Ero sivun ”Elina Taalasmaa” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Hylättiin viimeisin tekstimuutos (tehnyt 2001:14BA:23FA:5000:FC51:7EC8:5DFD:4880) ja palautettiin versio 19597618, jonka on tehnyt Htm: rv, ei lähdettä. Lähteitä halutaan nykyään
Merkkaus: Palautettu manuaalisesti aiempaan versioon
→‎Työelämä: Korjattu kirjoitusvirhe
Merkkaukset: Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta   Edistynyt mobiilimuokkaus 
Rivi 52: Rivi 52:


=== Työelämä ===
=== Työelämä ===
Elina on koulutukseltaan kokki. Aikoinaan hänen suurin haaveensa oli perustaa oma ravintola. Pian valmistumisensa jälkeen, ollessaan vähän päälle parikymppinen, hän pääsi töihin Markus Ekholmin ja [[Aki Nikkinen|Aki Nikkisen]] omistamaan [[Luettelo televisiosarjan Salatut elämät yrityksistä, tuotemerkeistä ja puolueista#Barbaari / Kentauri|Barbaariin]]. Lopulta Elina ostaa osan ravintolan osuudesta Markukselta. Myöhemmin Akin myy oman osuutensa, ja Elina pääsee kunnolla johtamaan paikkaa.
Elina on koulutukseltaan kokki. Aikoinaan hänen suurin haaveensa oli perustaa oma ravintola. Pian valmistumisensa jälkeen, ollessaan vähän päälle parikymppinen, hän pääsi töihin Markus Ekholmin ja [[Aki Nikkinen|Aki Nikkisen]] omistamaan [[Luettelo televisiosarjan Salatut elämät yrityksistä, tuotemerkeistä ja puolueista#Barbaari / Kentauri|Barbaariin]]. Lopulta Elina ostaa osan ravintolan osuudesta Markukselta. Myöhemmin Aki myy oman osuutensa, ja Elina pääsee kunnolla johtamaan paikkaa.


Markus avaa [[Luettelo televisiosarjan Salatut elämät yrityksistä, tuotemerkeistä ja puolueista#Club Geeli|yökerho Geelin]]. Uuden yökerhon perustaminen tuottaa suurta [[stressi]]ä miehelle, joka alkaa käyttää huumausaineita. Sairauskohtauksen saava Markus menehtyy, ja Elina perii Geelin. Hän kuitenkin huomaa yllätyksekseen [[Camilla Mustavaara]]n omistavan osan yrityksestä. Geeli alkaa sittemmin tuottaa tappiota, ja Elina joutuu luopumaan paikasta.
Markus avaa [[Luettelo televisiosarjan Salatut elämät yrityksistä, tuotemerkeistä ja puolueista#Club Geeli|yökerho Geelin]]. Uuden yökerhon perustaminen tuottaa suurta [[stressi]]ä miehelle, joka alkaa käyttää huumausaineita. Sairauskohtauksen saava Markus menehtyy, ja Elina perii Geelin. Hän kuitenkin huomaa yllätyksekseen [[Camilla Mustavaara]]n omistavan osan yrityksestä. Geeli alkaa sittemmin tuottaa tappiota, ja Elina joutuu luopumaan paikasta.

Versio 3. maaliskuuta 2021 kello 17.12

Elina Taalasmaa
Elina Taalasmaa Inna Tähkäsen esittämänä.
Elina Taalasmaa Inna Tähkäsen esittämänä.
Näyttelijä(t) Sanna Lius 1999–2008
Inna Tähkänen 2020–
Kesto 1999–2008, 2020–
Ensi-
esiintyminen
Osa 1: Pihlajakadun asukkaat kokevat järkytyksen
(25. tammikuuta 1999)
Henkilötiedot
Koko nimi Elina Marjaana Taalasmaa [1]
Ammatti ravintolapäällikkö
Sukupuoli nainen
Kotipaikka Helsinki
Asuinpaikka Helsinki
Suhteet
Vanhemmat Ulla Taalasmaa
Martti Viljanen (kuollut)
Seppo Taalasmaa (isäpuoli, kasvatti-isä) [2]
Sisarukset Kari Taalasmaa (velipuoli)
Juha Viljanen (velipuoli)
Puoliso(t) Noel Taalasmaa (aviomies)
Lapset Onni ”Tale” Taalasmaa (kuollut)
Toivo Taalasmaa (adoptiopoika)
Lastenlapset Ilja Taalasmaa (pojan adoptiopoika, kuollut)
Isovanhemmat Selma Viljanen (kuollut)
Sisarusten lapset Oona Kiviranta (velipuolen tytär)
Benjamin Taalasmaa (velipuolen adoptiopoika)
Elina Taalasmaa Sanna Liuksen esittämänä.
Elina Taalasmaa sarjan ensimmäisessä jaksossa vuonna 1999.

Elina Marjaana ”Lellu” Taalasmaa[1] (ent. Ekholm) on Sanna Liuksen ja myöhemmin Inna Tähkäsen esittämä kuvitteellinen hahmo saippuasarjassa Salatut elämät. Hahmo on ollut mukana sarjassa vuosina 1999–2008, ja uudelleen keväästä 2020.

Salattujen elämien 21-vuotispressitilaisuudessa kerrottiin, että Elina palaa sarjaan kevään 2020 aikana, uuden näyttelijän Inna Tähkäsen esittämänä.[3] Elinan paluukohtaus esitettiin televisiossa 13. huhtikuuta 2020.

Hahmo televisiosarjassa

Perhe

Elina Taalasmaa on Ulla Taalasmaan ja Martti Viljasen tytär. Elina pitää kuitenkin kasvatti-isäänsä Seppoa oikeana isänään. Elina on Kari Taalasmaan pikkusisko. Hän on myös veljensä Karin ja Laura Kivirannan Oona-tyttären täti.

Elina on jo aikuinen, kun totuus biologisesta isästä selviää. Martti on Ullan nuoruudenrakkaus, ja menehtyy ennen kuin Elina saa tietää hänestä. Hän kuitenkin onnistuu saamaan yhteyden isoäitiinsä Selma Viljaseen, joka on hyvin sairas ja menehtyy pian kohtaamisen jälkeen, jättäen Elinalle varsin suuren perinnön. Ennen paljastusta Elina oli seurustellut hetken aikaa Martin pojan Juha Viljasen kanssa. Suhde katkeaa Juhan paljastuttua Elinan velipuoleksi.

Elinalla saa sarjan aikana Tuomo Tervajoen kanssa yhden lapsen, Onni ”Tale” Taalasmaan sekä sittemmin lapsenlapsi Iljan, jonka Tale on adoptoi. Elinan suureksi suruksi Tale, Ilja ja Iljan äiti Sanni kuitenkin menehtyvät onnettomuudessa. Elina on Nella Tammisen ja Ressu Mattilan pojan Toivo Taalasmaan adoptioäiti.

Elina on myös isotäti Oonan ja hänen puolisonsa Miro Holmin lapselle, jota ei ole sarjassa nähty, koska pariskunta asuu Ranskassa.

Rakkauselämä

Elina on sarjan aikana ollut romanttisissa suhteissa muun muassa Aleksi Salinin, Daniel Ojalan, Esko Heikkilän, Jasu Taavitsaisen ja Markus Ekholmin kanssa. Markuksen kanssa he päätyvät naimisiin asti, mutta pahasti huumausaineisiin riippuvainen Markus menehtyy sairauskohtaukseen.

Elina tekee Ossi Puolakan kanssa sopimuksen siitä, että tämä siittäisi Elinalle lapsen ja saisi hyvitykseksi paikan Snow Team -yrityksen toimitusjohtajana eikä joutuisi olemaan vastuussa lapsesta. Ossi paljastui kuitenkin kyvyttömäksi siittämään jälkeläisiä ja yritti salata asian. Ossin ja Elinan välit tulehtuivat pitkäksi aikaa totuuden paljastuttua Elinalle.

Yhden yön suhde Tuomon kanssa saattaa Elinan raskaaksi. Elina synnyttää poikavauvan, jolle antaa nimeksi Onni. Elina alkaa seurustella Ossin kanssa, mutta Ossi ei olekaan valmis perhe-elämään.[4] Sittemmin Elina päätyy yhteen Tuomon kanssa, vaikka suhdetta hankaloittaakin Tuomon mustasukkainen ex-vaimo Salla Laitela. Tuomo kosii Elinaa[5], ja Elinan vastaus on myöntävä.[6] Kihlautunut kaksikko muuttaa Tampereelle yhdessä Onni-vauvansa kanssa vuonna 2008 esitetyssä jaksossa. Vuonna 2011 Onni kuitenkin muuttaa isoisänsä Sepon ja tämän vaimon Helenan luokse Pihlajakadulle, kun Elina ja Tuomo muuttavat Göteborgiin.

Keväällä 2020 esitetyissä jaksoissa Elina palaa Helsinkiin ja kertoo eronneensa Tuomon kanssa, sillä oli pettänyt tätä useampien miesten kanssa rakkauden loppuessa. Hän ystävystyy Samuli Palokosken kanssa, ja he alkavat seurustella. Elina kohtaa myös Noel Axelssoniin, jonka hän tuntee entuudestaan: he ovat tavanneet Lontoossa joka vuosi jo useamman vuoden ajan. Myöhemmin he tajuavat rakastavat toisiaan yhä. Molemmat jättävät senhetkiset kumppaninsa ja alkavat tapailla salaa. Elina meni naimisiin Noel Axelssonin kanssa, joka vaihtoi sukunimensä Taalasmaaksi.

Työelämä

Elina on koulutukseltaan kokki. Aikoinaan hänen suurin haaveensa oli perustaa oma ravintola. Pian valmistumisensa jälkeen, ollessaan vähän päälle parikymppinen, hän pääsi töihin Markus Ekholmin ja Aki Nikkisen omistamaan Barbaariin. Lopulta Elina ostaa osan ravintolan osuudesta Markukselta. Myöhemmin Aki myy oman osuutensa, ja Elina pääsee kunnolla johtamaan paikkaa.

Markus avaa yökerho Geelin. Uuden yökerhon perustaminen tuottaa suurta stressiä miehelle, joka alkaa käyttää huumausaineita. Sairauskohtauksen saava Markus menehtyy, ja Elina perii Geelin. Hän kuitenkin huomaa yllätyksekseen Camilla Mustavaaran omistavan osan yrityksestä. Geeli alkaa sittemmin tuottaa tappiota, ja Elina joutuu luopumaan paikasta.

Barbaari myydään Ken Ojalalle, entiselle tarjoilijalle, joka vaihtaa paikan nimeksi Kentauri. Myöhemmin Ken puolestaan myy ravintolan eteenpäin Irma Halosen ja Jenni Vainion omistukseen. Jenni ostaa Irman ulos kahvilasta, ja myöhemmin Jenni myy Irman osuuden Isabella Holmille.

Perittyään isoäitinsä Selma Viljasen omaisuuden, Elina päättää sijoittaa rahat ja ostaa Snow Team -nimisen yrityksen. Tampereelle muuttaessaan hän kuitenkin myy yrityksen pois.

Palatessaan Helsinkiin Elina kertoo suorittaneensa sairaanhoitajan opinnot. Hän muuttaa Majatalo Amandaan, josta saa ravintolapäällikön työtehtävän.

Ihmissuhteet

Perhesuhteet

Rakkaussuhteet

  • Aleksi Salin: entinen miesystävä, sittemmin ystävä, Hannan jouduttua auto-onnettomuuteen, Aleksi päätyi juomaan Karin ja Elinan seuraan, Elina lohdutti Aleksia ja he päätyivät sänkyyn, Hannan kuoltua Elina antoi hänelle anteeksi sen, että Aleksi jätti aikoinaan Elinan Hannan takia, myöhemmin he pysyivät ystävinä
  • Voitto Sutela: Sepon vanha tuttu, joka ihastui sekä Ullaan, että Elinaan
  • Esko Heikkilä: suhde, päättyi kun paljastui, että Esko oli naimisissa
  • Keijo ”Keke” Naukkarinen: yksipuolinen ihastus Keken puolelta, Elinalla ei ollut tunteita Kekeä kohtaan
  • Jasu Taavitsainen: suhde, päättynyt
  • Markus Ekholm: avioliitto, päättyi Markuksen kuolemaan
  • Daniel Ojala: entinen miesystävä, Elina odotti Danielille lasta, mutta sai keskenmenon
  • Juha Viljanen: suhde, päättyi osapuolten saadessa tietää olevansa sisarpuolia keskenään
  • Ossi Puolakka: yhden illan juttu, sittemmin seksisuhde, sittemmin seurustelusuhde, päättynyt
  • Tuomo Tervajoki: entinen miesystävä, jonka kanssa Elinalla on yhteinen lapsi Onni
  • Noel Taalasmaa (o.s. Axelsson): entinen rakastaja, tapasivat useasti Lontoossa, suhde päättyi Noelin tavatessa Camilla Mustavaara, palasivat myöhemmin takaisin yhteen, menivät myöhemmin naimisiin
  • Samuli Palokoski: työkaveri, yhden illan juttu, sittemmin päätyivät uudestaan sänkyyn ja alkoivat tapailla, eronneet

Ystävyyssuhteet

Vihamieliset suhteet

  • Hanna Salin: Elinan tuolloinen poikaystävä Aleksi petti Elinaa äitipuolensa Hannan kanssa ja Elina syytti Hannaa poikaystävänsä hurmaamisesta, kuollut
  • Camilla Mustavaara: omistivat yhdessä yökerho Club Geelin, eivät tulleet koskaan hyvin toimeen, olivat siis jatkuvasti törmäyskurssilla ja vihoittelivat toisilleen melkein kaikesta, nykyään Elina ja Camilla ovat paremmissa väleissä, ja Elina on töissä Amandassa.
  • Toni Veijalainen: vihamielinen naapuri, Toni kävi Elinan kimppuun Barbaarissa haluamalla selvittää Jennin lähdön syyn, kuollut
  • Ulla Taalasmaa: Elina oli vihainen äidillensä Ullalle saadessaan tietää, että Seppo ei ollutkaan hänen biologinen isänsä vaan Martti Viljanen, sittemmin he olivat törmäyskurssilla Elinan biologisen isoäidin Selman ja hänen kuolemansa takia, nykyään he ovat hyvissä väleissä
  • Salla Mattila: Tuomon ex-vaimo, olivat alussa ystäviä, sittemmin he olivat törmäyskurssilla Sallan saatua tietää, että Elinalla ja Tuomolla on yhteinen lapsi Onni, sittemmin he olivat liikekumppaneita Snow Teamissa, mutta olivat silloinkin törmäyskurssilla. Sallan palattua heidän välinsä olivat yhä kireät.
  • Sanni Pohjonen: Sanni suuttui Elinalle kuullessaan että Elinan mielestä Sanni on vastuuton lapsen kasvattaja. Heidän välinsä kuitenkin paranivat myöhemmin Janne Haukkalan avustuksella, kuollut
  • Eva Tamminen: Eva suuttui Elinalle kun kuuli Nellan tarjonneen lastaan tälle adoptoitavaksi.

Lähteet

  1. a b Selviää jaksossa 610: Keskeytynyt häävalssi (03.05.2002)
  2. Salkkarit täyttää 16 vuotta – käänteet, joista Suomi puhui 25.1.2015. mtv.fi. Viitattu 16.6.2015.
  3. Romero, Rebeca: Elina Taalasmaa palaa Salkkareihin – roolihahmoa näyttelee uusi kasvo mtvuutiset.fi. 22.1.2020. MTV. Viitattu 22.1.2020.
  4. Tapahtuu jaksossa 1446: Lasse saa kuuman perunan syliinsä (12.11.2007)
  5. Tapahtuu jaksossa 1469: Jenni luistelee äitiyden kaltevalla pinnalla (14.12.2007)
  6. Selviää jaksossa 1470: Lasse pelkää Sallan suurta suuta (17.12.2007)