Ero sivun ”Parodiamusiikki” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Merkkaus: Tämä muokkaus on kumottu
Ei muokkausyhteenvetoa
Merkkaus: Tämä muokkaus on kumottu
Rivi 1: Rivi 1:
'''Parodiamusiikki''' on musiikkia, joka on [[parodia]] joko tietystä musiikkikappaleesta, musiikkigenren kliseistä tai populaarikulttuurista.{{lähde}} Usein parodiamusiikissa sävel on suora kopio parodioinnin kohteena olevasta kappaleesta, ja vain sanoja muutetaan. Esimerkiksi [[Weird Al Yankovic|"Weird Al" Yankovicin]] kappale White & Nerdy on parodia [[Chamillionaire|Chamillionairen]] kappaleesta [[Ridin']]. Suomessa parodiamusiikkia ovat tehneet esimerkiksi [[Jope Ruonansuu]], [[Bat & Ryyd]], [[Tony Halme]], [[Juice Leskinen]] sekä [[Itse valtiaat]] -televisiosarjan tekijät. Esimerkiksi Ruonansuun kappale ''Pieni Hiace'' on parodia [[Sakari Kuosmanen|Sakari Kuosmasen]] ''Pienestä sydämestä'', Batin & Ryydin ''Lentävä puliukko'' on väännös ''Lentävästä kalakukosta'', Tony Halmeen ''Viikinki'' on parodia [[Frederik]]in ''[[Titanic]]ista'' ja Itse valtiaat -kappale ''Päivinsäde ja menninkäinen'' on parodia Tapio Rautavaaran esittämänä tunnettavasta kappaleesta ''Päivänsäde ja menninkäinen''. Youtubessa parodiamusiikkia tekevät esim. Key of Awesome ja Anssi Umpikela. Suomessa esiintyy myös kansanlauluja, jotka ovat parodiamusiikkia, kuten [[Ukko Nooa|Ukko Nooan]] väännökset ja Tiedän paikan armahan -laulun väännökset, jotka alkavat sanoilla ''Tiedän paikan kamalan''.
'''Parodiamusiikki''' on musiikkia, joka on [[parodia]] joko tietystä musiikkikappaleesta, musiikkigenren kliseistä tai populaarikulttuurista.{{lähde}} Usein parodiamusiikissa sävel on suora kopio parodioinnin kohteena olevasta kappaleesta, ja vain sanoja muutetaan. Esimerkiksi [[Weird Al Yankovic|"Weird Al" Yankovicin]] kappale White & Nerdy on parodia [[Chamillionaire|Chamillionairen]] kappaleesta [[Ridin']]. Suomessa parodiamusiikkia ovat tehneet esimerkiksi [[Jope Ruonansuu]], [[Bat & Ryyd]], [[Tony Halme]], [[Juice Leskinen]] sekä [[Itse valtiaat]] -televisiosarjan tekijät. Esimerkiksi Ruonansuun kappale ''Pieni Hiace'' on parodia [[Sakari Kuosmanen|Sakari Kuosmasen]] ''Pienestä sydämestä'', Batin & Ryydin ''Lentävä puliukko'' on väännös ''Lentävästä kalakukosta'', Tony Halmeen ''Viikinki'' on parodia [[Frederik]]in ''[[Titanic]]ista'' ja Itse valtiaat -kappale ''Päivinsäde ja menninkäinen'' on parodia [[Tapio Rautavaara]]n esittämänä tunnettavasta kappaleesta ''[[Päivänsäde ja menninkäinen]]''. Youtubessa parodiamusiikkia tekevät esim. Key of Awesome ja Anssi Umpikela. Suomessa esiintyy myös kansanlauluja, jotka ovat parodiamusiikkia, kuten [[Ukko Nooa|Ukko Nooan]] väännökset ja Tiedän paikan armahan -laulun väännökset, jotka alkavat sanoilla ''Tiedän paikan kamalan''.


==Katso myös==
==Katso myös==

Versio 2. marraskuuta 2020 kello 02.38

Parodiamusiikki on musiikkia, joka on parodia joko tietystä musiikkikappaleesta, musiikkigenren kliseistä tai populaarikulttuurista.lähde? Usein parodiamusiikissa sävel on suora kopio parodioinnin kohteena olevasta kappaleesta, ja vain sanoja muutetaan. Esimerkiksi "Weird Al" Yankovicin kappale White & Nerdy on parodia Chamillionairen kappaleesta Ridin'. Suomessa parodiamusiikkia ovat tehneet esimerkiksi Jope Ruonansuu, Bat & Ryyd, Tony Halme, Juice Leskinen sekä Itse valtiaat -televisiosarjan tekijät. Esimerkiksi Ruonansuun kappale Pieni Hiace on parodia Sakari Kuosmasen Pienestä sydämestä, Batin & Ryydin Lentävä puliukko on väännös Lentävästä kalakukosta, Tony Halmeen Viikinki on parodia Frederikin Titanicista ja Itse valtiaat -kappale Päivinsäde ja menninkäinen on parodia Tapio Rautavaaran esittämänä tunnettavasta kappaleesta Päivänsäde ja menninkäinen. Youtubessa parodiamusiikkia tekevät esim. Key of Awesome ja Anssi Umpikela. Suomessa esiintyy myös kansanlauluja, jotka ovat parodiamusiikkia, kuten Ukko Nooan väännökset ja Tiedän paikan armahan -laulun väännökset, jotka alkavat sanoilla Tiedän paikan kamalan.

Katso myös

Aiheesta muualla

  • Am I Right? -sivusto on omistautunut musiikkiparodioille ja väärin kuulluille säkeille. (englanniksi)