Ero sivun ”Jean-Pierre Kusela” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
4 merkkiä lisätty ,  15 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
p (kh)
Ei muokkausyhteenvetoa
'''Jean-Pierre Kusela''' oli [[Vesa-Matti Loiri]]n esittämä fiktiivinen henkilö, joka oli mukana ''[[Spede Show]]'' -sketsisarjassa 1980-luvun puolivälissä. Kuselan hahmo esiintyi myös ''[[Vesku Show]]ssa'', jota esitettiin vuosina 1988–1991.
 
Jean-Pierre Kusela oli isonenäinen, tummahiuksinen ja -partainen hieman murtaen suomea puhunut yökerholaulaja. Tyypillisessä Kusela-sketsissä tämä esitti laulujaan tupakoiden ja alkoholia naukkaillen ruotsalaispianisti Puppen[[Puppe]]n (jota esitti [[Olli Ahvenlahti]]) säestäessä.
 
Jean-Pierre Kuselan nosti tunnetuksi erityisesti hänen esittämänsä kappale "[[Naurava kulkuri]]". Kappaleesta tuli niin suosittu, että Vesa-Matti Loiri levytti Kuselan nimellä vuonna 1985 albumin ''Naurava kulkuri''. Albumia myytiin peräti 92&nbsp;000 kappaletta. Se sai [[platinalevy]]n vuonna 1987 ja on Suomen 60 myydyimmän kotimaisen albumin joukossa. Vuonna 1987 tehtiin toinen albumi, ''[[Kusela - voi hyvä tavaton]]'', joka myi vielä [[kultalevy]]yn oikeuttavan 25&nbsp;000 kappaletta. <ref>http://www.ifpi.fi/tilastot/kplista.html?action=etuk&kirjain=V</ref> Kuselan laulujen sanoittajana toimi Vexi Salmi <ref>http://pomus.net/001690</ref>.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko