Ero sivun ”Jeanne-Claude Denat de Guillebon” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Theodor Herzl (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Theodor Herzl (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Jeanne-Claude Denat de Guillebon''' ([[13. kesäkuuta]],[ [1935]], [[Casablanca]],[[Ranskan Marokko]] ) ,tunnetaan nimellä '''Jeanne-Claude''', on [[ranska]]lainen taitelija joka avioliitoossa [[Bulgaria|bulgarialaissyntyisen]] taiteilijan [[Christo Javacheff]]in kanssa.
'''Jeanne-Claude Denat de Guillebon''' ([[13. kesäkuuta]],[[ 1935]], [[Casablanca]],[[Ranskan Marokko]] ) ,tunnetaan nimellä '''Jeanne-Claude''', on [[ranska]]lainen taitelija joka avioliitoossa [[Bulgaria|bulgarialaissyntyisen]] taiteilijan [[Christo Javacheff]]in kanssa.


Jeanne-Clauden äiti oli vasta 17 vuotias kun hän meni naimisiin majuri Lein Denatin kanssa salaanaimisiin.
Jeanne-Clauden äiti oli vasta 17 vuotias kun hän meni naimisiin majuri Lein Denatin kanssa salaanaimisiin.

Versio 23. marraskuuta 2006 kello 16.30

Jeanne-Claude Denat de Guillebon (13. kesäkuuta,1935, Casablanca,Ranskan Marokko ) ,tunnetaan nimellä Jeanne-Claude, on ranskalainen taitelija joka avioliitoossa bulgarialaissyntyisen taiteilijan Christo Javacheffin kanssa.

Jeanne-Clauden äiti oli vasta 17 vuotias kun hän meni naimisiin majuri Lein Denatin kanssa salaanaimisiin.

He erosivat kun pian Jeanne-Clauden syntymän mukaan. Toisen maailmansodan aikana Jeanne-Clauden äiti meni Vapaa Ranskan armeijaan taistelemaan natsimiehtittäjää vastaan. Kun äiti palasi vuonna 1945 hän meni naimsiiin vuonna 1946 kenraali Jacques de Guillebonin kanssa. Perhe asui Pariisissa vuosina 1945- 1952 ja Tunisiassa vuosina 1952-1957. Perhe palasi takasin Ranskaan.

Jeanne-Claude tapasi bulgarialaissyntyisen taitelijan Christo Javacheffin lokauussa vuonna 1958 kun Christo oli maalaamassa Precilda de Guillebonin muotokuvaa. Christo rakastui aluksi Jeanne-Clauden sisarpuoleen Joyceen. Jeanne-Claude meni kihloihin Philippe Planchonin kanssa. Ennen häitä Jeanne-Claude tuli raskaaksi ja huomattiin että lapsi oli Christolta. Jeanne-Claude ja Planchon menivät naimisiin mutta jätti tänmän häämatkan aikana. Christon ja Jeanne-Clauden poika Kiril, syntyi 11. toukokuuta, 1960. Jeanne-Claude ja Christo menivät naimisiin 28. marraskuuta, vuonna 1962.

Helmikuussa vuonna 1964 Christo ja Jeanne-Claude menivät New York Cityyn. Pariskunta palasi Eurooppaan mutta muuttivat takaisin Yhdysvalloihin syyskuussa. Vuonna 1973,17 vuoden maattomana ihmisenä Christo sai Yhdysvaltain kansalaisuuden.

Christo ja Jeanne-Clauden taide on paketoimista. He ovat paketoineet tavallisia rakennuksia mutta myös saaria ja puita. Ehkä kuuluisin paketointi oli vuonna 1995 kun he paketoivat Reichstagin Berliinissä. Vuonna 1983 he paketoivat Miamiin edustalla olevat saaret.