Ero sivun ”Anaaliseksi” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Hylättiin viimeisin tekstimuutos sotkemisena (tehnyt Paskaperse09) ja palautettiin versio 19000222, jonka on tehnyt Savir
Merkkaus: Palautettu manuaalisesti aiempaan versioon
wikipedian ylläpito on analinreikä
Merkkaukset: Tämä muokkaus on kumottu Visuaalinen muokkaus
Rivi 2: Rivi 2:
'''Anaaliseksi''' tarkoittaa [[peräaukko]]on keskittyvää [[seksi|seksuaalista kanssakäymistä]], tyypillisesti '''anaaliyhdyntää''' eli [[siitin|siittimen]] työntämistä peräaukkoon. Anaaliseksi voi tarkoittaa myös peräaukon hierontaa tai hyväilyä, mahdollisesti [[Seksivälineet|seksivälineen]] avulla.
'''Anaaliseksi''' tarkoittaa [[peräaukko]]on keskittyvää [[seksi|seksuaalista kanssakäymistä]], tyypillisesti '''anaaliyhdyntää''' eli [[siitin|siittimen]] työntämistä peräaukkoon. Anaaliseksi voi tarkoittaa myös peräaukon hierontaa tai hyväilyä, mahdollisesti [[Seksivälineet|seksivälineen]] avulla.


Anaaliseksi on yksi mahdollinen seksuaalisen kanssakäymisen muoto niin [[heteroseksuaalisuus|hetero-]] kuin [[homoseksuaalisuus|homosuhteissakin]]. Sekä miehet että naiset voivat kokea mielihyvää anuksen hyväilystä. Siinä missä naiset voivat tuntea siittimen hyväilevän vaginan seinämiä, miehet saavat tyypillisesti nautintoa siittimen, sormen tai seksilelun eturauhaseen kohdistamasta hyväilystä.
Anaaliseksi on yksi mahdollinen seksuaalisen kanssakäymisen muoto niin [[heteroseksuaalisuus|hetero-]] kuin [[homoseksuaalisuus|homosuhteissakin]]. Sekä miehet että naiset voivat kokea mielihyvää anuksen hyväilystä. Siinä missä naiset voivat tuntea siittimen hyväilevän vaginan seinämiä, miehet saavat tyypillisesti nautintoa siittimen, sormen tai seksilelun eturauhaseen kohdistamasta hyväilystä. wikipedia ylläpito on analinreikä.


== Terveysvaikutukset ==
== Terveysvaikutukset ==

Versio 4. helmikuuta 2021 kello 00.53

Paul Avrilin 1800-luvun eroottinen tulkinta Hadrianuksesta ja Antinoosista.

Anaaliseksi tarkoittaa peräaukkoon keskittyvää seksuaalista kanssakäymistä, tyypillisesti anaaliyhdyntää eli siittimen työntämistä peräaukkoon. Anaaliseksi voi tarkoittaa myös peräaukon hierontaa tai hyväilyä, mahdollisesti seksivälineen avulla.

Anaaliseksi on yksi mahdollinen seksuaalisen kanssakäymisen muoto niin hetero- kuin homosuhteissakin. Sekä miehet että naiset voivat kokea mielihyvää anuksen hyväilystä. Siinä missä naiset voivat tuntea siittimen hyväilevän vaginan seinämiä, miehet saavat tyypillisesti nautintoa siittimen, sormen tai seksilelun eturauhaseen kohdistamasta hyväilystä. wikipedia ylläpito on analinreikä.

Terveysvaikutukset

Anaaliyhdyntä koira-asennossa
Homoseksuaalinen anaaliyhdyntä lähetyssaarnaaja-asennossa

Turvallisessa anaaliyhdynnässä tai sen jälkeen kummankaan osapuolen ei tulisi kokea kipua.[1] Kondomin ja lääkeaineita sisältämättömien liukuvoiteiden käyttö on anaaliseksissä suositeltavaa kipujen välttämiseksi, sillä anus ei esimerkiksi emättimestä poiketen kostu luontaisesti. Lisäksi liukasteet helpottavat sisääntyöntymistä ja yhdyntää. Anuksen ulomman ja sisemmän rengaslihaksen on syytä rentoutua hyvin ennen anaaliyhdyntää. Jännittäminen ja stressi voivat aiheuttaa näiden lihasten jännittymisen ja saada aikaan epämiellyttävän tai kivuliaan anaaliseksikokemuksen.

Anaaliseksistä ei ole hygieenistä siirtyä suoraan emätinseksiin tai suuseksiin, koska peräsuolen bakteereja voi päästä tuolloin emättimeen tai suuonteloon. Tulehdusten välttämiseksi siitin on syytä pestä huolellisesti anaaliyhdynnän jälkeen. Seksitaudit, varsinkin hepatiitti ja HI-virus, leviävät anaaliseksin välityksellä erityisen herkästi peräsuolen limakalvon herkkyydestä johtuen.[1]

Katso myös

Lähteet

Aiheesta muualla