Ero sivun ”Jutta Korhonen” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Hahmon sukunimi on Laitela, kunnes toisin kerrotaan
Ei muokkausyhteenvetoa
Merkkaukset: Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
Rivi 19: Rivi 19:
| vanhemmat =
| vanhemmat =
| sisarukset =
| sisarukset =
| puoliso = [[Ismo Laitela]] <small>(ex-aviomies)</small>
| puoliso = [[Ismo Laitela]] <small>(ex-aviomies)</small> Maria Mustonen
| lapset = [[Iida Mustonen]]
| lapset = [[Iida Mustonen]]
| lastenlapset =
| lastenlapset =

Versio 22. lokakuuta 2020 kello 13.28

Jutta Laitela
Jutta Laitela huhtikuussa 2020 esitetyssä jaksossa.
Jutta Laitela huhtikuussa 2020 esitetyssä jaksossa.
Näyttelijä(t) Maarit Poussa
Kesto 2014, 2016, 2017–
Ensi-
esiintyminen
Osa 2573: Severi liittyy lassensuojeluliittoon
(5. helmikuuta 2014)
Henkilötiedot
Koko nimi Jutta Unelma Laitela
Ammatti työsuojeluvaltuutettu, puheterapeutti
Sukupuoli nainen
Kotipaikka Helsinki
Asuinpaikka Helsinki, Pihlajakatu 23 B9
Suhteet
Puoliso(t) Ismo Laitela (ex-aviomies) Maria Mustonen
Lapset Iida Mustonen

Jutta Unelma Laitela (o.s. Korhonen, ent. Juha Korhonen) on Maarit Poussan esittämä kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät. Jutta on ollut mukana sarjassa vuosina 2014 ja 2016 sekä pysyvästi vuodesta 2017 alkaen.

Yleistä

Perhe

Ennen sukupuolenkorjaustaan Jutta seurusteli Maria Mustosen kanssa, joka tuli raskaaksi Jutalle, silloiselle Juhalle. Juha kirjoitti kirjeen syntymättömälle lapselleen ja jätti Marian. Maria päätti pitää vauvan ja kasvatti tyttärensä yksin. Marian kuoltua alkoi hänen aikuisuuden kynnyksellä oleva tyttärensä Iida Mustonen etsiä kauan kadoksissa ollutta isäänsä. Useiden erehdysten ja mutkien jälkeen Jutta myönsi Iidalle olevansa tämän isä, jonka jälkeen hän on ollut tyttärensä elämässä vanhemman roolissa.

Nykyään Jutta on naimisissa Ismo Laitelan kanssa, joten hänen perheesensä kuuluvat myös Ismo sekä Ismon kaksi poikaa tämän edellisistä suhteista, Kalle Laitela ja Ressu Mattila.

Työelämä

Ammatiltaan Jutta on puheterapeutti, jonka lisäksi hän toimii sairaalalla työsuojeluvaltuutettuna. Tämän lisäksi hän on tehnyt satunnaisia vuoroja aviopuolisonsa Ismo Laitelan omistamassa lähikaupassa, Delismossa.

Elämä Pihlajakadulla

Iida etsii isäänsä

Jutta tuli sarjaan Iida Mustosen etsiessä isäänsä, johon Iida oli pitkään tahtonut tutustua. Jutta oli yksi isäehdokkaista – tosin nimellä Juha, sillä Jutta määriteltiin syntymässä pojaksi, kunnes hän teki aikuisena sukupuolenkorjausleikkauksen ja vaihtoi nimekseen Jutta. Leikkauksen jälkeen hän hylkäsi Iidan sekä vaimonsa Marian. Aluksi Jutta valehteli Iidalle Juhan kuolleen jo vuosia sitten ja että hän olisi Juhan naisystävä, kunnes lopulta kertoi totuuden. Aluksi Iidan oli hyvin vaikea hyväksyä Juttaa, mutta sittemmin heidän välinsä muuttuivat erittäin hyviksi.

Jutta poistui sarjasta hahmon muuttaessa Hyvinkäälle, mutta Linda Eerikäinen kutsui hänet takaisin kuvioihin sen jälkeen, kun Iida oli alkanut käyttää huumeita Anton Heleniuksen kanssa. Jutasta tuli vakituinen hahmo vuonna 2017.

Suhde Ismoon ja Lasseen

Jutta tutustui internetin kautta Ismo Laitelaan. Heidän suhteensa alku oli myrskyisä, sillä Jutta ja Ismo olivat aiemmin tavanneet ja päätyneet riitelemään. Kun nämä riidat olivat selvitetty, oli Ismolle vaikea paikka hyväksyä Jutan transsukupuolisuus. Ismo ja Jutta muuttivat pian yhteen, kihlautuivat ja alkoivat suunnittelemaan häitä. Häät kuitenkin keskeytyivät Ismon edellisen vaimon Salla Mattilan rynnätessä kirkkoon juuri ennen vihkimistä ja kertoessaan, että Ismo on hänen poikansa Ressun isä. Tiedon kuultuaan päätti Ismo keskeyttää häät. Tämän jälkeen Ismon ja Jutan suhde ajautui melko nopeasti karille, jolloin Jutta muutti pois Ismo luota.

Ollessaan erossa Ismosta Jutta tutustui Lasse Sieviseen tietämättään Lassen ystävyydestä Ismon kanssa. Jutta ja Lasse ihastuivat nopeasti toisiinsa ja Lasse pestautui samaan sairaalaan palkanlaskijaksi, jossa Juttakin työskenteli. Jutan ja Lassen molemminpuolinen ihastus ei edennyt suutelua pidemmälle, sillä Ismo ja Jutta alkoivat jälleen lämmitellä välejään. Jutta joutui tekemään valinnan, jonka seurauksena hän muutti takaisin Ismon luo Pihlajakadulle. Hänen ihastuksensa Lasseen ei kuitenkaan kadonnut, ja heidän yhteinen työpaikkansa ja asuintalonsa aiheuttivat useita melko jännittyneitä kohtaamisia.

Pitkän säädön jälkeen Jutta ja Lasse päätyivät sänkyyn vain hetkeä ennen kuin Ismon oli tarkoitus kosia Juttaa. Ismo oli järjestämässä Jutalle yllätyskosintaa, mutta Jutan ja Lassen saapuessa selvisikin, että Ismo oli päättänyt järjestää häät kaupassa. Jutta suostui ja Ismo ja Jutta avioituvat Delismossa. Avioliitto ajautui kuitenkin pian kriisiin Ismon saadessa tietää Jutan ja Lassen yhteisestä yöstä. Miehet ajautuivat riitaan jonka seurauksena molemmat putosivat alas parvekkeelta. Lasse sai tapahtumasta huomattavasti vakavampia vaurioita, joista Lassen läheiset syyttivät Juttaa. Jutta muutti pois Ismon luota.

Pian erottuaan Ismosta Jutta alkoi kiinnostua Lassesta vakavasti. Jutta ja Ismo päätyivät avioeroon, jonka jälkeen Jutta alkoi seurustelemaan Lassen kanssa.

Romanttiset suhteet