Ero sivun ”Ari Lahti (muusikko)” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
235 merkkiä lisätty ,  15 vuotta sitten
Yhdistetty itse yhtye tänne, ei ole tainnut kuin tulkita vanhoja irwinibiisejä
Ei muokkausyhteenvetoa
(Yhdistetty itse yhtye tänne, ei ole tainnut kuin tulkita vanhoja irwinibiisejä)
Kiireisten kirjoitustöiden ja muiden työkiireiden, päivätöidenkin, vuoksi harvakseltaan mutta säännöllisesti ympäri vuoden keikkailevasta Irwin-bändistä pois jääminen, jätti kuitenkin aukon perustaltaan reteenä musiikkimiehenä tunnetun Arin esiintymisrepertoaariin. Vuosikymmenen (ja -tuhannenkin) vaihduttua, kiireiden ja vastuupisteiden muututtua, Arin musiikkisuoni alkoi taas pulputa musiikkia voimallisesti - oli aika jatkaa Irwinin viitoittamaa musiikillista tiettä ja jatkaa musiikillisia perinteitä, tehdä uuttakin musiikkia, myös reteessä [[Goodman-Retee]] -hengessä. Irwiniltä muutama yli jääneet laulut saivat lopullisen melodisen muotonsa Arin sävellyksinä, myös uutta irwinismiä mm. Emil von Reteen ( [[Vexi Salmi]] ) kanssa on syntynyt.
 
Arin yhdeksi vahvuudeksi tässä genressä luettakoon tiivis, lähes vuosikymmen ajan jatkunut yhteistyöjakso Irwinin kanssa, tämän keikkaorkesterissa lukuisilla keikoilla ympäri maan. Irwinin kanssa tehty yhteistyö jätti jälkensä myös sävellyskynään - uusia lauluja syntyy kaiken muun tekemisen ohessa. [['''Ari G & The Yhtye]]''' nähdään keikoilla aina silloin tällöin, orkesterin repertoaari on laaja - joustavana ryhmänä keikkapaikkojen kirjo on myös melkoinen. Akustiseen kokoonpanoon kuuluu Ari Lahden lisäksi mm. Antti Peltola, Vesa Rantanen, Tapio Tuomisto. Sähköisen puolen kavereista mainittakoon nykyisin keikkamiehitykseen kuuluvat: Tapio Ahonen, Tapani Huippula ja Spide Kuhlström.
 
Irwin Goodman -instituutin ja Irwin Goodman ry:n puuhamies, valokuvaaja, muusikko Ari Lahti on tehnyt mittavan työn ja koonnut Irwin-historiaa dvd:n ja kirjan muotoon. Lahti oli Irwinin [[Irwin]] pitkäaikainen taustamuusikko ja ystävä, joten materiaalia on editoitavissa yllin kyllin omien, kirkkaana säilyneiden muistojen lisäksi, omasta laajasta arkistosta.

Navigointivalikko