Ero sivun ”Omid Djalili” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
[[Tiedosto:Omid Djalili 2010 Tribeca TFF Shankbone.jpg|thumb|Omid Djalili (2010).]]
[[Tiedosto:Omid Djalili 2010 Tribeca TFF Shankbone.jpg|thumb|Omid Djalili (2010).]]
'''Omid Djalili''' (s. 30. syyskuuta 1965 [[Lontoo]], Englanti) on englantilainen stand up -koomikko, näyttelijä, tuottaja ja käsikirjoittaja. Hänet tunnetaan muun muassa kansallisuuksiin kohdistuvien [[Yleistys|stereotypioiden]] humoristisesta käsittelystä. Hänen televisio-ohjelmaansa ''The Omid Djalili Show'', joka on yhdistelmä sketsejä ja [[stand up -komiikka|stand up -komiikkaa]], on esitetty myös Suomessa.
'''Omid Djalili''' (s. [[30. syyskuuta]] [[1965]] [[Lontoo]], Englanti) on englantilainen stand up -koomikko, näyttelijä, tuottaja ja käsikirjoittaja. Hänet tunnetaan muun muassa kansallisuuksiin kohdistuvien [[Yleistys|stereotypioiden]] humoristisesta käsittelystä. Hänen televisio-ohjelmaansa ''The Omid Djalili Show'', joka on yhdistelmä sketsejä ja [[stand up -komiikka|stand up -komiikkaa]], on esitetty myös Suomessa.


==Yksityiselämä==
==Yksityiselämä==

Versio 14. helmikuuta 2021 kello 21.33

Omid Djalili (2010).

Omid Djalili (s. 30. syyskuuta 1965 Lontoo, Englanti) on englantilainen stand up -koomikko, näyttelijä, tuottaja ja käsikirjoittaja. Hänet tunnetaan muun muassa kansallisuuksiin kohdistuvien stereotypioiden humoristisesta käsittelystä. Hänen televisio-ohjelmaansa The Omid Djalili Show, joka on yhdistelmä sketsejä ja stand up -komiikkaa, on esitetty myös Suomessa.

Yksityiselämä

Djalili syntyi Lontoon Chelseassa iranilaisille vanhemmilleen, ja on perheensä tavoin bahai. Hän kävi Holland Park Schoolia ja myöhemmin Ulsterin yliopistoa, joka sijaitsee Colerainessa Pohjois-Irlannissa. Hän opiskeli pääasiassa englantia ja teatteria.[1]

Djalili on jalkapallofani ja kannattaa Chelseaa. Hän on naimisissa brittinäyttelijä Annabel Knightin kanssa[1], ja heillä on tytär ja kaksi poikaa.

Lähteet

  1. a b Darius Kadivar: In The Arena With Omid Djalili Payvand Iran News. 3.12.2007. Viitattu 14.7.2015.

Aiheesta muualla