Ero sivun ”Kung Fu Panda 2” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
LKFbot (keskustelu | muokkaukset)
p →‎top: lihavoitu + kursivoitu teksti muutettu pelkästään lihavoiduksi using AWB
Asiaasi (keskustelu | muokkaukset)
Rivi 79: Rivi 79:
|-
|-
|[[Danny McBride]] || [[Jarmo Mäkinen]] || Pomo-susi || [[Susi]]
|[[Danny McBride]] || [[Jarmo Mäkinen]] || Pomo-susi || [[Susi]]
|-
|[[Fred Tatasciore]] || Jarmo Koski || Li Shan, Pon biologinen isä || Jättiläispanda
|}
|}



Versio 26. syyskuuta 2020 kello 00.47

Kung Fu Panda 2
Ennakkojuliste
Ennakkojuliste
Ohjaaja Jennifer Yuh Nelson
Käsikirjoittaja Jonathan Aibel
Glenn Berger
Tuottaja Melissa Cobb
Säveltäjä Hans Zimmer
John Powell
Leikkaaja Clare Knight
Pääosat Jack Black
Angelina Jolie
Dustin Hoffman
Gary Oldman
Jackie Chan
Seth Rogen
Lucy Liu
David Cross
James Hong
Michelle Yeoh
Danny McBride
Dennis Haysbert
Jean-Claude Van Damme
Victor Garber
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö DreamWorks Animation
Paramount Pictures
Levittäjä Paramount Pictures
DreamWorks Animation
Ensi-ilta Yhdysvallat 26. toukokuuta 2011
Suomi 10. kesäkuuta 2011
Kesto 90 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 150 000 000 $
Tuotto 665 692 281 $
Edeltäjä Kung Fu Panda
Seuraaja Kung Fu Panda 3
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Kung Fu Panda 2 on vuonna 2011 ilmestynyt animaatioelokuva ja jatko-osa vuoden 2008 Kung Fu Panda -elokuvalle.[1] Se on 3D-elokuva, jonka on ohjannut Jennifer Yuh Nelson ja tuottanut Guillermo del Toro. Suurin osa edellisen osan ääninäyttelijöistä palasi rooleihinsa[1]. Elokuva julkaistiin Yhdysvalloissa 26. toukokuuta 2011 ja Suomessa 10. kesäkuuta.

Juoni

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kauan sitten lordi Shen (Gary Oldman), Kiinan Gongmenin kaupunkia hallinnoineen riikinkukkoklaanin perijä, ryhtyi kehittelemään ilotulitteista asetta voidakseen hallita koko maata. Kun Shen sai kuulla hovin vuohiennustajalta (Michelle Yeoh), että ”mustavalkoinen soturi” tulisi eräänä päivänä päihittämään hänet, Shen uskoi ennustajan tarkoittavan isopandoja. Niinpä hän käski hävittää kaikki isopandat välttääkseen ennustuksen. Shenin vanhemmat kauhistuivat poikansa hirmutekoa ja karkottivat tämän. Shen vannoi vanhemmilleen kostoa.

Vuosia myöhemmin Po (Jack Black) elää unelmaansa Lohikäärmesoturina suojellen Rauhan laaksoa ystäviensä Hurjan viisikon kanssa. Hän saa kuitenkin kuulla mestari Shifulta (Dustin Hoffman), että seuraavaksi hänen tulee saavuttaa sisäinen rauha. Taistellessaan lordi Shenin lähettämää, metallia etsivää susijoukkoa vastaan, Po hämääntyy kesken kamppailun johtajasuden (Danny McBride) haarniskassa olevasta symbolista. Po saa takauman äidistään, minkä seurauksena sudet pääsevät pakoon. Taistelun jälkeen Po kysyy hanhi-isältään Pingiltä (James Hong), mistä hän oikein on peräisin. Ping ei kuitenkaan osaa kertoa muuta kuin että hän löysi Pon vauvana retikkalaatikosta ja adoptoi tämän.

Hieman myöhemmin Shifu saa viestin, että mestari Sarvikuono (Victor Garber), Gongmenin kaupunkia suojelevan kungfu-neuvoston johtaja, on saanut surmansa lordi Shenin toimesta. Shen on kehittänyt itselleen uuden aseen, kanuunan, jolla hän aikoo tuhota kungfun ja valloittaa Kiinan. Po ja Viisikko lähtevät pysäyttämään Sheniä ja päätyvät lopulta Shenin valloittamaan Gongmenin kaupunkiin. Sankarit löytävät vankilasta kaksi kungfu-neuvoston jäsentä, mestari Härän (Dennis Haysbert) ja mestari Krokotiilin (Jean-Claude Van Damme), ja pyytävät heitä auttamaan kaupungin vapauttamisessa. Molemmat mestarit ovat kuitenkin vakuuttuneita siitä, ettei heistä ole vastusta Shenin aseelle, ja kieltäytyvät pakenemasta vankilasta. Johtajasusi huomaa Pon ja Viisikon, jotka lähtevät suden perään estääkseen tätä varoittamasta Sheniä. He jäävät kuitenkin vangeiksi.

Po ja Viisikko tuodaan Shenin luo torniin, missä he vapauttavat itsensä ja tuhoavat Shenin kanuunan. Po hämääntyy kuitenkin jälleen saadessaan uuden takauman, kun hän näkee johtajasuden haarniskassa olleen symbolin tällä kertaa Shenin pyrstössä. Sen seurauksena Shen pääsee pakoon ja tuhoaa tornin valtavalla ryhmällä kanuunoita. Kun Po ja Viisikko ovat pääseet pakoon romahtavasta tornista, Tiikeritär (Angelina Jolie) kysyy Polta, miksi tämä oikein päästi Shenin pakoon. Po kertoo muistaneensa, että Shen oli paikalla sinä yönä, kun hän joutui eroon vanhemmistaan. Hän kertoo haluavansa kysyä Sheniltä menneisyydestään. Tiikeritär tuntee myötätuntoa Pota kohtaan, mutta määrää tämän kuitenkin jäämään Härän ja Krokotiilin luo vankilaan tämän oman turvallisuuden vuoksi.

Po ei kuitenkaan noudata määräystä, vaan murtautuu Shenin kanuunatehtaaseen kohdatakseen Shenin uudelleen. Samalla hän pilaa vahingossa Viisikon yrityksen tuhota kanuunatehdas. Shen väittää, että Pon vanhemmat hylkäsivät poikansa, ennen kuin räjäyttää Pon kanuunalla ulos tehtaasta. Sitten hän vangitsee Viisikon. Shenin maanpakoon lähettämä ennustaja pelastaa Pon joesta siihen samaan kylään, jossa Po aikoinaan syntyi. Ennustaja neuvoo Pota ottamaan menneisyyden rohkeasti vastaan. Niinpä Po muistaa, miten hänen vanhempansa joutuivat uhraamaan itsensä pelastaakseen hänet Shenin joukoilta. Pon äiti piilotti pojan laatikkoon ja houkutteli sitten heitä jahdanneet sudet peräänsä. Po käsittää, että traagisesta alustaan huolimatta hän on elänyt onnellista ja täyttä elämää, ja saavuttaa näin sisäisen rauhan.

Po palaa Gongmenin kaupunkiin pelastaakseen Viisikon ja estääkseen Sheniä valloittamasta Kiinaa. Seuraa taistelu (johon myös Härkä ja Krokotiili liittyvät Shifun kannustuksesta), jonka aikana Po käyttää saavuttamaansa sisäistä rauhaa hyväkseen torjuakseen Shenin ampumat kanuunankuulat ja heittääkseen ne takaisin tämän laivastoa päin kohtalokkain seurauksin. Po kehottaa Sheniä päästämään irti omasta menneisyydestään, mutta Shen kieltäytyy ja hyökkää Pon kimppuun. Shen kuitenkin katkaisee vahingossa viimeistä kanuunaa pitelevät köydet, minkä seurauksena kanuuna kaatuu hänen päälleen murskaten hänet kuoliaaksi. Po on jälleen kerran tuonut rauhan niin laaksoon kuin Shifun mieleenkin. Voittoisa Po palaa Rauhan laaksoon ja tapaa jälleen Pingin. Hän julistaa lempeästi, että Ping on hänen todellinen isänsä. Samaan aikaan Pon biologinen isän (Fred Tatasciore) nähdään asuvan kaukaisessa ja salaisessa kylässä yhdessä muiden Shenin joukoilta säästyneiden isopandojen kanssa. Pon isä vaistoaa, että hänen poikansa on yhä elossa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääninäyttelijät

Alkuperäinen näyttelijä Suomalainen näyttelijä Rooli Eläinlaji
Jack Black Tuomas Uusitalo Po Jättiläispanda
Dustin Hoffman Ismo Kallio mestari Shifu Kultapanda
Angelina Jolie Matleena Kuusniemi Tiikeritär Kiinantiikeri
Gary Oldman Timo Torikka lordi Shen Viherriikinkukko
Jackie Chan Tommi Evilä mestari Apina Kultalanguri
Lucy Liu Iina Kuustonen mestari Kyy Trimeresurus stejnegeri
David Cross Kari Ketonen mestari Kurki Mantšuriankurki
Seth Rogen Arttu Wiskari mestari Mantis Tenodera sinensis
James Hong Pekka Autiovuori herra Ping Chinese goose
Michelle Yeoh Sinikka Sokka Ennustaja Vuohi
Dennis Haysbert Markus Bäckman mestari Härkä Härkä
Jean-Claude Van Damme Sasu Moilanen mestari Krokotiili Kiinanalligaattori
Victor Garber Jarmo Koski mestari Salamasarvikuono Sarvikuono
Danny McBride Jarmo Mäkinen Pomo-susi Susi
Fred Tatasciore Jarmo Koski Li Shan, Pon biologinen isä Jättiläispanda

Videopeli

THQ aikoo julkaista elokuvaan perustuvan videopelin 23. toukokuuta 2011 PlayStation 3, Xbox 360, Wii ja DS -pelikonsoleille. 3DS-versio aiotaan myös tehdä.

Lähteet

  1. a b DreamWorks Animation Sets Kung Fu Panda 2 Date ComingSoon.net. Viitattu 20.5.2010.

Aiheesta muualla