Ero sivun ”Tale Taalasmaa” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p nowiki pois
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 15: Rivi 15:
| asuinpaikka = [[Helsinki]]
| asuinpaikka = [[Helsinki]]
| vanhemmat = [[Elina Taalasmaa]]<br />[[Tuomo Tervajoki]]
| vanhemmat = [[Elina Taalasmaa]]<br />[[Tuomo Tervajoki]]
| sisarukset =
| sisarukset =[[Poika Taalasmaa]] <small>(äidin adoptio poika)<small>
| puoliso = [[Sanni Pohjonen]] <small>(kuollut)</small>
| puoliso = [[Sanni Pohjonen]] <small>(kuollut)</small>
| lapset = [[Ilja Taalasmaa]] <small>(adoptiopoika, kuollut)</small>
| lapset = [[Ilja Taalasmaa]] <small>(adoptiopoika, kuollut)</small>

Versio 3. helmikuuta 2021 kello 19.09

Tale Taalasmaa
Onni ”Tale” Taalasmaa vuonna 2017.
Onni ”Tale” Taalasmaa vuonna 2017.
Näyttelijä(t) Väinö Ahonen (2007–2008)
Emil Hallberg (2011–2018, 2019–2020)
Kesto 2007–2008, 2011–2018, 2019–2020
Ensi-
esiintyminen
Osa 1386: Routa ajaa karkulais-Sofian kotiin
(20. elokuuta 2007)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 3804: Laulu ikävästä
(12. elokuuta 2020)
Henkilötiedot
Koko nimi Onni Juhani Taalasmaa
Status kuollut
Ammatti talonmies
Sukupuoli mies
Kotipaikka Tampere
Asuinpaikka Helsinki
Kuolinsyy helikopterin alle jääminen
Suhteet
Vanhemmat Elina Taalasmaa
Tuomo Tervajoki
Sisarukset Poika Taalasmaa (äidin adoptio poika)
Puoliso(t) Sanni Pohjonen (kuollut)
Lapset Ilja Taalasmaa (adoptiopoika, kuollut)
Isovanhemmat Ulla Taalasmaa
Seppo Taalasmaa (isoisäpuoli)
Martti Viljanen (äidin biologinen isä, kuollut)
Tädit ja sedät Kari Taalasmaa (enopuoli)
Juha Viljanen (enopuoli)
Serkut Oona Kiviranta (enopuolen tytär)
Benjamin Taalasmaa (enopuolen adoptiopoika)
Oonan ja Miron lapsi (pikkuserkku)
Muut sukulaiset Selma Viljanen (isoisoäiti, kuollut)

Onni Juhani ”Tale” Taalasmaa oli Emil Hallbergin esittämä kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät. Ennen Hallbergia Onnin roolissa nähtiin Väinö Ahonen hahmon ollessa vauvaikäinen vuosina 2007–2008. Hahmo poistui 20. marraskuuta 2018 esitetyssä jaksossa, jolloin hän muutti väliaikaisesti isoisänsä Sepon luokse Kittilään. Tale palasi takaisin sarjaan huhtikuussa 2019,[1] mutta poistui lopullisesti hahmon kuoltua onnettomuudessa kevätkauden viimeisessä jaksossa vuonna 2020.[2] Tale näkyi vielä 12. elokuuta 2020 esitetyssä jaksossa Elinan kuvitelmissa.

Syntymä

Onnin äiti Elina Taalasmaa haaveili pitkään lapsesta. Yhden keskenmenon ja monen yrityksen jälkeen Elina luuli lapsen jäävän vain haaveeksi. Elinalla oli yhden illan suhde Tuomo Tervajoen kanssa. Tuomo oli tällöin vielä naimisissa Salla Laitelan kanssa. Pian Elina huomasi olevansa raskaana ja kertoi asiasta Tuomolle, joka ei halunnut olla yhteydessä lapseensa. Elina muutti raskauden ajaksi Tampereelle velipuolensa Karin luokse. Onni syntyi Tampereella, mutta muutti pian syntymänsä jälkeen Pihlajakadulle.

Onnin muutettua äitinsä kanssa Pihlajakadulle myös Tuomo alkoi kiinnostua lapsestaan ja kertoikin Sallalle olevansa Onnin isä. Elina seurusteli hetken myös Ossi Puolakan kanssa ja tämä toimi hetken Onnin isäpuolena. Ossi ei kuitenkaan ollut valmis isäksi. Elina ja Tuomo lähentyivät Onnin myötä ja päätyivät naimisiin. Pian perhe muutti takaisin Tampereelle. He kävivät vierailemassa Pihlajakadulla Karin ja Noora Aution häissä.

Teini-ikäisen Onnin paluu

Onnin ollessa teini-ikäinen, Elina sai töitä Göteborgista. Onni päätti jäädä Suomeen ja muuttaa vaarinsa Sepon luokse. Tuomo ja Seppo sopivat, että Onni saa jäädä asumaan Pihlajakadulle, mutta jos ongelmia ilmenee, Onnin olisi muutettava vanhempiensa luokse Göteborgiin. Onnilla oli lempinimi ”Tale”, joksi häntä kutsuttiin.

Suhteet

Ihastus Iidaan

Tale oli ihastunut koulukaveriinsa Iida Mustoseen, joka seurusteli Janne Haukkalan kanssa. Yhteisen tanssiharrastuksen parissa Tale ja Iida ystävystyivät. Tale valehteli tälle olevansa homoseksuaali päästäkseen lähemmäksi Iidaa. Ystävysten välit viilenivät, kun Iida sai tietää Talen huijauksesta. Sepon vaimon Helena Kuulan pojan Sebastian Vuorelan ja Iidan äidin Maria Mustosen mentyä naimisiin Tale ja Iida ystävystyivät jälleen. Marian kuoltua auto-onnettomuudessa Iida muutti Taalasmaille asumaan.

Sittemmin, kun Tale sai tietää Sannin raskaudesta ja kun luultiin, että Sanni on raskaana Jannelle, hän teeskenteli yhdessä Iidan kanssa suhdetta Iidan suostumuksella kostaakseen Sannille ja Jannelle, koska niin Tale kuin myös Iida tulivat siitä petetyksi.

Siru Honkanen

Siru Honkanen oli Talen hyvä ystävä. Tale auttoi Sirua tämän karattua nuorisokodista. Siru ihastui Taleen, mutta koki hankaluuksia totuuden myöntämisessä. Tale käytti Sirua valetyttöystävänään tehdäkseen Iidan mustasukkaiseksi. Kokemattomuuden vuoksi Tale ja Siru päättivät harrastaa seksiä. Seuraavana päivänä Siru halusi tavata Talen, joka olikin lähtenyt äitinsä syntymäpäiville Göteborgiin kertomatta Sirulle mitään.

Talen palattua Pihlajakadulle hän sai tietää Sirun lähteneen uuteen sijoituskotiin Kyyjärvelle. Tale kohtasi Sebastianin pojan, Elias Vikstedtin, joka päätyi asumaan Talen huoneeseen.

Matleena Rintala

Tale ja Matleena Rintala tapasivat, kun Matleena oli tullut tapaamaan siskoaan Cindyä. Aluksi Matleena oli arkaluontoinen, sillä hän kuului isänsä uskonlahkoon. Matleena muutti Cindyn ja Ossin luokse, ja hän ystävystyi Talen kanssa. Myöhemmin he alkoivat seurustella. Matleena joutui kieltäytymään seksistä, sillä hän ei Talen pyynnöistä huolimatta kokenut itseään valmiiksi. Tale kyllästyi odottamiseen ja tutustui Jannen kautta Nea-nimiseen tyttöön, jonka kanssa hän harrasti seksiä ostoskeskuksen WC:ssä. Tale sai Nealta satiaisia, jotka hän tartutti Matleenaan heidän harrastettua seksiä Cafe Moosen salahuoneessa. Sieltä ne tarttuivat Heidi Aaltoseen, joka harrasti huoneessa seksiä Jiri Viitamäen kanssa. Jiri, joka oli aiemmin antanut salahuoneen Talen käyttöön, tajusi tämän levittäneen satiaiset. Kun Jiri syytti Talea asiasta julkisesti, totuus tuli ilmi ja suhde Matleenan kanssa päättyi. Myöhemmin parin välit sähköistyivät, kun Matleena alkoi Talen kanssa hoitaa muiden kouluprojekteja rahaa vastaan. He aloittivat seurustelunkin uudestaan, mutta erosivat pian sen jälkeen. Matleena seurusteli hetken myös Roni Jalavan kanssa, mutta he erosivat Ronin valheiden paljastuttua Matleenalle. Lokakuussa 2013 Matleena muutti Johannesburgiin tekemään hyväntekeväisyystyötä uuden poikaystävän Aksun ja hänen vanhempien kanssa.

Nea

Tale harrasti ostoskeskuksen WC:ssä seksiä Nea-nimisen tytön kanssa yhden kerran, kun Janne oli järjestänyt heille treffit. Tale sai Nealta satiaiset.

Ihastukset spin-offeissa

Tale harrasti seksiä Irmeli ja Jessica Malmiviivan kanssa Young Man, Cash Man -spin-off-sarjassa. Irmeli oli Jessican äiti.

Tale tutustui Jannen pikkusiskoon Aleksandraan Jannen huvilalla Salatut elämät -spin-off-sarjassa Young Girl, Dream Girl. Tale oli lievästi ihastunut Aleksandraan.

Tale ja Janne tapasivat Aino Kaukovaaran Jiri Viitamäen kesäkahvilassa saarella (Nightmare 2 – Painajainen jatkuu -elokuvassa). Aino vietti siellä Talen ja Jannen kanssa yhden yön. Sittemmin he tapasivat Satula-nimisessä kylässä (Satula-sarjassa), missä asuu Talen isoäidin Ullan serkku Ulpu. Janne oli aikeissa lähteä Satulasta, kunnes he törmäsivät sattumalta Ainoon. Tale ei sillä kertaa ollut ihastunut Ainoon.

Sanni Pohjonen

Tale ihastui Sanni Pohjoseen välittömästi tavatessaan tämän rannalla. Sanni opiskeli samassa koulussa, ja Tale teki kaikkensa saadakseen tytön huomion. Pari alkoi tapailla, mutta Sanni päätyi harrastaman seksiä Jannen kanssa ja tuli raskaaksi. Sanni ei kyennyt tekemään aborttia ja päätti uskotella Talen olevan lapsen isä. Tale järkyttyi kuullessaan totuuden ja muutti hetkeksi vanhempiensa luokse Göteborgiin, mutta palatessaan Pihlajakadulle hän palautti välit Sanniin ja alkoi lopulta seurustella tytön kanssa. Koska Janne ei kyennyt lapsen isäksi, Tale päätti ottaa vanhemman roolin poikalapselle, Ilja Pohjoselle. Pian Tale ja Sanni kihlautuivat. Lopuksi selvisi että Ilja onkin Lari Väänäsen lapsi mutta Sanni ja Lari eivät ole vielä kertoneet siitä kenellekään.

Kun Kalle ja Lari olivat menossa naimisiin, Kristiina pakotti Larin lähtemään Helsingistä sillä tiesi Larista ja Sannista eikä halunnut, että heidän perheensä rikkoituisi. Lari lähti ja Kalle oli hyvin surullinen. Pian Ismo ja Kristiina vuorostaan menivät naimisiin. Lari oli juuri palannut Pihlajakadulle, kun huomasi hää-ilmoituksen. Lari paljasti häissä olevansa Iljan isä. Tale suuttui tästä ja erosi Sannin kanssa. Tale myös hääti Sannin ja Iljan kodistaan. Sanni muutti kellariin hetkeksi, sillä hän ei halunnut palata Kristiinan luo. Sanni sai jäädä asumaan Kallelle ja Tale sai olla Iljan isä. Pian Tale ja Larikin tekivät sovinnon.

Tale ja Sanni aloittivat myöhemmin uudestaan suhteen ja menivät kihloihin. Myöhemmin Ilja katosi. Ainoa johtolanka oli Iljan päällä ollut huppari joka löytyi merestä. Kävi kuitenkin ilmi että Moilanen oli kidnapannut Iljan. Lopulta he saivat kuitenkin Iljan takaisin.

Myöhemmin Sanni ja Tale menivät naimisiin. Sanni vaihtoi omansa ja Iljan sukunimen Taalasmaaksi. Sanni myös adoptoi Iljan Talelle. Sanni jätti myöhemmin Talen, koska sai tietää että Tale oli pettänyt häntä toisen naisen kanssa.

Tale ja Sanni palasivat jälleen yhteen keväällä 2020, jolloin Tale muutti Sannille asumaan. He alkoivat suunnittelemaan yhteistä lomamatkaa Espanjaan yhdessä Jannen kanssa. Matka sai kuitenkin erittäin traagisen käänteen, sillä Camilla Mustavaaraa ja Aki Nikkistä kuljettanut helikopteri putosi suoraan auton päälle, jossa istuivat Sanni, Tale ja Ilja. Kolmikko jäi autoon puristuksiin, eikä mitään ollut enää tehtävissä.

Marjut

Tale suostui menemään sänkyyn Marjutin kanssa Sannin pyynnöstä, kun Talen perheellä oli velkoja ja Marjut tarjosi Talelle 100 000 euroa yhteisestä yöstä.

Tiina Järvinen

Tale törmäsi Tiinaan sattumalta ottaessaan käytävältä vahingossa väärät rattaat, joissa toisissa oli Tiinan lapsi, Rasmus. Sen jälkeen Tale ja Tiina alkoivat tapailla, mutta lopettivat tapailun, kun Sanni ”palasi” Helsinkiin. Myöhemmin Talelle selvisi, että Sanni ei ollutkaan Kristiinan luona, jolloin Tale suuttui Sannille ja meni Tiinan luokse rauhoittumaan.

Joitakin viikkoja myöhemmin Tiina ja Tale suutelivat, mutta Tale työnsi Tiinan pois koska välittää enemmän Sannista. Tale ja Tiina näkevät kuitenkin toisiaan paljon Sannin selän takana, koska Tiina tarvitsee usein lohdutusta, koska Tiinan ex-mies Mika lähettää välillä Tiinalle uhkaavia tekstiviestejä ja tulee myös hakkaamaan Tiinan ovea. Myöhemmin Mika näki Talen ja Tiinan yhdessä ostoskeskuksen parkkipaikalla ja hakkasi Talen.

Tale ja Tiina päätyivät myöhemmin sänkyyn, mutta Talen etäännyttyä ja Mikan kiristettyä Tiinaa hän laittoi välit poikki Taleen. Myöhemmin Talen kutsuttua poliisit paikalle Tiina hankki Mikalle lähestymiskiellon ja he aloittivat suhteen Talen kanssa. Kun Tale tajusi rakastuneensa Tiinan, hänen oli kerrottava naisesta Sannille. Totuuden tultua ilmi Sanni halusi avioeron. Tiinan ja Mikan välit tulehtuivat niin pahasti, että Mika päätyi itsemurhaan. Mikan itsemurha oli Tiinalle vaikea paikka, ja hän päätyi muuttamaan poikansa ja äitinsä kanssa Ahvenanmaalle.

Tiina palasi hetkeksi sarjaan vuonna 2020, sillä hän halusi palata Talen kanssa yhteen. Tale oli kuitenkin päättänyt jatkaa elämäänsä Sannin kanssa.

Lähteet