Ero sivun ”Keskustelu:Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Rivi 9: Rivi 9:


-- [[Käyttäjä:Slsh|Slsh]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Slsh|keskustelu]]) 4. joulukuuta 2020 kello 22.35 (EET)
-- [[Käyttäjä:Slsh|Slsh]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Slsh|keskustelu]]) 4. joulukuuta 2020 kello 22.35 (EET)

: Noh, poistin kohdan, kun se näytti olevan sekä lähteetöntä että ihan irrallista muuhun tekstiin nähden. -- [[Käyttäjä:Slsh|Slsh]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Slsh|keskustelu]]) 4. joulukuuta 2020 kello 22.40 (EET)

Versio 4. joulukuuta 2020 kello 23.40

Onko tuo kuva hieman huono artikkeliin tai asian yhteyteen? --Lihapulla1 (keskustelu) 12. huhtikuuta 2012 kello 08.43 (EEST)[vastaa]

Mitenkä niin? --101090ABC (keskustelu) 12. huhtikuuta 2012 kello 08.44 (EEST)[vastaa]

"Pedofiilien ansiot omien tarkoitusperiensä saavuttamiseksi ovat nykyaikana jääneet kuitenkin verrattain vähäisiksi." - täh?

Mitähän tämä oikein tarkoittaa? Ketkä tässä on pedofiileja joihin viitataan, ja mitkä ovat "pedofiilien tarkoitusperät", ja kenen mukaan?

Heti artikkelin alussa on "Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja pedofilia ymmärretään usein virheellisesti samaksi asiaksi. Pedofilia on häiriö, jossa pedofiiliksi kutsutun yksilön seksuaalinen kiinnostus kohdistuu ensisijaisesti seksuaalisesti kypsymättömiin lapsiin.[1][2] Vain pieni osa pedofiileista tekee lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia,[3] vaan kiinnostus jää mielikuvien ja fantasioiden tasolle.[4] Useimmat lasten seksuaaliset hyväksikäytöt eivät ole pedofiilien tekemiä.[5]", joten en nyt hiffaa mihin näillä pedofiilien tarkoitusperillä tässä artikkelissa oikein viitataan. Se, että joku järjestö jossain ajaa "suojaikärajan poistamista tai alentamista sekä lapsen ja aikuisen välisen seksin tai pederastian hyväksymistä", ei kai kerro siitä ovatko he pedofiileja vai ei, tai jos ovatkin, edustavatko he pedofiileja yleisesti vai ei. Esim Helsingin sanomissa kirjoitetaan (https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007655157.html): ”Ei ole olemassa tyypillistä pedofiiliä, vaan suurin osa asiakkaista on tavallisia ihmisiä, joille nämä ajatukset aiheuttavat suurta ahdistusta.”, joten vähän jännittävältä kuulostaa väittää wikipediassa jotain pedofiilien tarkoitusperistä, varsinkin ilman lähteitä.

-- Slsh (keskustelu) 4. joulukuuta 2020 kello 22.35 (EET)[vastaa]

Noh, poistin kohdan, kun se näytti olevan sekä lähteetöntä että ihan irrallista muuhun tekstiin nähden. -- Slsh (keskustelu) 4. joulukuuta 2020 kello 22.40 (EET)[vastaa]