Ero sivun ”Keskustelu käyttäjästä:Savir/Arkisto3” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p
Botti arkistoi 1 keskustelun sivulta Keskustelu käyttäjästä:Savir
p (Botti arkistoi 1 keskustelun sivulta Keskustelu käyttäjästä:Savir)
p (Botti arkistoi 1 keskustelun sivulta Keskustelu käyttäjästä:Savir)
 
:Ensimmäisessä muokkauksessasi lisäsit näköjään myös pari viitettä, palautin ne nyt artikkeliin. --[[Käyttäjä:Savir|Savir]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Savir#top|keskustelu]]) 6. elokuuta 2020 kello 21.52 (EEST)
== Miksi ryyppy kelpaa mutta kaasari ei? ==
 
[[Kaasutin]] tunnetaan ''kaasarina'' kyllä, yhtä lailla kun [[Kuristusläppä|kuristin]] tunnetaan ''ryyppynä''. Miksi ryyppy siis kelpaa mutta kaasari ei? Itse koen että myös sekundaarisista ilmaisuista on hyötyä silloin, kun jotakin artikkelia hakee, sillä aina jonkun laitteen virallista nimeä ei edes tiedä. Entisaikaan äijät höpötteli ummet ja lammet kaasareista, eikä kukaan käyttänyt sanaa kaasutin, saati puhunut kuristusläpästä mitään. [[Käyttäjä:El Rayno|El Rayno]] ([[Keskustelu käyttäjästä:El Rayno|keskustelu]]) 12. elokuuta 2020 kello 19.18 (EEST)
 
:Kyse on siis [https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Kaasutin&action=historysubmit&type=revision&diff=19093010&oldid=18261998 tästä muokkauksestasi]. Ensinnäkin olit lihavoinut nimityksen "kaasari". Määritelmälauseessa kuitenkin lihavoidaan vain rinnakkaisnimitykset, ei puhekielisiä nimityksiä eikä edes arkikielisiä. Jos halutaan jotain rajanvetoa sille, mitä arkikielisiä nimityksiä otetaan määritelmälauseeseen, se voisi olla hyvä, löytyykö nimitys Kielitoimiston sanakirjasta vai ei. Siellä on arkikielisiä nimityksiä, kuten [https://2018.kielitoimistonsanakirja.fi/ryyppy "ryyppy" rikastimesta], mutta ei puhekielisiä. Ne pistävät ainakin minulle pahasti silmään tietosanakirjassa. Sanaa "kaasari" ei löydy sanakirjasta, joten se ei ole vakiintunut arkikieliseksi nimitykseksi. Kaasutin-artikkelimme löytyy nimityksellä "kaasari" jos siitä tehdään ohjaussivu. --[[Käyttäjä:Savir|Savir]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Savir#top|keskustelu]]) 12. elokuuta 2020 kello 19.47 (EEST)
 
:Lisäksi, jopa monet sanakirjasta löytyvät arkikieliset nimitykset eivät kuulu määritelmälauseisiin. Esimerkiksi "pressa" löytyy Kielitoimiston sanakirjasta, mutta se on selvästikin liian puhekielinen presidentti-artikkelimme määritelmälauseeseen. Täytyy siis ajatella tapauskohtaisesti. --[[Käyttäjä:Savir|Savir]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Savir#top|keskustelu]]) 12. elokuuta 2020 kello 19.52 (EEST)
 
:: Pahoittelen lihavointia; ryyppy tosiaan ei ollut lihavotu, vaikka rikastin toisaalta sitten taisi olla. Minusta tuo ohjaussivu kaasarista kuitenkin kuulostaa hyvältä, mutta en nyt sitten puutu siihen sen enempää. On taas ihan muut asiat kesken... [[Käyttäjä:El Rayno|El Rayno]] ([[Keskustelu käyttäjästä:El Rayno|keskustelu]]) 12. elokuuta 2020 kello 19.55 (EEST)
39 375

muokkausta

Navigointivalikko