihlajakadulle. Benjamin poistui sarjasta vuonna 2010 hänen muuttaessaan takaisin [[Kenia|Keniaan]] yhdessä adoptioäitinsä Noora Aution sekä tämän miesystävän [[Kari Taalasmaa|Kari Taalasmaan]] ja Karin tyttären [[Oona Kiviranta|Oona Kivirannan]] kanssa. Benjamin palasi sarjaan vuonna 2017 ollessaan teini-ikäinen.
'''Benjamin Taalasmaa''' (ent. '''Autio''') on [[Aaron Bojang]]in esittämä kuvitteellinen henkilö [[saippuasarja]]ssa ''[[Salatut elämät]]''. Benjamin nähtiin sarjassa ensimmäistä kertaa Lucas Ahokkaan esittämänä vuosina 2009–2010, jolloin leikki-ikäisen Benjaminin adoptoinut [[Noora Autio]] toi tämän näytille Pihlajakadulle. Benjamin poistui sarjasta vuonna 2010 hänen muuttaessaan takaisin [[Kenia|Keniaan]] yhdessä adoptioäitinsä Noora Aution sekä tämän miesystävän [[Kari Taalasmaa|Kari Taalasmaan]] ja Karin tyttären [[Oona Kiviranta|Oona Kivirannan]] kanssa. Benjamin palasi sarjaan vuonna 2017 ollessaan teini-ikäinen. Mutta hän lähti 2021 tyttöystävänsä Anna ihalaisen kanssa Keniaan äitinsä luokse.


== Yleistä ==
== Yleistä ==

Versio 27. maaliskuuta 2021 kello 10.18

Benjamin Taalasmaa
Benjamin Taalasmaa Aaron Bojangin esittämänä.
Benjamin Taalasmaa Aaron Bojangin esittämänä.
Näyttelijä(t) Aaron Bojang (2017–)
Lucas Ahokas (2009–2010)
Kesto 2009–2010, 2017–2021
Ensi-
esiintyminen
Osa 1845: Miika tarjoaa Katariinalle myrkkyä lääkkeeksi (11. joulukuuta 2009)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 3951: Benjamin ja Anna - juuri oikeanlaista Keniaa (23. maaliskuuta 2021)
Henkilötiedot
Koko nimi Benjamin Taalasmaa (ent. Autio)
Status avosuhteessa
Ammatti opiskelija
Sukupuoli mies
Ikä 19
Kotipaikka Kenia
Asuinpaikka Kenia
Suhteet
Vanhemmat äiti (kuollut)
Noora Autio (adoptioäiti)
Kari Taalasmaa (adoptioisä)
Sisarukset Oona Kiviranta (adoptiosisko)
Puoliso(t) Anna Ihalainen (tyttöystävä)
Isovanhemmat Ulla Taalasmaa (adoptioisoäiti)
Seppo Taalasmaa (adoptioisoisä)
Timo Autio (adoptioisoisä)
Raija Autio (adoptioisoäiti)
Tädit ja sedät Elina Taalasmaa (adoptiotäti)
Juulia Autio (adoptiotäti, kuollut)
Sisarusten lapset Oonan ja Miron lapsi
Serkut Onni Taalasmaa (adoptioserkku, kuollut)
Toivo Taalasmaa (adoptiotädin adoptiopoika)

Benjamin Taalasmaa (ent. Autio) on Aaron Bojangin esittämä kuvitteellinen henkilö saippuasarjassa Salatut elämät. Benjamin nähtiin sarjassa ensimmäistä kertaa Lucas Ahokkaan esittämänä vuosina 2009–2010, jolloin leikki-ikäisen Benjaminin adoptoinut Noora Autio toi tämän näytille Pihlajakadulle. Benjamin poistui sarjasta vuonna 2010 hänen muuttaessaan takaisin Keniaan yhdessä adoptioäitinsä Noora Aution sekä tämän miesystävän Kari Taalasmaan ja Karin tyttären Oona Kivirannan kanssa. Benjamin palasi sarjaan vuonna 2017 ollessaan teini-ikäinen. Mutta hän lähti 2021 tyttöystävänsä Anna ihalaisen kanssa Keniaan äitinsä luokse.

Yleistä

Perhe

Benjaminin biologinen äiti oli Noora Aution asiakas Keniassa. Tämä kuitenkin kuoli pojan ollessa pieni, joten Noora päätti adoptoida Benjaminin, johon hän oli jo valmiiksi kiintynyt. Nooran miesystävä Kari Taalasmaa adoptoi Benjaminin, jolloin pojan sukunimeksi vaihdettiin Taalasmaa. Noora, Kari, Benjamin sekä Karin tytär ja Benjaminin adoptiosisko Oona Kiviranta muuttivat yhdessä Keniaan. Noora ja Kari erosivat Keniassa ja Kari muutti takaisin Suomeen. Myöhemmin teini-ikäinen Benjamin palasi Keniasta Suomeen voidakseen asua isänsä kanssa. Benjaminin palatessa hän asui isänsä, isänsä vaimon Linda Eerikäisen sekä Lindan tyttären Viola Heleniuksen kanssa Pihlajakadulla asunnossa B5. Lindan ja Karin erotessa Benjamin ja Kari muuttivat asumaan Pihlajakatu B2 asuntoon, jossa he asuvat tälläkin hetkellä. Heidän kanssaan asui Benjaminin adoptioisoäiti Ulla Taalasmaa, joka kuitenkin muutti yhdessä Gunnar Mustavaaran kanssa Kalle Laitelan ullakkoasuntoon.

Elämä Pihlajakadulla

Adoptoitu Benjamin liittyy Taalasmaiden perheeseen

Benjaminin biologisen äidin kuollessa päätti Noora Autio adoptoida Benjaminin. Benjamin nähtiin ensimmäistä kertaa Pihlajakadulla vuosina 2009–2010, jolloin hän ei osannut suomea kuin muutaman sanan verran. Vierailullaan Benjamin tutustui muun muassa adoptioisoisäänsä Seppo Taalasmaahan, tämän silloiseen vaimoon Helena Kuulaan sekä naapurin lapsiin Aino ja Otto Kaukovaaraan. Vierailu jäi lyhyeksi, kun Benjamin muutti adoptiovanhempiensa kanssa takaisin Keniaan. Noora Aution miesystävä Kari Taalasmaa adoptoi Benjaminin ja pojan sukunimeksi vaihdettiin Taalasmaa.

Teini-ikäisen Benjaminin paluu ja suhde Violaan

Benjamin palasi takaisin Pihlajakadulle ollessaan teini-ikäinen, jolloin puhui suomea äidinkielenomaisesti. Benjaminin vanhemmat olivat eronneet Keniassa, joten Suomessa hän muutti asumaan adoptioisänsä Kari Taalasmaan luo. Hänen sukunimensä oli vaihdettu Keniassa Taalasmaaksi. Benjamin ihastui paluupäivänään tapaamaansa Viola Heleniukseen, joka oli Karin silloisen aviovaimon Linda Eerikäisen tytär. Benjamin kertoi ihastumisestaan Violalle ja pari suuteli.

Myöhemmin Benjaminin adoptioäiti Noora saapui Pihlajakadulle ja toivoi Benjaminin palaavan kanssaan takaisin Keniaan, mutta tahtonsa mukaisesti Benjamin sai jäädä Suomeen.

Viola Heleniuksen entinen poikaystävä Severi Sievinen kertoi Lindalle ja Karille Benjaminin ja Violan seurustelevan, jolloin perheen välit olivat väliaikaisesti tulehtuneet pahasti. Karin ja Lindan erottua kaksikko alkoi seurustelemaan virallisesti. He päätyivät harrastamaan seksiä, mihin Viola ei kuitenkaan kokenut olevansa täysin valmis. Benjamin olisi halunnut harrastaa Violan kanssa seksiä uudelleen, mutta tämän kieltäydyttä koki Benjamin suhteen turhaksi. Benjamin jätti Violan ja tämä alkoi seurustelemaan uudelleen Severin kanssa. Sittemmin Benjamin seurusteli vähän aikaa Nella Tammisen kanssa, mutta suhde päättyi Nellan saadessa tietää, että Benjamin oli tirkistellyt hänen äitiään Eva Tammista suihkussa.

Benjamin tutustuu Annaan

Oltuaan pitkään ilman tyttöystävää alkoi Benjamin kiinnostua Instagramissa tapaamastaan Anna Ihalaisesta. Benjamin saavutti suosiota jakamalla parkour-videoita Instagram-tilillään. Annaan tulisesti ihastunut Benjamin yritti useasti päästä varatun Annan juttusille, mutta lopulta Anna päätyikin Benjaminin parhaan ystävän Severin seuraan. Benjamin ja Anna päättivät pysyä ystävinä.

Tutustuttuaan Annaan Benjaminille selvisi, että Annalla on leukemia. Benjamin paljasti tiedon epähuomiossa instagramissa, vaikka Annan oli tarkoitus pitää sairautensa salassa. Anna suuttui Benjaminille tästä. Anna kuitenkin huomasi, ettei tiedon paljastuminen ollutkaan huono asia, joten hän antoi Benjaminille anteeksi. Myöhemmin Anna päätyi suutelemaan Benjaminia, jonka Annan instagram-seuraaja kuitenkin näki levittäen samalla tiedon eteenpäin. Näin kaksikon suudelma kantautui myös Annan poikaystävälle Severille, joka kosti tämän väittämällä Benjaminin ja Annan seurustelevan. Pian Anna kuitenkin kyllästyi molempien temppuiluun ja päätti pysyä kaukana kummastakin miehestä.

Myöhemmin Severi ja Benjamin huolestuivat, kun Annan instagram-tili oli ollut pitkään hiljainen. He saivat selville Annan mummon menehtyneen, ja tämän muuttaneen toisaalle. Pian paljastui Annan äidin olevan Johannesveljet-uskonlahkon jäsen, jonne hän oli aikeissa viedä sairaan Annan. Benjamin pelasti Annan lahkolta, ja piilotteli tätä Amandassa. Anna ja Benjamin huomasivat olevansa yhä kiinnostuneita toisistaan ja alkoivat seurustella. Kuitenkin pian Annan äiti Maritta ilmaantui Amandaan juuri, kun Benjamin ja Anna olivat palohälytyksen jäljiltä puolialastomina ravintolassa. Tämän jälkeen Salla Mattila käski Annan etsiä toisen paikan ja Benjamin päätti majoittaa hänet Taalasmaille. Anna tunsi itsensä ulkopuoliseksi Taalasmaiden luona, ja päätti lähteä Marittan mukaan Johannesveljiin. Benjamin, Kari ja Salla lähtivät heidän peräänsä, ja pian huomasivat lahkon johtajan olevan Sallan vanha työkaveri, Cindy Rintala. Benjamin ja Kari löysivät navettaan vangitut Annan ja Marittan samalla, kun Salla pidätteli Cindyä. Anna päätti lähteä takaisin Pihlajakadulle Marittan jäädessä lahkoon.

Palattuaan Pihlajakadulle Benjamin päätti pyytää Annan mukaansa Keniaan tapaamaan äitiään Nooraa. Anna suostui. Pian heidän ystävänsä järjestivät läksiäiset, joiden jälkeen Anna ja Benjamin nousivat taksiin ja poistuivat sarjasta.

Rakkauselämä

Ystävyyssuhteet