Ero sivun ”Nella Tamminen” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Muutin viimeistä esiintymistä
Merkkaukset: Visuaalinen muokkaus Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 6: Rivi 6:
| kesto = 2014–
| kesto = 2014–
| ensiesiintyminen = Osa 2655: Valse triste <br><small>(12. kesäkuuta 2014)</small>
| ensiesiintyminen = Osa 2655: Valse triste <br><small>(12. kesäkuuta 2014)</small>
| viimeinen_esiintyminen =Osa 3930: Sabrina ja Sveitsi sydämeen(22. helmikuuta 2021)
| viimeinen_esiintyminen =
| luojat =
| luojat =
| koko_nimi = Nella Tamminen
| koko_nimi = Nella Tamminen

Versio 22. helmikuuta 2021 kello 16.07

Nella Tamminen
Nella Tamminen Emma Nopasen esittämänä.
Nella Tamminen Emma Nopasen esittämänä.
Näyttelijä(t) Sonja Kasurinen (2014–2018)
Emma Nopanen (2018–)
Kesto 2014–
Ensi-
esiintyminen
Osa 2655: Valse triste
(12. kesäkuuta 2014)
Henkilötiedot
Koko nimi Nella Tamminen
Ammatti opiskelija
Sukupuoli nainen
Ikä 18
Kotipaikka Helsinki
Asuinpaikka Hanko
Suhteet
Vanhemmat Eva Tamminen (äiti)
Jiri Viitamäki (isä)
Sisarukset Magnus Mustavaara (velipuoli)
Nadja Tamminen (siskopuoli)
Puoliso(t) Ressu Mattila (ex-kihlattu)
Lapset Toivo Taalasmaa
Isovanhemmat Lasse Sievinen (isoisä)
Armi Viitamäki (isoäiti)
Tädit ja sedät Paula Sievinen (isotäti, isoäitipuoli, kuollut)
Heli Sievinen (tätipuoli, isän serkku)
Katri Sievinen (tätipuoli, isän serkku)
Annika Sievinen (tätipuoli, isän serkku, kuollut)
Severi Sievinen (isän serkku, isoisän kasvattipoika)

Nella Tamminen (es. Sonja Kasurinen, 2014–2018, Emma Nopanen, 2018–) on kuvitteellinen henkilö saippuasarjassa Salatut elämät, jossa hän on esiintynyt vuodesta 2014 asti lukuunottamatta lyhyttä poistumista helmikuussa 2021.

Yleistä

Perhe

Nella on Eva Tammisen ja Jiri Viitamäen tytär, jonka Eva on kasvattanut lähes kokonaan yksin. Hänellä on pikkuvelipuoli Magnus Mustavaara, jonka äiti on Evan hyvä ystävä Monica Mustavaara. Nellalla on myös pikkusisko, Nadja Tamminen, jonka isä on Aaro Vaalanne. Nella tapasi Nadjan vasta tämän ollessa noin vuoden ikäinen, sillä tyttö syntyi Anni Vatasen mökillä Evan ollessa kaapattuna siellä. Nellan perheeseen kuuluvat myös isoisä Lasse Sievinen sekä setäpuoli Severi Sievinen, joiden kanssa hän asui äitinsä ollessaan vankina Annin mökillä. Nella on Toivo Taalasmaan biologinen äiti.

Nella asui jonkin aikaa yhdessä isänsä, äitinsä sekä pikkusiskopuolensa Nadjan kanssa, mutta Jirin muutettua Tallinnaan, hän jäi asumaan Jirin asuntoon, johon jäivät myös Eva ja Nadja. Nella oli raskaana Ressu Mattilalle ja lopulta heidän vauva syntyi, mutta Nella päätti antaa vauvan adoptoivaksi Elina ja Noel Taalasmaalle.

Elämä Pihlajakadulla

Nella tapaa isänsä, sydänsairaus ja kodittomuus

Nellan äiti Eva seurusteli teini-ikäisenä Jiri Viitamäen kanssa. He matkustelivat ympäri Eurooppaa ja olivat onnellisia, kunnes Eva sai tietää olevansa raskaana. Raskaana oleva Eva jätti Jirin ja katosi sanaakaan sanomatta. Jo Nellan ollessa pieni vauva selvisi, että tytöllä oli hengenvaarallinen sydänsairaus, jonka takia hänen ei oletettu elävän kovin pitkään. Vuosien kuluttua Eva ilmestyi Nellan kanssa Jirin ovelle kertoen, että Jiri on Nellan isä. Eva halusi Jirin ja Nellan tapaavan, sillä hän halusi antaa kuolevalle tyttärelleen mahdollisuuden tutustua isäänsä. Jirin oli aluksi vaikea uskoa, että hänellä oli lapsi, mutta hyväksyttyään asian hän päätti tutustua Nellaan ja alkaa tälle isäksi.

Tullessaan sarjaan Nellalla oli vakava sydänsairaus, jonka takia hän joutui käymään paljon sairaalassa. Nellan tila huononi nopeasti ja kävi ilmi, että hän tulisi tarvitsemaan uuden sydämen. Ensimmäinen löydetty sopiva sydän ei kuitenkaan saapunut perille, jonka takia Nellan aika alkoi käymään todella vähiin. Samaan aikaan sairaalassa oli myös Nellan päähän ammuttu isoäitipuoli, Paula Sievinen, joka todettiin aivokuolleeksi. Nella sai tarvitsemansa sydänsiirrännäisen Paulalta, ja elää nykyään normaalia elämää hylkimisenestolääkityksellä.

Nellan äiti Eva oli joutunut jäämään kotiin hoitamaan sairasta tytärtään, jonka takia he olivat joutuneet jo vuosia elämään pienillä tuloilla. Nellan sairaalajakson jälkeen tilanne riistäytyi käsistä, kun Eva ja Nella heitettiin ulos heidän vuokra-asunnostaan maksamattomien vuokrien takia. Eva sai töitä Aki Nikkiseltä, mutta maksamattomien laskujen takia hänen palkastaan perittiin suurin osa ulosottoon. Ylpeytensä takia Eva ei halunnut apua tyttärensä isältä Jiri Viitamäeltä tai Jirin isältä Lasse Sieviseltä, vaan kotinsa menetettyään Eva ja Nella muuttivat autoon asumaan. Asuttuaan autossa jonkin aikaa päätti Nella kuitenkin karata isänsä luo, joka otti hänet ja myöhemmin hänen äitinsä luokseen asumaan. Eva ja Nella muuttivat jonkin ajan kuluttua Nellan isoisälle, sillä Jiriin ihastunut Eva koki olonsa epämukavaksi Heidi Aaltosen kanssa seurustelevan Jirin asunnossa.

Pihlajakadulle muutettuan Nella tutustui myös muihin hänen sukulaisiinsa, kuten hänen setäpuoleensa Severiin. Severin kuultua äitinsä Paulan sydämen olevan Nellalla, hän ei halunnut nähdä enää Nellaa. Severi ja Nella saivat kuitenkin välinsä sovittua. Myöhemmin Nella ihastui Severiin, josta Severin tyttöystävä Viola Helenius sai tietää. Viola ja Severi olivat aikeissa karata mutta Nellan kuultua suunnitelmasta hän meni kertomaan siitä, joten Viola ja Severi eivät pystyneet karkaamaan. Severi ja Viola olivat vihaisia siitä Nellalle. Kun Violan suhde Benjaminin kanssa paljastui Nellalle, hän päätti lähettää parista kuvan Vaasaan muuttaneelle Severille, joka päätti palata Helsinkiin kostamaan Violalle.

Nellan teini-ikä ja koulukiusaaminen

Teini-ikään tullut Nella törmäsi ratikassa poikaan, johon ihastui ja lopulta halusi löytää hänet. Nellan ja Violan välit olivat kiristyneet, kun Nuutti Seppä, sama poika johon Nella törmäsi ratikassa, saapui heidän luokalleen. He ajautuivat tappelemaan luokassa, minkä takia myös tyttöjen äitien välit olivat tulehtuneet. Viola Helenius kiusasi Nellaa milloin mistäkin syystä, mutta ajan kuluessa heistä tuli parhaita ystäviä.

Myöhemmin Nella ja Severi lähtivät käymään Ismon Valinnassa, missä Nella törmäsi Nuuttiin. Nella luuli että Nuutti oli ihastunut Violaan, mutta tämä kertoi toivovansa Nellan olevan vapaa. Nuutti luuli Nellan ja Severin seurustelevan. Myöhemmin Nella laittoi hänelle viestin, jossa hän kertoi, ettei hän ole yhdessä Severin kanssa. Koulussa Nuutti pyysi Nellaa olemaan yhdessä hänen kanssaan. Nella suostui ja he päättivät lintsata koulusta. Nella ja Nuutti suutelivat ja alkoivat seurustelemaan. Alettuaan seurustella Nuutin kanssa päätti Nella alkaa meikkaamaan. Samalla hän myös vaihtoi pukeutumistyyliään. Myöhemmin heidän lintsatessaan jälleen kerran tunnilta, Jiri yllätti heidät suutelemasta. Hän vastusti Nellan ja Nuutin seurustelua ja halusi parin eroavan mitä pikimmiten, mikä myös tapahtui, kun Nuutti jätti Nellan Jirin soittaessa hänen vanhemmilleen.

Nella seurusteli hetken aikaa Benjamin Taalasmaan kanssa, mutta he erosivat Nellan saatua tietää Benjaminin tirkistelleen Nellan äitiä Evaa suihkussa ja sen, että Benjamin jätti Violan, kun tämä ei tahtonut harrastaa seksiä Benjaminin kanssa.

Nella täyttää 18 ja Eva katoaa

Nellan äiti Eva Tamminen seurusteli Aaro Vaalanteen kanssa, joka myös asui heidän kanssaan. Aarolla oli mielenterveysongelmia, joiden takia hän päätyi kaappaamaan raskaana olevan Evan. Eva ei tiennyt, oliko hänen odottamansa lapsen isä Jiri vai Aaro. Aaro piti Jiriä uhkana Evalle, Evan syntymättömälle lapselle, itselleen sekä Nellalle, jolla oli Aaron rakastaman naisen, Paulan, sydän. Eva synnytti Nellan pikkusiskon Aaron äidin, Anni Vatasen mökillä, jonne harhainen Aaro Vaalanne oli vienyt hänet "turvaan". Aaro lavasti Evan katoamisen näyttämään siltä, että Eva olisi lähtenyt vapaasta tahdostaan. Nella joutui hyväksymään sen, että hänen äitinsä oli hylännyt hänet. Evan katoamisen jälkeen Lasse Sievinen, Nellan isoisä, tuli huolehtimaan perheestään Pihlajakadulle.

Nella menetti neitsyytensä 18-vuotissyntymäpäivänään Tale Taalasmaalle. Tapahtuman jälkeen Nellan ja Talen välit kipinöivät ja ihastusta oli ilmassa molemminpuolisesti. Tale päätti kuitenkin palata entisen vaimonsa ja lapsensa luo, joten Nellan ja Talen suhde ei kehittynyt vakavammaksi.

Myöhemmin Nella päätyi humalassa suutelemaan Ressu Mattilaa, johon hän oli ollut aikaisemmin ihastunut. Tämän jälkeen heille kehittyi jonkinlainen suhde, mutta varsinaisesta seurustelusta kaksikko ei sopinut. Pian tämän jälkeen Viola, Nella, muistinsa menettänyt Aaro sekä Ressu lähtivät pelastamaan Evaa Annin mökiltä, sillä Viola ja Aaro olivat löytäneet Annin tuomasta lahjaraamatusta Evan kirjoittaman salaviestin. Pelastusoperaatio onnistui ja Nella näki pitkästä aikaa äitinsä sekä ensimmäistä kertaa pikkusiskonsa Nadja Tammisen.

Nellan raskaus

Pian Evan kotiin paluun jälkeen löysi tämä tyttärensä suutelemasta Ressun kanssa. Nellan vanhemmat eivät pitäneet ajatuksesta, että heidän tyttärensä seurustelisi Ressun kanssa. He uskoivat Ressun haluavan ainoastaan käyttää hyväksi Nellan ihastusta. Nella ja Ressu kuitenkin vakuuttivat olevansa vain kavereita, jonka takia Jirin ja Evan oli jätettävä kaksikko rauhaan. Aikaisemmin Nella ja Ressu olivat olleet hyvin läheisissä tunnelmissa nuorten yhteisissä 18-vuotissyntymäpäiväjuhlissa, joiden aikana he olivat paenneet baarin wc-tiloihin, joista he jonkin ajan kuluttua olivat palanneet hiukset sotkuisina.

Jonkin ajan kuluttua Nella alkoi epäillä olevansa raskaana Ressulle. Hän teki Pihlajakadun saunatiloissa parhaan ystävänsä Violan kanssa raskaustestin, joka näytti positiivista. Nella keskeytti tietämättään vanhempiensa sänkypuuhat ja sai kerrotuksi raskausuutisesta äidilleen. Aluksi Eva ei suhtautunut hyvin, mutta hän lupasi olla tyttärensä tukena ja kannusti häntä kertomaan asiasta isälleen. Nella sai kerrottua raskaudesta isälleen, joka oletusten mukaisesti ei suhtautunut asiaan innostuneesti, mutta pyysi myöhemmin anteeksi käytöstään ja lupasi olla tämän tukena, mitä ikinä hän päättääkään. Nella päätti pitää lapsen ja Ressu lupautui lapselle isäksi, koska tiesi millaista on elää ilman isää (Ressu sai vasta aikuisena tietää Ismon olevan tämän isä) eikä halunnut lapselleen samaa kohtaloa. Ressu kosi Nellaa, mutta Nella kieltäytyi, sillä ei uskonut Ressulla olevan aitoja tunteita häntä kohtaan. Nellan ja Ressun keskusteltua asiasta kosi Ressu Nellaa uudestaan, jolloin Nella suostui. Nella ja Ressu aikoivat mennä naimisiin samana päivänä Nellan vanhempien kanssa, mutta häät keskeytyivät Evan ja Jirin ongelmien takia. Nella isä Jiri päätyi häiden jälkeen muuttamaan ulkomaille, ja hetken kuluttua hänen äitinsä päätyi tutkintavankeuteen epäiltynä ampumatapauksesta. Tästä huolimatta Nella ja Ressu olivat aikeissa astella uudelleen alttarille, mutta Ressu ei kokenut olevansa valmis isäksi ja aviomieheksi, joten hän jätti Nellan kirjeellä hetkeä ennen vihkimistä. Ressu päätti lähteä Pihlajakadulta ja näin ollen olla osallistumatta lapsensa kasvatukseen.

Ressun lähdön jälkeen ja Evan jouduttua syyttömänä vankilaan, Nella huolehti hetken aikaa yksin Nadjasta ja tajusi, miten paljon huolenpitoa pieni lapsi tarvitsee. Nella alkoi suunnitella antavansa lapsensa adoptioon, sillä hän ei uskonut jaksavansa huolehtia lapsesta yksin. Evan vapauduttua vankilasta kertoi Nella tälle adoptioaikeistaan, mitä Evan oli todella vaikea hyväksyä. Eräänä iltana Evan ja Nellan tultua saunasta he näkivät Elina Taalasmaan itkemässä saunan pukuhuoneessa. Tämä kertoi heille, ettei voisi saada enää toivomaansa lasta. Kuultuaan Elinan tilanteen Nella tarjosi lastaan tälle adoptoitavaksi. Elina ilahtui tästä, mutta Eva oli toista mieltä asiasta. Eva syytti Elinaa Nellan painostamisesta koskien lapsen adoptiota, mutta Nella kertoi ajatuksen tulleen hänen mieleensä jo ennen kuin kuuli Elinan lapsihaaveista. Nellan synnytyksen jälkeen hänen äitinsä Eva ja Ressun äiti Salla Mattila kaappasivat lapsen hänen adoptiovanhemmiltaan, Elina ja Noel Taalasmaalta. Myöhemmin Nella löysi lapsen Sievisten asunnosta Evan ja Sallan hoidosta. Tapahtuman jälkeen Nella oli todella vihainen äidilleen toisen lapsen kaappauksesta. Eva pyysi anteeksi ja lupasi pysyä jatkossa erossa lapsesta. Nellalle se ei riittänyt ja sanoi että heidän pitäisi muuttaa pois Helsingistä. Eva ei aluksi pitänyt Nellan ehdotuksesta, mutta hetken päästä Eva myöntyi ehdotukselle, kun tajusi että näin on parempi. Nella poistui sarjasta helmikuussa 2021 muuttaessaan äitinsä ja siskonsa Nadja Tammisen kanssa Hankoon.

Rakkauselämä

Lähteet