Ero sivun ”SVT24” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
 
Rivi 50: Rivi 50:
[[Luokka:Ruotsalaiset televisiokanavat]]
[[Luokka:Ruotsalaiset televisiokanavat]]
[[Luokka:Vuonna 1999 perustetut televisiokanavat]]
[[Luokka:Vuonna 1999 perustetut televisiokanavat]]
[[Luokka:Sveriges Television]]

Nykyinen versio 10. lokakuuta 2020 kello 12.57

SVT24
Lähetykset alkoivat 15. maaliskuuta 1999
Omistaja SVT
Maa  Ruotsi
Näkyvyysalue Ruotsi ja osa Suomea
Pääkonttori Tukholma
Aiemmin 24
Kotisivu www.svt.se
Saatavuus
Antenniverkko
Teracom Kanava 98
Satelliitti
Canal Digital Kanava 12
Viasat Kanava 12
Kaapeliverkko
Com Hem Kanava 125
Vanha logo mitä käytettiin kanavalla aiemmin.

SVT24 on yleinen Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n omistama televisiokanava. SVT24 näkyy digitaalisessa antenniverkossa ja kaapelissa koko Ruotsissa sekä Pohjanmaalla, Ahvenanmaalla, Meri-Lapissa ja Länsi-Lapissa. Muualla Suomessa kanava näkyy kaapelissa ja satelliitissa.

Kanava aloitti lähetyksensä 15. maaliskuuta 1999 uutiskanavana. Uutisia lähetettiin varttitunnin välein. Uutisohjelmat Aktuellt ja Rapport sekä aamuohjelma SVT Morgon (nykyään Gomorron Sverige) lähetettiin samanaikaisesti SVT1:n tai SVT2:n kanssa. SVT24 lähetti ohjelmaa maanantaiaamusta kello 06.00 lauantaiaamuun kello 06.00 Ruotsin aikaa. Viikonloppuisin lähetettiin SVT:n teksti-TV:n uutisia. Vuonna 2003 kanava uudistettiin ja sen nimi pelkistyi 24:ksi. Uutislähetysten määrää vähennettiin reilusti. SVT24:llä alettiin lähettää myös ajankohtaisohjelmia ja urheilua. Urheilua lähetetään lähinnä viikonloppuisin.

Ohjelmisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SVT24 ei näytä enää pelkkiä uutis- ja ajankohtaisohjelmia. Nykyään ohjelmistossa on muutakin kuin uutisia: ajankohtaisohjelmia ja urheilua, muun muassa sarjoja ja lifestyleohjelmia. Öisin kanavalla lähetetään alueellisten uutislähetysten uusintoja ja niiden lomassa valtakunnalliset sähkeuutiset.

Kanavan nimi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanava aloitti nimellä SVT24, mutta se nimettiin uudelleen vuonna 2003, jolloin nimeksi tuli pelkkä 24. Tätä yksinkertaistettua nimeä oli kumminkin hankala käyttää, joten noin vuotta myöhemmin EPG-ohjelmaoppaissa luki jälleen SVT24. Vuonna 2009 Barnkanalen ja SVT24 siirtyivät samalle kanavapaikalle, ja näin ollen nimeksi tuli SVTB/SVT24.