Ero sivun ”Jiri Viitamäki” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 31: Rivi 31:
| tutut =
| tutut =
}}
}}
'''Jiri Matias Viitamäki''' (es. [[Mikko Parikka]]) on kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa ''[[Salatut elämät]]''. Hän on esiintynyt sarjassa vuodesta 2010 lähtien. Kesällä 2019 Jiri nähtiin ''Salattujen elämien'' spin-off-sarjassa ''[[Pihlajasatu]]''.<ref>{{Verkkoviite | osoite = https://www.findance.com/uutiset/45440/salatut-elamat-spinoff-pihlajasatu-jatkuu-246-talta-vanhat-tutut-nayttelijat-nayttavat-nyt | nimeke = Salatut elämät -spinoff Pihlajasatu jatkuu 24.6. - tältä vanhat tutut näyttelijät näyttävät nyt | julkaisu = Findance | ajankohta = 5.6.2019 | Viitattu = 11.6.2019}}</ref>
'''Matias Jiri Viitamäki''' (es. [[Mikko Parikka]]) on kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa ''[[Salatut elämät]]''. Hän on esiintynyt sarjassa vuodesta 2010 lähtien. Kesällä 2019 Jiri nähtiin ''Salattujen elämien'' spin-off-sarjassa ''[[Pihlajasatu]]''.<ref>{{Verkkoviite | osoite = https://www.findance.com/uutiset/45440/salatut-elamat-spinoff-pihlajasatu-jatkuu-246-talta-vanhat-tutut-nayttelijat-nayttavat-nyt | nimeke = Salatut elämät -spinoff Pihlajasatu jatkuu 24.6. - tältä vanhat tutut näyttelijät näyttävät nyt | julkaisu = Findance | ajankohta = 5.6.2019 | Viitattu = 11.6.2019}}</ref>


== Taustaa ==
== Taustaa ==

Versio 11. syyskuuta 2020 kello 20.46

Jiri Viitamäki
Näyttelijä(t) Mikko Parikka
Kesto 2010–
Ensi-
esiintyminen
Osa 1880: Paula menee lukkoon (26. helmikuuta 2010)
Henkilötiedot
Koko nimi Jiri Matias Viitamäki
Ammatti yrittäjä, tarjoilija
Sukupuoli mies
Ikä 31
Kotipaikka Heinola
Asuinpaikka Helsinki, Pihlajakatu 23 B10[1]
Suhteet
Vanhemmat Lasse Sievinen
Armi Viitamäki
Sisarukset Heli Sievinen (siskopuoli ja serkku)
Katri Sievinen (siskopuoli ja serkku)
Annika Sievinen (siskopuoli ja serkku, kuollut)
Puoliso(t) Linda Eerikäinen (avovaimo)
Monica Mustavaara (ex-aviopuoliso)
Katariina Mäkelä (ex-kihlattu)
Lapset Nella Tamminen
Magnus Mustavaara
Tädit ja sedät Leo Sievinen (kuollut)
Paula Sievinen (kuollut)
Serkut Joonatan Sievinen
Severi Sievinen
Satu Sievinen
Jere Sievinen

Matias Jiri Viitamäki (es. Mikko Parikka) on kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät. Hän on esiintynyt sarjassa vuodesta 2010 lähtien. Kesällä 2019 Jiri nähtiin Salattujen elämien spin-off-sarjassa Pihlajasatu.[2]

Taustaa

Paula Sievinen törmää Jiriin sattumalta Vilnassa. Myöhemmin Jiri saapuu Helsinkiin ja muuttaa Sievisille asumaan. Jiri luulee pitkään Lassen olevan vain Paula-tädin puoliso, mutta saa vahingossa tietää Lassen olevan hänen isänsä.

Paula synnyttää Severi-pojan. Severin isästä ei aluksi olla varmoja, ja vaihtoehtoina pidetään Lassea ja Eero Vanalaa. Paula itse tietää Eeron olevan isä, mutta Lasse haluaa varmistuksen. Jiri vaihtaa oman sylkinäytteensä Severin sylkinäytteen tilalle, jolloin Lasse paljastuu ”Severin” isäksi: näin selviää, että Lassella ja Armilla on ollut suhde, josta syntyi Jiri. Koko perhe hyväksyy asian, ja Jiri jää asumaan perheeseen.

Rakkauselämä

Suhteet

Jiri on seurustellut Heidi Aaltosen ja Eva Tammisen kanssa. Evan kanssa Jirillä on Nella-niminen tytär, joka saapui Jirin elämään ollessaan jo miltei teini-ikäinen. Jiri ja Eva olivat itse olleet todella nuoria Evan tullessa raskaaksi ja jätettyä Jirin yksin Amsterdamiin kertomatta raskaudestaan. Jiri yritti aloittaa uudelleen suhdetta Evaan, mutta suhde loppui lyhyeen. Myöhemmin Jiri seurusteli Alissa Nikkisen kanssa, mutta tämäkin suhde päättyi eroon.

Eva Tamminen ja tytär Nella

Vuonna 2014 esitetyissä jaksoissa Jirin elämään saapui hänen nuoruuden rakastettunsa Eva Tamminen. Jiri ei aluksi halunnut pitää mitään yhteyttä, kunnes Eva paljasti Jirin olevan hänen tyttärensä Nella Tammisen isä. Jiri alkoi ottaa isän roolin vakavasti ja laittoi elämänsä järjestykseen. Nellalla on kuitenkin vakava sydänsairaus, ja Jiri alkoi pelätä tyttärensä puolesta. Koomassa makaavan Paula Sievisen sydän annettiin Nellalle, joka parantui nopeasti.

Vanhat tunteet alkoivat herätä eloon parin asuessa yhteisessä asunnossa Nellan ja Severin kanssa. Eva kuitenkin alkoi seurustella Aaro Vaalanteen kanssa. Aarolla oli vakavia mielenterveysongelmia, joiden seurauksena hän kaappasi Evan äitinsä Anni Vatasen mökkiin, jossa Eva synnytti Nadja-nimisen tyttären. Eva ja vauva viruivat kuukausia mökillä Jirin haikaillessa heidän peräänsä. Lopulta muistinsa menettänyt Aaro sekä Pihlajakadun teinit pelastivat Evan ja Nadjan mökistä. Eva saapui tapaamaan Jiriä Pihlajakadulle, ja hän valehteli Nadjan olevan Jirin tytär, vaikka todellisuudessa tämän isä on Aaro.

Evan ollessa vankina mökillä Jiri oli alkanut seurustelemaan Linda Eerikäisen kanssa, josta Eva ei erityisemmin pidä. Eva ja Jiri ovat päätyneet jo useamman kerran suutelemaan Lindan selän takana.

Alissa Nikkinen

Jiri ja Alissa ystävystyivät majatalo Amandassa, ja Jiri tuki Alissaa kun tämän isää Akia ammuttiin. Myöhemmin pari alkoi seurustella, mutta esteenä suhteelle ilmeni muun muassa Jirin nuoruuden rakkaus Eva, jonka kanssa Alissa ei tullut toimeen. Jiri ja Alissa erosivat, kun Alissa sai tietää Monica Mustavaaran olleen raskaana Jirille.

Monica Mustavaara

Jirillä oli Monican kanssa yhden illan juttu, jonka seurauksena Monica tuli raskaaksi. Monica aikoi muuttaa ulkomaille siskonsa Camillan kanssa, mutta Jiri sai hänet jäämään ja pyrki tulevan lapsen huoltajaksi. Monica synnytti hengenvaarallisesti saunan pukuhuoneeseen, minkä jälkeen hän joutui leikkaukseen ja vauva tarkkailuun. Monica selvisi hengissä ja yhdessä Jirin kanssa nimesivät lapsensa Magnukseksi. Sittemmin Jiri kosi Monicaa ja pari meni naimisiin, mutta kuullessaan Monican ja Severin välisestä yhden yön jutusta Jiri päätti erota ja Monica muutti Magnuksen kanssa Espooseen.

Linda Eerikäinen

Aaron kaapattua Evan Jirin isä Lasse Sievinen palasi Pihlajakadulle. Hän sai tietää pahimman vihamiehensä tyttären sekä tyttärentyttären, Lindan ja Violan, asuvan hänen asunnossaan ja heitti heidät ulos sieltä. Jiri päätti majoittaa kotinsa menettäneet Lindan ja Violan omaan asuntoonsa. Jonkin ajan kuluttua Linda ja Jiri päätyivät sänkyyn ja päättivät alkaa seurustella. Myöhemmin parin suhdetta ovat varjostaneet Lindan ja Kari Taalasmaan suudelma, sekä Jirin ja Pihlajakadulle palanneen Evan suudelmat. Myöhemmin Jiri ja Linda erosivat Jirin saadessa tietää Kari Taalasmaan ja Lindan yhteisestä illasta.

Kolari ja sokeutuminen

Helmikuussa 2017 esitetyssä jaksossa Jiri ajaa kolarin autolla, jonka kyydissä ovat myös Kari Taalasmaa ja Aaro Vaalanne. Vaikka Kari ja Aaro selviävät pelkillä ruhjeilla, onnettomuuden seuraukset Jirille ovat vakavat: hän saa aivovamman ja sokeutuu väliaikaisesti. Muutaman kuukauden kuluttua näkö palautuu, kun Aki lyö Jiriä kasvoihin.

Lähteet

  1. Salatut elämät: 20. tuotantokausi, 3274. jakso: ”Gunnaria keljuttaa kaljakellunta”. MTV3. Viitattu 20.11.2017.
  2. Salatut elämät -spinoff Pihlajasatu jatkuu 24.6. - tältä vanhat tutut näyttelijät näyttävät nyt Findance. 5.6.2019. Viitattu 11.6.2019.