Ero sivun ”John Myung” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
{{auktoriteettitunnisteet}}
Lisätään malline:commonscat Aiheesta muualla -osioon
Rivi 65: Rivi 65:


==Aiheesta muualla==
==Aiheesta muualla==
{{commonscat}}
*[http://www.dreamtheater.net Dream Theaterin kotisivu]
*[http://www.dreamtheater.net Dream Theaterin kotisivu]



Versio 5. marraskuuta 2020 kello 01.08

John Myung
John Myung Madridissa vuonna 2012
John Myung Madridissa vuonna 2012
Henkilötiedot
Syntynyt24. tammikuuta 1967 (ikä 57)
Ammatti Muusikko
Muusikko
Aktiivisena 1985 - nykyhetki
Tyylilajit Progressiivinen metalli, progressiivinen rock, jazz fusion
Soittimet basso, kitara, Chapman Stick, koskettimet, viulu
Yhtyeet Dream Theater, Platypus, The Jelly Jam
Levy-yhtiöt Elektra Records
Roadrunner Records

John Ro Myung (s. 24. tammikuuta 1967, Chicago, Illinois, Yhdysvallat)[1] on yhdysvaltalaisen progressiivista metallia soittavan Dream Theaterin basisti ja perustajajäsen.

Ura

Myung aloitti viulunsoiton viisivuotiaana, mutta vaihtoi bassoon 15-vuotiaana saatuaan kutsun liittyä paikalliseen yhtyeeseen.[2] Kirjoitettuaan ylioppilaaksi hän aloitti opinnot ystävänsä John Petruccin kanssa Berklee College of Musicissa, jossa he tapasivat tulevan yhtyetoverinsa, rumpali Mike Portnoyn.[3] He perustivat kosketinsoittaja Kevin Mooren ja laulaja Chris Collinsin kanssa yhtyeen nimeltä Majesty,[4] josta myöhemmin tuli Dream Theater.

Hän on soittanut uransa aikana lukuisissa sivuprojekteissa. Ensimmäinen näistä oli pop-prog-yhtye Platypus Rod Morgensteinin, Ty Taborin ja entisen Dream Theater -jäsenen Derek Sherinianin kanssa. Hän on myös The Jelly Jamin jäsen, jonka kokoonpano on sama kuin Platypusin Sheriniania lukuun ottamatta.

Soittimet

Dream Theaterin debyyttialbumilla When Dream And Day Unite ja sitä seuranneella Images And Words -albumilla Myung soitti 4-kielistä bassoa. Hän kuitenkin vaihtoi 6-kieliseen bassoon ennen Images And Tour -kiertuetta, eikä ole enää sittemmin käyttänyt 4-kielistä pääsoittimenaan. Hän on soittanut muun muassa Tobiaksen ja Tungin bassoilla. Awake-albumin jälkeen hän teki yhteistyösopimuksen Yamahan kanssa, joka on julkaissut hänen käyttämistään bassoista kaksi signature-mallia, RBX6JM ja RBXJM2.

Dream Theaterin Systematic Chaos -levyn nauhoituksissa John Myung käytti enimmäkseen Music Manin Bongo-mallin bassoa, jota hän käyttää myös levyltä löytyvän "Constant Motion" -kappaleen musiikkivideossa. Myung on siirtynyt kokonaan Music Manin soittimiin eikä hän enää ole yhteistyössä Yamahan kanssa.

Myung käyttää joskus soittimenaan myös Chapman Stickiä. Tämä soitin on kuultavissa esimerkiksi Falling Into Infinity -albumin kappaleessa New Millennium. Vahvistimina hän käyttää Mesa Boogien laitteita.

Diskografia

Dream Theater

Muut

  • Platypus: When Pus Comes To Shove  (1999)
  • Platypus: Ice Cycles  (2000)
  • Gordian Knot: Gordian Knot  (2000)
  • The Jelly Jam: The Jelly Jam  (2002)
  • Explorers Club: Raising The Mammoth  (2002)
  • The Jelly Jam: 2  (2004)

Lähteet

  • Wilson, Rich: Lifting Shadows, s. 392-394. The Authorized Biography of Dream Theater. Lontoo: Essential Works Limited, 2009. ISBN 978-1-906615-03-1. (englanniksi)

Viitteet

  1. Wilson s.19
  2. Wilson s.19–20
  3. Wilson s.22
  4. Wilson s.32–34

Aiheesta muualla

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta John Myung.